Mzda mechanika Nazor
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
u nás ve firmě máme hodinovku 1200 s daní, takže pokud je práce, tak vyděláme firmě docela dost. Ale jak maj pustit korunu, tak se kroutěj jak žížaly. A to maj ještě obrovské rabaty na dílech.
octavia combi,1.9 tdi,66kw r.v.99,chip na +-82kw,EGR venku, chlazení ic v podběhu,brzdy 288, puky TT, VW Transporter T4 long, 2,4D, SYNCRO
Jenomže tohle je prostě všeude po celém světě všeobecně problém - ke chlebodárci není důvěra. Kdyby tato důvěra existovala, tak by člověk možná byl i nakloněn rozumné domluvě o snížení platu v těžkých dobách. Nicméně to by ale musel věřit chlebodárci, že ihned jakmile ty těžké doby pominou, tak se to na penězích zase automaticky promítne. A tohle je děje KURVA málokde. Chlebodárce většinou sere na to, aby za někým sám od sebe přišel a oznámil mu, že těžké časy jsou již minulostí a zvedáme plat. Kdežto když přijde na firmu krize, to se hned dialog o penězích vedejericho-3 píše:Co se týče platu, dám zajímavý příklad. zkuste napsat svůj názor.
Což takový zaměstnanec na těžebním zařízení ropné společnosti..Když nastane situace, že skokově se zdraží ropa o 50% , tak má dostat plat o 50% vyšší ? ANO nebo NE?
Řekl bych že ne, protože dělá pořád stejnou práci..
Pánové, mám zato, že žijete na obláčku. Pokud budete jen počítat hodiny a nic víc, tak je to úsměvné. Ty faktury a pohled zaměstnaců na ně dobře znám. Můj kámoš měl firmu, která dělala sádrokartony a já mu opravoval auta. Takže jsem byl mezi zaměstnanci, a také jeden povídá, to je ale svině, za ten kšeft v Praze fakturoval tolik a tolik a nám dal tolik a tolik. Tak mu říkám, a počítal jsi do toho, materiál, vždyť tam pendlovaly dodávky, také jste tam bydleli, atd. atd. Koukal jako tele a povídá, stejně budu končit , budu dělat jen na sebe. A bylo to tam pravidlem, mlaďoši se naučili práci, okoukli , kde a jak nakoupit materiál a pak se do toho dali sami../ oni třeba také netušili, že dotyčný šéf -jeho firma dělala v Rusku na stavbě vodního světa v Moskvě, kde bylo více firem a jelikož spadla střecha a vznikla mnohamilionová škoda, Rusové samozřejmě automaticky a oprávněně přestali platit a hlavně ty malé firmy utřely, na soudy neměly . dotyčný šéf tam byl za mega ..../A sem tam jsem se asi se dvěma setkal, jeden povídá, už mě to sere, větší práce neseženu, výběrovým řízením neprojdu, dělám jen byty, nemám kam dávat matroš ani auto, to se mi pořád sere, atd. atd. A druhý už nastoupil jako zaměstnanec na úplně jinou práci..Je třeba si to vyzkoušet, je to nepřenosné a musím upozornit, že největší svině na své zaměstnance byli právě ti, kteří právě většinu svého života zaměstnanci byli..Ale zdědili prachy, nebo barák a najednou se zgrunta změnili..roman1648 píše:Jj zhruba tak to je
Ten kamos co utekl z toho znackovyho servisu bezne vydelal firme kolem 130tis. zo jim mistr ukazoval a dom chodil s patnacti...
A myšlenka, že je mimo mísu posuzovat míru výplaty dle úspěšnosti firmy je scestná. Proč ve škodovce je průměrný plat přes 32000 kč a třeba u výrobního družstva 16000kč? Je kolikrát úsměvné, v jakých ekonomických snech někteří lidé žijí..A to jsou často vysokoškoláci..
A jen na okraj , pojistné za zaměstnance , které platí zaměstnavatel je 34% z hrubé mzdy, z toho sám zaměstnanec si platí 6,5 % sociální pojištění a 4,5% zdravotní pojištění.
Živnostník platí také 34% z vyměřovacího základu , ale platí si vše sám...
nepropadat panice...
Trochu mícháš hrubou a superhrubou mzdu...jericho-3 píše:A jen na okraj , pojistné za zaměstnance , které platí zaměstnavatel je 34% z hrubé mzdy, z toho sám zaměstnanec si platí 6,5 % sociální pojištění a 4,5% zdravotní pojištění.
