airbone píše:Zacina ma trochu lakat ten motor V6 2.5 132kW. Ja mam v passate stary 110kW AFB. Co by obnasala vymena? Za kolko by sa dal splasit AKE? Bol by to dobry napad to vymenit....
ja to vymenil))) protoze sem musel
motor sem sehnal za 27tis sevsim vsudy. a vymenil sem to taky sam (nejsem mechanik ani zadnej pribuznej obor)
jen musis vyresit toto. Pokud sezenes motor musi ti fungovat komunikace cerpadlo RJ a budiky pak to rozjedes 132kw ma jine cerpadlo a trosku jinou elektriku
airbone píše:Zacina ma trochu lakat ten motor V6 2.5 132kW. Ja mam v passate stary 110kW AFB. Co by obnasala vymena? Za kolko by sa dal splasit AKE? Bol by to dobry napad to vymenit....
ja to vymenil))) protoze sem musel
motor sem sehnal za 27tis sevsim vsudy. a vymenil sem to taky sam (nejsem mechanik ani zadnej pribuznej obor)
jen musis vyresit toto. Pokud sezenes motor musi ti fungovat komunikace cerpadlo RJ a budiky pak to rozjedes 132kw ma jine cerpadlo a trosku jinou elektriku
Ked som to spravne pochopil, ak zozeniem novy motor 132kW s RJ a budikami, malo by to teoreticky slapat... Problem je zas v tom, ze mam tiptronic, co teraz? Inac,nemas nejaky tip, kde zohnat taky motor ako mas ty a to za podobnu cenu? Inac, kolko km mal ten tvoj predosly motor, ze ho tak drblo? Moj ma riadne (na budiku 193k, ale v realite pocitam aj nad 300k) a zatial slape bez vacsich problemov.
kolik mel tem predchozi to nevim mel prej 170tis ja typuji tak 570tis na to jak vypadal (nebo jel na hooodne spatnej olej)
jinak presne jak si napsal chce to motor elektriku RJ a budiky. dale i tak nastane problem v elektrice protoze konektory svazek z motoru nebude pasovat do toho co mas v aute )zde se to bude muset predelat.
jinak jde to udelat levnejsim zpusobem ale to us neni plnohodnotna 132kw a to tak ze sezenes motor bez cerpadla nechas si budiky rj i cerpadlo ze stareho a starou elektriku. musis ale pak jit na cip.
tiptronik se lisi pouze tim ze vzadu mas unasec a ne spojku
avatar píše:kolik mel tem predchozi to nevim mel prej 170tis ja typuji tak 570tis na to jak vypadal (nebo jel na hooodne spatnej olej)
jinak presne jak si napsal chce to motor elektriku RJ a budiky. dale i tak nastane problem v elektrice protoze konektory svazek z motoru nebude pasovat do toho co mas v aute )zde se to bude muset predelat.
jinak jde to udelat levnejsim zpusobem ale to us neni plnohodnotna 132kw a to tak ze sezenes motor bez cerpadla nechas si budiky rj i cerpadlo ze stareho a starou elektriku. musis ale pak jit na cip.
tiptronik se lisi pouze tim ze vzadu mas unasec a ne spojku
cerpadlo 106E sa da dopisat do msa 15,5 starej jednotky a plnohodnotne to funguje. Da sa aj nove 106L pripojit na stare hodiny po urcitej uprave a frci to. Akurat nebezi mfa, lebo hodiny nemaju CAN
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
Fandy píše:A nebude to vadit automatu,myslím tím zvýšení krout. po čipu,či výměně motoru za silnější?Co jeho životnost?
veru nie. ked ten chip urobis tak ako ma byt tak ho to nezabije. Jazdi mi tych automatou hodne a zatial nic. Ale ked to fuknes tak to je citit hned ci je to dobre alebo zle.
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
Fandy píše:A nebude to vadit automatu,myslím tím zvýšení krout. po čipu,či výměně motoru za silnější?Co jeho životnost?
veru nie. ked ten chip urobis tak ako ma byt tak ho to nezabije. Jazdi mi tych automatou hodne a zatial nic. Ale ked to fuknes tak to je citit hned ci je to dobre alebo zle.