FEL 1.9D - teplotni cidlo

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Juro M, pokud ti nefičí okolo měrky oleje, není to tak tragické, to fučení ze zátky taky vytváří vačka, ale chce to sem tam vyčistit odlučovač oleje oddechu..,jestli není zalepený...
nepropadat panice...
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

slovacek.milos píše:pokud dáš modrí čidlo je lety vyzkoušeno a na desátkách felicií že je to pro jejich majitele přínosem, do řj hlásí místo 8O teplotu 6O

mimo internetové teroretiky nepocitoval nikdo zvýčenou spotřebu naředěný olej nebo jiné problémy,

ty jdou upravit snímačem zátěže že se mu tři desetinky voltu uberou kontrolou pes vag, miloš
čize keď moje normálne zelené čidlo hlási teplotu pri zahriatom motore okolo 81-82stupňov tak je všetko v cajku? sjúpr.. tož som si myslel, že je to ešte o dákych 10stupňov menej, než má byť..
SKODA Felicia 1.9D 11/1997
Juro M
Sběrač informací

Příspěvek od Juro M »

jericho-3 píše:Juro M, pokud ti nefičí okolo měrky oleje, není to tak tragické, to fučení ze zátky taky vytváří vačka, ale chce to sem tam vyčistit odlučovač oleje oddechu..,jestli není zalepený...
Okolo mierky nefuci nic,ten odlucovac oleje oddechu neviem ani presne ktory je to a ani ako ho vycistit.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

PavelSK píše:
čize keď moje normálne zelené čidlo hlási teplotu pri zahriatom motore okolo 81-82stupňov tak je všetko v cajku? sjúpr.. tož som si myslel, že je to ešte o dákych 10stupňov menej, než má byť..

termostat u tohoto motoru má otvírat při 85 tak teplota motoru 82 je v pořádku, pokud nasadíš čidlo modré bude v řj 6O a na přístojovce 82 ;)
PavelSK
Přispěvovatel

Příspěvek od PavelSK »

čidlo mám riešené relátko a odpor, čize s týmto snáď už nemusím laborovať..

Akurát by ma zaujimálo - slovenskí internetoví teoretici mi hanili spôsob zapojenia relátka, že som ho dal na D+ z altíku.. môže to robiť v budúcnosti dáke problemy? (hm)

Zohriaty motor po naštartovaní si má držat zdvihnutý volnobeh cca minútu alebo by mal hneď padnúť? Lebo počul som už aj také aj onaké tvrdenia..

Posledná otázka - ako zistím, že mám v cajku presuvník predvstriku? Auto ide podla mňa fajn, ale sicher je sicher a chcu si to overiť ;)
SKODA Felicia 1.9D 11/1997
slovacek.milos
Aktivista

když je ríno kosa a přidáš při rozjezdu je předsuvník slyšet mírně rachtá motor, pokud nic neslyšíš neřeš

u feld se požívali čtyři typy čerpadel lucas a chovají se trošku odlišně tak ty moudra co chytneš jspou velmi skreslené,

já si vzpoměl na jednu feldu která přisávala termoventilem na filtru paliva, mrknul jsem do ní vagem a teplota motoru byla mínus dvacet, dívám se na čidlo teploty bylo celokovové nikdy jsem takové neviděl,

borec z uherského hradiště,

jsem se ho ptal na spotřebu, starty, olej, a prej v pohodě no problém, 5.5 až 6.6l nafty, oůej měnil tak kolem 8OOO km, styrty i v zimě velmi dobré,
chucky1
Sběrač informací

Příspěvek od chucky1 »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit. Mám felicii 1.9D 2000. Studená i teplá chytá bez problémů, ale bylo vadné čidlo teploty tak jsem ho vyměnil za Myele se zeleným kroužkem a vyměnil i termostat (pořád byl otevřený). Nyní je teplota vody na budíkách cca 90°C, ale na VAGu - adresa 41, blok 001 (jinam se ani nedostanu) se ukáže do max 58-59°C, otáčky volnoběh jsou 976-990. I když je motor teplý na těch 90°C a vypnu ho a hned jdu nastartovat, tak žhaví a na cca 10 min jdou zvýšené otáčky cca 1060 - 1090. To asi není normální a má to vliv i na spotřebu, která je cca 8 l. Prosím nevíte někdo co s tím ??
slovacek.milos
Aktivista

čidlo teploty je vadné odpovídá teplotě s modrým nebo žlutým kdoužkem to ukazuje o dvacet méně, ;)
chucky1
Sběrač informací

Příspěvek od chucky1 »

Díky za info, už ani nové věci nefungují, a to jsem nechtěl koupi čínu :-)
slovacek.milos
Aktivista

chucky1 píše:Díky za info, už ani nové věci nefungují, a to jsem nechtěl koupi čínu :-)
normální

problém treba hadat už v novom diely :)
chucky1
Sběrač informací

Příspěvek od chucky1 »

Ahoj,
tak jsem koupil opět nové čidlo a je to úplně stejné jako předtím. Nevíš co by s tím mohlo ještě jiného být ?, Díky za každý tip :-)
slovacek.milos
Aktivista

chucky1 píše:Ahoj,
tak jsem koupil opět nové čidlo a je to úplně stejné jako předtím. Nevíš co by s tím mohlo ještě jiného být ?, Díky za každý tip :-)

když dáš zelený kroužek tak ti v řj ukazuje cca 83 a modrý nebo žlutý 6O, při zahřátém motoru,

pro přístrojovku je odpor stejný,

jestli máš někde po ruce modrý zkus co ti v řj ukáže, jinak to chce mít simuoátor odporu, ohmetr, tabulku ocporu v závislosti na teplotě a schéma řj který pin de do řj,
chucky1
Sběrač informací

Příspěvek od chucky1 »

Tak to už je na mě moc měřit odpory :-( jinak jsem tam ale dal se zeleným kroužkem, proto mi to není jasné, proč neustále max 60°C na vagu a na budíkách 90°C :-(
slovacek.milos
Aktivista

chucky1 píše:Tak to už je na mě moc měřit odpory :-( jinak jsem tam ale dal se zeleným kroužkem, proto mi to není jasné, proč neustále max 60°C na vagu a na budíkách 90°C :-(
elektrika je prostě o měření, tam najdeš odpověd na otážku proč?

mi se ještě ale jen zdá,

jak je čidlo na olej tak pod ním je drátek hnědý konstra, odšroubuj a vyčisti,
chucky1
Sběrač informací

Příspěvek od chucky1 »

Já vím, ale moje znalosti nejsou zase tak dokonalé .. Každopádně drátek dneska pročistím a dám vědět. Fakt je že vyčištění kostry pomohlo od toho aby se mi brždění nerozblikali všechny blinkry :-) Zatím díky.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“