Živnostník si navíc mnoho věcí dává do nákladů a neplatí si je ze zdaněné mzdy (auto + pojištění + provoz, telefon, net atd.) Pominu-li, že vše třeba ještě -21% DPH, že?
Prostě, pokud živnostníkovi zbyde 12TKč čistého je to ve finále rovnocené jako zaměstnancových 20TKč čistého
A to se bavím o ofiko legálním podnikání a né jako zedníci, mechoši atd. někde na dědině... zn.
Ano, je potřeba se na to dívat pokorně... osobně to znám z obou stran. Momentálně s.r.o. - měsíční plátce DPH... Byl jsem idiot, že jsem byl zaměstnancem a věřil jakémusi pocitu jistoty vs. nejistoty v podnikání.
Naposledy upravil(a) Slavkov dne 17 úno 2017, 20:24, celkem upraveno 1 x.
GIV Variant TDi ???kW
Slavkove, chápu, že jsi byl celý život pod peřinou, ale máš jako většina leváků zkreslené představy. Já žádné náklady nepoužívám, když jsem měl doma kufr účtů /ale jen za materiál k opravě a práci/, protože tehdy bylo, že 6 let musíš mít vše pořád k možnému nahlédnutí, tak jsem to vyhodil..Měl jsem i účetní a už nikdy, zbyly po ní stohy dokladů A4, pořád kvičela, že potřebuje peníze a výsledek byl stejný, jako když jsem si to dělal sám ...Kancelářské krysy milují zákony a nařízení, protože obyčejného člověka tím uvondají a hlavně postraší. Proto také EET je tak uděláno, že z každé skulinky kouká postih, pokuta, zákaz apod. A podpeřiňáci, kteří už ze zákona mají výhody takové, že vlastně pojištění pro ně není pojištění,to je jen položka na výplatní pásce, kdy většinu zaplatí někdo jiný.. Ta složitost je záměrná, aby blbečci samoživitelé v pracovním procesu stáli v haptáku. To, co projebají státní zaměstnanci, jejich pomahači a živnostníci napojení na stát, o tom se nikomu nezdá. A když takovému lehkoživkovi řekneš, tak proč se v těch státních službách trápíš, zkus to sám za sebe , tak přestane mluvit, nebo to zamluví a mele o něčem jako je pěkný důchod. To, že je velká část obyvatel "zbabělá" , jsou jako feťáci, kteří čekají z banky až přijde fet od státu, za to já nemohu..Vaše marné povídačky o těžkém životě pod státem vám uvěří možná tak vaše batole ..A chcete pořád víc a víc, ale podkopáváte si vlastní větev, a to proto, že o vlastním životě tam venku bez peřiny nevíte vůbec nic..Proto přeji všem podpeřiňákům, aby se vám platby na vaše konto nezastavily, protože by jste si hodili mašli.. 
nepropadat panice...
Ja tuhle praci delam na jine pobocce a stihat se to da ale je to dano tim ze to delam uz 11let. Vzhledem k tomu ze delame 12 znacek plus oleje filtry nahradni dily na vsechno pneumatiky atd. tak clovek ktery se v tomhle nepohybuje se pujde prvni den po praci obesit. Ja uz mam na to system praci si obednavam at mi to nejak na sebe navazuje spoustu veci nemusim slozite hledat a mam to v hlave. Ale neustale odbihanni od prace smrdi pruserem to priznavam.
Asi ses zbláznl ale.Pracuju 12hodin nikdo to za mě neudělá zaněstnanec na konci směny horko těžko vykáže 7 h nárok na svačinu oběd přesčasy a podobně a mělo by stačit abych dostal 12 co dám dětem z čeho jim budu platit školu nájem udržba domu moje nemocenská ty si to dokážeš odepsat jestli jo tak už jseš na jiné urovni a právník ti to obhájí.Proto sem začal jako živnostník abych nefnukal po hospodách že to nejde a šéf je hajzl.Začněte všichni a budete se mít jako prasata když to tak vidíte u nás bude to muset fungovat i u vás.Slavkov píše:Trochu mícháš hrubou a superhrubou mzdu...jericho-3 píše:A jen na okraj , pojistné za zaměstnance , které platí zaměstnavatel je 34% z hrubé mzdy, z toho sám zaměstnanec si platí 6,5 % sociální pojištění a 4,5% zdravotní pojištění.
![]()
Živnostník si navíc mnoho věcí dává do nákladů a neplatí si je ze zdaněné mzdy (auto + pojištění + provoz, telefon, net atd.) Pominu-li, že vše třeba ještě -21% DPH, že?
