BMW 525 TDS - Vyřešeno jedno, problém jinde :-(
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jakmile se čerpadlo točí vyvíjí tlak vždy vyšší než otvírací trysek, takže vždy trysky vstřikují, mění se jen množství nafty.a předvstřik. Mech. čerpadlo nic jiného nereguluje..Pří vysokých otáčkách a plném plynu, kdy je nafty nejvíc a nastávají přeběhové otáčky regulátor přivře naftu .
nepropadat panice...
Dobře ale při brzdění motorem se regulační kroužek na výtlačném pístku podle mojí teorie přesune do krajní polohy, tzn. že než pístek začne tlačit naftu ke vstřiku, tak přes jeho kanálek tato nafta odteče zpátky do čerpadla, takže ke vstřiku se nedostane žádný tlak a tudíž nic není vstřikováno do komůrkyjericho-3 píše:Jakmile se čerpadlo točí vyvíjí tlak vždy vyšší než otvírací trysek, takže vždy trysky vstřikují, mění se jen množství nafty.a předvstřik. Mech. čerpadlo nic jiného nereguluje..Pří vysokých otáčkách a plném plynu, kdy je nafty nejvíc a nastávají přeběhové otáčky regulátor přivře naftu .
Přesně na toto jsem se v několika předchozích příspěvcích ptal, co by ten rachot vlastně způsobovalo když by čerpadlo do trysky nic nenatlačilo a motor by běžel v podstatě jenom díky zařazené rychlostiviktorddd píše:akoby mohla rachotiť tryska pri brzdení motorom keď ani nie je v činnosti? opravte ma ak sa mýlim ale čerpadlo tlačí naftu k vstrekom a pri určitom tlaku sa otvoria - tak vstrekuje, a keď brzdím motorom tak tam čerpadlo naftu netlačí čiže sa vstrek neotvára
Popisoval jsem funkci mech. čerpadla VE a tam žádný vztah decelerace a dávka paliva není..Jak by mechanika zjistila, že se brzdí motorem? Ta pozná jen množství plynu, který požaduje řidič vozu.. Nahlédl jsem pro jistotu do literatury -Přerušení dodávky v případě potřeby se provádí 1/ Přepouštění paliva mech. pákou, posunem objímky- což má za následek chcípnutí motoru.. 2/ Uzavřením přívodu paliva do pracovního prostoru čerpadla elektricky stop ventilem..Toť vše. Ale čerpadlo VR/VP -44 /el. hlava /má mimo jiné magnetický ventil , který uzavírá přívod paliva do vysokotlakového čerpadla /jiné konstrukce než u VE/ a tím okamžikem začíná fáze výtlaku paliva ke vstřikovací trysce.Na konci výtlaku má palivo tlak až 1000 bar..V rozdělovací hlavě je zpětný ventil, který plní úlohu udržení paliva pod tlakem ve vysokotlakém dopravním potrubí ke vstřik. trysce. Tlaková vlna pak otvírá jehlu vstřikovací trysky. Konec vstřiku je dán otevřením již zminovaného vysokotlakého magn. ventilu a tím je dáno i množství vstřik. paliva..K zmírnění tlakových nárazů je v prostoru zásobníku membránový ventil. Toť literatura...
Takže popisovat čerpadlo VR/VP jako stará mechanika s el. hlavou, což jsem kvákal já a mnoho lidí si to myslí , není správné..S původní mechaniky tam toho moc nezbylo , je celkově překonstruováno...
Takže popisovat čerpadlo VR/VP jako stará mechanika s el. hlavou, což jsem kvákal já a mnoho lidí si to myslí , není správné..S původní mechaniky tam toho moc nezbylo , je celkově překonstruováno...
nepropadat panice...
anp, s tímto samozřejmě souhlasím a měl jsem za to, že toto je nám všem jasné. U čísté mechaniky nelze prostě zavírat vstřikovanou nafru při brždění pomocí motorujericho-3 píše:Popisoval jsem funkci mech. čerpadla VE a tam žádný vztah decelerace a dávka paliva není..Jak by mechanika zjistila, že se brzdí motorem? Ta pozná jen množství plynu, který požaduje řidič vozu.. Nahlédl jsem pro jistotu do literatury -Přerušení dodávky v případě potřeby se provádí 1/ Přepouštění paliva mech. pákou, posunem objímky- což má za následek chcípnutí motoru.. 2/ Uzavřením přívodu paliva do pracovního prostoru čerpadla elektricky stop ventilem..Toť vše
Co to je za blbost? Jak může být určen konec vstřiku nějakým magnetickým ventilem?jericho-3 píše:Ale čerpadlo VR/VP -44 /el. hlava /má mimo jiné magnetický ventil , který uzavírá přívod paliva do vysokotlakového čerpadla /jiné konstrukce než u VE/ a tím okamžikem začíná fáze výtlaku paliva ke vstřikovací trysce.Na konci výtlaku má palivo tlak až 1000 bar..V rozdělovací hlavě je zpětný ventil, který plní úlohu udržení paliva pod tlakem ve vysokotlakém dopravním potrubí ke vstřik. trysce. Tlaková vlna pak otvírá jehlu vstřikovací trysky. Konec vstřiku je dán otevřením již zminovaného vysokotlakého magn. ventilu a tím je dáno i množství vstřik. paliva..K zmírnění tlakových nárazů je v prostoru zásobníku membránový ventil. Toť literatura...

