joudolar100 píše:Maxmotorsport ci?netopier píše:Rado Cikor....dolar100 píše: Dobre poznam Dicka, Sedlaka a jeho syna z motokar a este som tam zahliadol dvoch chlapcov co upravuju auta vedla MM Racingu ale tych nepoznam po mene.

Moderátoři: šulda, Moderátoři
joudolar100 píše:Maxmotorsport ci?netopier píše:Rado Cikor....dolar100 píše: Dobre poznam Dicka, Sedlaka a jeho syna z motokar a este som tam zahliadol dvoch chlapcov co upravuju auta vedla MM Racingu ale tych nepoznam po mene.
toto som chcel napisat ze zamerat sa netreba az tak na to studene spalovanie, skor na to ochladzovanie...jizzle píše:Já myslím, že jseš ze všech nejblíž pravdě, akorát místo vstřikování vody půjde o "vstřikování" silně stlačenýho vzduchu.dali píše:BTW, ta druhá řada vstřikovačů na sacích hrdlech je u TFSI normální? Podle mě ne![]()
Je možný že by původní vstřikovače používali k přímýmu vstřikování vody (samozřejmě nějak upravený tak aby vodu snesly) a benzín (E85, těžko říct co, prostě palivo) tam prali nepřímým vstřikováním pomocí těch vstřikovačů na sacích hrdlech? To by mohlo dávat hlavu, ne?
Nemám to ale ze své hlavy a těmto věcem prd rozumím, tak mě neberte za slovo. Jen jsem si přečetl článek v prvním odkaze, kterej sem hodil Dolar100: http://www.theautochannel.com/news/2006 ... 17416.html
Volněji přeložen jeden z odstavců:
Solaroliho patentovaný systém vytváří adiabatický systém - principy podobné tomu, jak funguje lednička nebo klimatizace. Vezme horký stlačený vzduch a prudce jej vypustí, takže vzduch zchládne. Je to přirovnatelné ke stlačenému vzduchu ve spreji na čištění počítáčů a klávesnic.
Tím by se asi vysvětloval i ten studenej chod? Někdo z místních jaderno-kvantových astrofyziků by k tomu snad měl co říct a trochu to rozvést.
Další z velmi mála článků, co jsem o tomto tématu našel: http://www.bizjournals.com/jacksonville ... l?page=all
Dokonce to už prej nějakou dobu jezdí např. v Porsche 911 krasobruslaře Elvise Stojka, která má skoro 800hp. I když ne, že by toho asi nešlo dosáhnout "normálním způsobem"
Chudou směs určuje poměr vzduch/palivo a né teplota. Studený vzduch podporuje hoření lépe proto mají turbo motory chladiče stlačeného vzduchu, proto se odpoujují egr ventily, proto se u starších aut odstraňuje vyhřívání sání a mohl bych pokračovat. Jednoduše řečeno čím studenější vzduch tím větší objem vzduchu nasaje a můžeš přidat i více paliva = větší energie při detonaci, palivo lépe prohoří když má dost kyslíku.Mongo píše:nechcem byt kkt.. ale na vzplanutie je potrebna teplota... a cim viac to budu ochladzovat tym bude chudobna zmes... to znamena nadmerne opotrebenie motora.....