Mně se tady ty trapné hádky přestávají líbit. Jeden se zastává jisté poslankyně, která uráží české seniory, druhý se nestydí za to, že volil komunisty. Osobně politiku nikdy (a to ani u piva) neřeším, protože moje zkušenosti jsou zpravidla takové, že politika je ten nejčastější důvod rozepří, a to mnohdy i velmi vážných, mezi dlouholetými kamarády, v horším případě v rodině. Emoce do diskuse nepatří a je třeba respektovat názor druhého pokud možno v klidu a s náležitou pokorou. A protože lidi na tomto fóru považuji svým způsobem za přátele, na jejichž přízni a názoru mi záleží, nemám zájem se s vámi přít (navíc o takovou blbost, jakou politika bezesporu je

). Proto se nebudu a nechci s nikým dohadovat, jestli Kalousek je velký kokot nebo malý kokot. Mně totiž moje žena vždy říkala, že na velikosti nezáleží

.
Já vám to řeknu asi takhle: Dělejte si každý, co chcete a jak vaše svědomí dovolí. Máme tu tolik vytouženou demokracii, máte na to právo a máte tu možnost.
Já jsem tu napsal (a za to se taky nestydím), že demokracie je pro lidstvo nejméně vhodné státní zřízení. To není jen názor můj, to je názor mnoha odborníků. A taky je mi jedno, zda se mnou souhlasíte, nicméně přít se s nikým nemíním.
Já k volbám nechodím. Nechci. Taky na to mám právo, nebo ne? Nemusím volit nikoho, pokud nechci. A já prostě nechci. Mne totiž žádná z kandidujících politických stran ještě nikdy nepřesvědčila o tom, že to se mnou myslí dobře, že se pod její vládou budu mít lépe než se mám, nebo že se vývoj v této zemi pod jejím vedením pohne kupředu. Vždycky nám obyčejným lidem jen naslibují hory doly a jakmile se dostanou ke korytu, chovají se hůř, než ta prasata. Všichni - bez rozdílu politické příslušnosti.
Když už jsme tu narazili na komunisty - nemyslím si, že by jejich případná moc mohla způsobit to, co tu bylo po roce 1948, to opravdu ne. Ale na druhou stranu si nemyslím, že by nám pod jejich taktovkou bylo výrazně lépe než teď - obávám se totiž, že kdyby se oni dostali k moci, jejich primárním zájmem by určitě bylo to, co je primárním zájmem každého, kdo tam sedí - krást do vlastních kapes. Proto nevolím.
Vnitřně mě to táhne spíše doleva - asi proto, že mám tak početnou rodinu. Jenže levicová politika podle mě taky není v pořádku - pravičák mi bere, protože tvrdí, že je to nutné pro moje budoucí blaho (tomu sice nerozumím, ale budiž). Levičák mi to vrátí, aby uspokojil moje momentální potřeby, ale tím pádem vlastně do budoucna způsobí ještě větší zadlužení. Pokud by toto, co jsem teď napsal, měla být skutečně pravda, přikláněl bych se raději k té pravicové volbě - teď mi seberou, ale přispěju tím tak k zlepšení poměrů v zemi a jednou nám všem bude moc dobře. Jenže oni všem jen berou berou a berou, ale nikde to vidět není, spíše naopak.
Podle průzkumu vyšlo najevo, že 90% národa je nespokojeno s tím, co se tu děje a jak se nám žije. 90%!!! To je z celé populace České Republiky devět milionů lidí. Takže, dámy a páni, my (= obyčejný lid) nejsme ti blbí - blbí jsou oni. A já jsem moc rád, že to voliči konečně pochopili.
Takže aby bylo mezi námi jasno - já nevolím nikoho.
batoo píše:Nooo Marku to kdyz se to sejde vsem zenskejm to musi bejt doma zuzo:D
Jestli označením TO myslíš to, co myslím já, že myslíš, tak je to TO skutečně finančně poměrně náročné

.
jericho-3 píše:1954
Tak to jsem zhruba o generaci mladší, já patřím do té "krásné" doby Husákových dětí

. Nicméně jak koukám, v názorech (nemyslím přímo politických, spíš auťáckých) jsme velmi často na stejné vlně. Čili věk nehraje roli

. Já pamatuju Sparty už za 14 Kčs (za wosum byl tehdy litr Speciálu).