Jinak - tady v tomto odkazu je přímo nafoceno čerpadlo, o kterém je tady celou dobu řeč. Mrkni zejména na první a druhý obrázek
http://www.darkgyver.fr/reparation-BMW- ... r-m51.html
Jinak by mě zajímalo o jakém vysokotlakém el. mag. ventilu je vlastně řeč

Akorát nevím, proč se rozčiluješ..To co jsem napsal , je popis čerpadla VR a VP, tyhle čerpadla měli svůj vývoj, tenhle popis sedí na poslední provedení již s čerpadlem v nádrži..Proto má každé čerpadlo číslo modifikace , typu provedení, vývoj byl patrně postupný..Radši než tuhle reakci napiš jaké přesné čerpadlo máš na mysli..Já popisoval /opisoval/ čerpadlo, které má TDI a jehož předchůdce má i BMW TDS a např. zminovaný Citroen CX Turbo 3. Je to z knihy Vstřikovací zařízení vznětových motorů od Vladimíra Motejla z nakladatelství KOPP. Jestli máš lepší informace , tak je sem dej .
nepropadat panice...
Nejjednodušší bude když si namontuješ jednu trysku přímo do kabiny a můžeš sledovat jestli při brždění bude stříkat
. Jinak mi připadá tahle debata o ničem.

PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,
VW T3 mTDI ASV , GT2052, 11mm hlava,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
BMW E39 525mTDS touring,12mm hlava, IC, diff 2,35, GT3271-tlak 3,1b, jednohmota DURAL 240mm,
oldaf píše:Nejjednodušší bude když si namontuješ jednu trysku přímo do kabiny a můžeš sledovat jestli při brždění bude stříkat. Jinak mi připadá tahle debata o ničem.

Jinak teď mě taky napadlo, že by to samozřejmě šlo zjistit skrz live data diagnostiky, která dokáže vypsat vstřikovanou dávku

Ale já se nerozčilujujericho-3 píše:Akorát nevím, proč se rozčiluješ..To co jsem napsal , je popis čerpadla VR a VP, tyhle čerpadla měli svůj vývoj, tenhle popis sedí na poslední provedení již s čerpadlem v nádrži..Proto má každé čerpadlo číslo modifikace , typu provedení, vývoj byl patrně postupný..Radši než tuhle reakci napiš jaké přesné čerpadlo máš na mysli..Já popisoval /opisoval/ čerpadlo, které má TDI a jehož předchůdce má i BMW TDS a např. zminovaný Citroen CX Turbo 3. Je to z knihy Vstřikovací zařízení vznětových motorů od Vladimíra Motejla z nakladatelství KOPP. Jestli máš lepší informace , tak je sem dej .

Je to jak jsem psal, já bohužel popsal poslední vývojový stupeň tohoto čerpadla, ale v tomto materiálu bohužel není, ten končí pouze přechodem na vstřikovače dvoupružinové, které měli již i poslední mech. čerpadla před TDI. Takže máš pravdu, že prvotní čerpadla se vstřiky /klasickými/ a jedním řídícím vstřikem vysokotlaký magnetický ventil neměla. Na pozdějším provedení je umístěn nad elmagn. ventilem přesuvníku vstřiku. Na tomhle materiálu jsou perfektně uvedena různá provedení mech. čerpadla, což je bezva. Bohužel nemám schopnost číst anglický odborný text, takže hlavně ty obrázky.....
Jinak se omlouvám, že jsem zanesl do tématu o TDS verzi čerpadla, které TDS nemá , mělo mi to dojít, že to jen zneprůhlední podstatu věci..
Jinak se omlouvám, že jsem zanesl do tématu o TDS verzi čerpadla, které TDS nemá , mělo mi to dojít, že to jen zneprůhlední podstatu věci..

nepropadat panice...
Ostravskooldaf píše:Odkud jsi?Storm píše:Co s tím autem mám dělat ? Poradí někdo ? Je to opravdu jen o seřízení čerpadla ?

O víkendu jsem dostal tip na chlapa, co se specializuje na čerpadla BOSCH na Frýdecko-Místecku, pokud nebude jiná možnost, budu muset za ním zajet a pozeptat se, zda by neměl nějaké řešení mého problému, je to už o nervy, mít hrůzu pokaždé když vyjedu z garáže, jestli se taky po svých vrátím

Tyhle čerpadla nemá cenu nechávat repasovat, stejně to nikdo pořádně neumí. Vyměněj na tom jen těsnění a hotovo. Naposledy si přivezl zákazník čerpadlo repasovaný v boschi za 11 tisíc, nevím teda co na něm za ty prachy dělaly ale když jsem ho namontoval na auto tak auto dvakrát zakuckalo při startu a pak už celej den nic, vypadal jsem před zákazníkem jak pitomec co neumí nasadit čerpadlo. Tak jsem ho vyndal a z regálu jsem vytáhl jiný čerpadlo vymontovaný ze starý bouračky, nasadil jsem mu ho do auta a auto chytlo skoro okamžitě. Tak si ho rovnou ode mě koupil a jezdí furt, ani jsem se neptal jestli to svoje vyreklamoval. Proto si myslím že je lepší tohle čerpadlo koupit jetý z funkčního auta, než v tom nechat hrabat tyhle umělce v boschi. Pokud by na tom měly udělat pořádnej repas tak by to čerpadlo muselo bejt za cenu minimálně 40tisíc.
PRODÁM NOVOU 12mm HLAVU NA TDS,