OII-Zvýšení podvozku pro špatné cesty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Tady je pár fotek před montáží a po montáži podložek předek 2cm a zadek 2,5cm. Myslím si, že mechanit udělal někde chybu.

tomas-x píše:tak vzadu to pod pruzinu daval a ve predu zjistim. ale hlasil,ze po vymene se to zvedlo o 14 cm. tak bud udelal neco spatne nebo nevim. v pondeli budu chytrejsi tak potom dam info.
-
- Přispěvovatel
Tak kde se stala chyba??? Dával mechanik přední podložky nad pružiny mezi axiální ložisko a vrchní gumové uložení???
tomas-x píše:tak vzadu to pod pruzinu daval a ve predu zjistim. ale hlasil,ze po vymene se to zvedlo o 14 cm. tak bud udelal neco spatne nebo nevim. v pondeli budu chytrejsi tak potom dam info.
- octavie81
- Přispěvovatel
dnes jsem je montoval,jen na zadek,2cm,před montáží zadek 68cm od země...,kufr mam porad plnej,plná nádrž a vytlumení vibraflex-50kg,ted po montáži prvně o 4cm,pak jsem to jel projet po hrbech,tak se to zvedlo o 2,5cm.Měril jsem dvě sousední octavky,jedna měla 69cm,druhá 70cm od země.Já ted krásných 70,5cm-měřeno zadní kolo,od země k blatníku.Jo musel jsem trošku zvednout přední světla
-
- Přispěvovatel
Co ty nove pružiny, má to vliv na jízdu? Poznal si ze jsou nove?
tomas-x píše:dneska jsem to měřil a jsem na tom stejně. Zadek 70,5 cm od země na pneu 205/55/16 s plnou nádrží nafty. Vedle mě parkuje soused uplně sériovou oktávku taky na stejných pneu tak mu to zkusím nenápadně změřit a porovnat. A předek aktuálně na nových pružinách cca 68 cm.
-
- Sběrač informací
Je to lepší při brždění, netahá mě to do strany. A po cestě mám 2 železniční přejezdy, teď po výměně pruží celý předek stejně. Předtím jsem měl pocit, že každý strana pruží jinak. Každopádně mi to asi nedá, sundám kolo a zkusím tam tu podložku dát
, ať vím jestli to udělá to samé co na dílně.

FF 1.8 TDCI 2007
-
- Přispěvovatel
Patří to mezi ložisko a gumové uložení. Tudíž pod kastli.
tomas-x píše:MilanBAT: budou mi na oktávce měnit olej, tak jim chci dát i ty přední podložky, je to jiný servis než předtím. jen se chci ujistit, kam přesně je mají dát. Je to správně označeno šipkou viz. obrázek? Nad to gumové uložení mezi kastlu?