Výměna dvouhmotového setrváku za jednohmotu

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
CATDAVID
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od CATDAVID »

wimpator píše:
najmis píše:A v čem je její slabost..Lamela nebo přítlačák...?Mě by zajímalo jestli na tu sadu Valeo lze dát přítlačák Sachs z orig. dvouhmoty.
nejsem odbornik a stale vaham jestli dat do Sharan II 6q. jednohmotu a nebo dvouhmotu, zadny navyseni vykonu neplanuju...hrozim se zvuků a vibrací...

ale k dotazu moje odpoved lajka, jednohmota ma odpruzenou lamelu, kdezto u dvouhmoty pruzi setrvak...bylo by to asi moc natvrdo
Kup fungl novej set sachs tady bazaru za 10 tis a máš pokoj,jednohmota není pro komfortní ježdění.
GII-PD 96kw -drobnosti +soft TDIFUN 293ps/525Nm,
TEL: 603742155
EMAIL: cat.david@seznam.cz
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Jo k tomu asi nejspíš dojde až bude její čas..Jen mě zajímalo jestli to někdo nezkoušel..jak se to chová atd.
skoda
Aktivista

Re: Fabie RS

Příspěvek od skoda »

CATDAVID píše:
Honz@ píše:
NOB píše:Mám Fabku RS tdi, chci jít s výkonem nahoru...Podle všeho mám setrvák dvouhmotový?
Můžu nahradit jednohmotou? Poradíte z jakého typu, jakou lamelu apod.věci k tomu?

Díky!
řeším to samé. existuje náhrada nebo jen drahá sachs sada
díky
Jsou nějaké náhrady z hliníku,ale nevydrží já jsem si ji nechal udělat a od jara bude na golfíku spolu s keramikou,pokud se to osvědčí,tak se možná udělá pár kusů na prodej. :tajny:
Obrázek
Z ceho si to nechal soudruzit normal ocel?
Nekrouti se to pri ohrati?
jinak pekne ;)
Bosch kts 570,vcds,Beeprog
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

Matroš ti přesně nepovim jen,že není to blato.Co to dělá po zahřátí ještě nevim,auto je rozdělané do šroubku. (crazy)
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

A joo to mas do GII? ;)
Mas to pekne udelane.Mas sikovneho soudruznika :)
Jestli to bude fungovat tak super prace pane ;)
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

Jj GII soustružník je šikovný,ale že mrčel. :D
Naposledy upravil(a) CATDAVID dne 10 led 2012, 21:10, celkem upraveno 1 x.
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Na soustruhu nebo CNC ? :)Jak jsou na tom s váhou...?
Jinak pěkná práce... 8)
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

Na soustruhu a na cnc horizontce diry.Dvouhmota 12kg,jednohmota něco přes 6,5kg.Dělal mi to kamoš a moc se mu do toho nechtělo,ale co nadělal. :D
skoda
Aktivista

Příspěvek od skoda »

Co tam budes davat za pritlak a lamelu?
:)
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

Mám doma neodpruženou sachs race keramiku a nebo jednu odpruženou s organikou,tak uvidim,ale nejsem zastánce odpružených.
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

Tak sem se z prdele ptal elektronika v práci jehož táta má malou firmičku kovovýroby.Říkal že když by se muselo vše oměřit a udělat program tak na CNC ca 40-50 litru za takovej setrvák... :D
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

By mě zajímalo jestli má vubec práci,když má takové ceny?Materiál ofiko vyjde do 1000.-. A stačí šikovný soustružník,nejlepší by bylo mít v ruce třeba sachs race a poměřit siho,když není,tak je to trochu horší a člověk musí přemýšlet. (crazy)
wimpator
Nováček

Příspěvek od wimpator »

CATDAVID píše:
wimpator píše:
najmis píše:A v čem je její slabost..Lamela nebo přítlačák...?Mě by zajímalo jestli na tu sadu Valeo lze dát přítlačák Sachs z orig. dvouhmoty.
nejsem odbornik a stale vaham jestli dat do Sharan II 6q. jednohmotu a nebo dvouhmotu, zadny navyseni vykonu neplanuju...hrozim se zvuků a vibrací...

ale k dotazu moje odpoved lajka, jednohmota ma odpruzenou lamelu, kdezto u dvouhmoty pruzi setrvak...bylo by to asi moc natvrdo
Kup fungl novej set sachs tady bazaru za 10 tis a máš pokoj,jednohmota není pro komfortní ježdění.
...ja mam bohuzel v tomhle smulu, zacinam bejt povercivej, bojim se uz veci bez zaruky, uz sem na forech hledal levnou sadu, ale nejde mi do hlavy proc to stoji treba 1/2 nez nova, stejna, origo sada...neni to treba 2. kvalita? Ja uz mam fakt stíhy.
Vetsinou se mi tehle pripadech vec treba z vrakace stejne vysype a stejne musim koupit jinej kus apod., hlavne to chce stejne asi nejdriv rozebrat zjistit co tam je a pak teprv sadu objednat...ja ji tady koupit tak bude urcite jina :-)
VW Sharan II-85kW/Tdi/2001/AUY/EHH
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

CATDAVID píše:By mě zajímalo jestli má vubec práci,když má takové ceny?Materiál ofiko vyjde do 1000.-. A stačí šikovný soustružník,nejlepší by bylo mít v ruce třeba sachs race a poměřit siho,když není,tak je to trochu horší a člověk musí přemýšlet. (crazy)
Práce má ted udajně dost a dělá spíš seriové zakázky..tady je to trochu jiný při 1ks..bral to tak že bez nějaký známosti..prostě přijdeš s dvouhmotou v ruce hodíš jim jí na stul a řekneš chci to samé jen jednohmotu..pak taková cena...Ani se moc nevidím,když vím kolik stojí díly do mašin v práci a to jsou kolikrát maličkosti do dlaně.. ;) Já tipoval tak 30 :D
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

Kód: Vybrat vše

Tak sem se z prdele ptal elektronika v práci jehož táta má malou firmičku kovovýroby.Říkal že když by se muselo vše oměřit a udělat program tak na CNC ca 40-50 litru za takovej setrvák... 
Za ten obyčejný setrvák 40-50 tis? se asi posral v kině ne? na to by mu udělal program i učeň ani ne do půl hodiny :D
polo 1.4tdi AMF
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“