Prostě, pokud živnostníkovi zbyde 12TKč čistého je to ve finále rovnocené jako zaměstnancových 20TKč čistého![]()
A to se bavím o ofiko legálním podnikání a né jako zedníci, mechoši atd. někde na dědině... zn.bokem
Ano, je potřeba se na to dívat pokorně... osobně to znám z obou stran. Momentálně s.r.o. - měsíční plátce DPH... Byl jsem idiot, že jsem byl zaměstnancem a věřil jakémusi pocitu jistoty vs. nejistoty v podnikání.
Plny suhlas Geo a co sa tyka blaznov, tak je ich tu cim dalej, tym viac. Tiez robim sam a v krcmach nechlastam, vlastne nechlastam vôbec a ti kok.. z krcmi a ich reci ma ani nezaujimaju. Ale toto uz odbieha od temy uplne. Je to hlupost vsetko a poziadavky prehnane pokial chce mat zamestnavatel spolahliveho zamestnanca a kvalitu prace, nie kvantitu . Ale na obranu zamestnavatela. Toto vsetko je mozne, aj za takyto mizerny plat + bokom, ale nie na docela velkej prevadzke, ako bolo prezentovane. Pokial by napisal, ze preadzka je mala a prijma 2 motorky denne tak za 13500 + 5000 cisteho sa to zvladnut da s tym, ze o zakaznikov sa stara sekretarka. Pri velkej prevadzke nerealne.
Nevím.Ale tohle všechno děláme s kolegou taky.Malý firemní servis jen pro vlastní firemní auta.Přebíráme auta,vedeme evidenci,kupujeme náhradní díly,opravujeme,řešíme různé opravy i mimo dílnu,píšeme vnitropodnikové faktury.Ale děláme to dva.Zkušenost je taková že jeden by taky zvládnul(kolega dlouhodobě marodil a já dělal sám),ale u aut a hlavně u dodávek jsou věci které sám člověk prostě neudělá,tak sem tam musel přijít třeba na půl dne vypomoct klučina z půjčovny.Takže pokud se jedná o pár motorek na výměnu oleje,brzd a nebo nějakou menší opravu za týden,tak proč ne.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
Forest
- Aktivista
@Tomas6: Vlastni firemni servis je neco jineho - predpokladam, ze nebude problem v pripade pruseru vyresit domluvou, vysirkove, diskuteri a spekulanti snad nejsou ... narozdil od "beznych" zakazniku.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
Velký metař
- Přispěvovatel
Muj nazor je , ze to co je pozadovano jeden clovek nemuze stihat , a kdyz , tak musi delat neco jen napul. A i kdyby to zvladnul , tak by si ho firma/majitel mel kurva povazovat a dat mu plat nejmin 35 - 38 cisteho . Jako nejakych usmolenych 13500 - nezlobte se ne mne , ale to je jako vysmech . Za to by jako chlap od rodiny mel makat 10 hodin , cely den v prdeli , nekdy by to urcite vyslo dele jak tech 10 , nekdy urcite sobota a tak . To by se tak s rodinou mohli chodit akorat tak napast
A to ze mu slibi , ze mu da jeste 5000 na ruku , tomu dneska normalni clovek nemuze verit . Uz vidim vymluvy typu ze se nedarilo , a ze mel naklady, a ze se posralo tam to atd. Proste co neni ve smlouve jakoby nebylo

O1 ASZ 96kw serie
Jak pisu stihat se to da ale clovek uz musi vedet co a jak nosit spoustu veci v hlave sem tam nejakou nevyhodnou zakazku odmitnout. Nezapomenout co delal pred tim nez prokecal pul hodiny se zakaznikem atd. Ale ty penize jsou uplne mimo dle meho nazoru 25000 cisteho plus placene prescasy by byla fer nabidka.
Trosku jsem za ty roky u motorek stratil prehled ale kolik si v prumeru vydela bezne zamestnany mechanik treba v autorizaku?
Trosku jsem za ty roky u motorek stratil prehled ale kolik si v prumeru vydela bezne zamestnany mechanik treba v autorizaku?
Smlouva je krásná věc, ale situace na frontě v opravách vozidel se mění každý den. Některé věci prostě neukočíruješ , možná by pomohlo, když ti nezaplatí zákazník , ho dohnat a ukázat mu smlouvu, kterou máš s mechanikem a jeho nárokem na plat. Jistě by to pochopil a peníze poslal..V podstatě jde o jedno, chce to oboustranou serioznost , nebo předem napsat "předmanželskou" smlouvu, že pokud bude chtít mechán odejít, tak bude nucen třeba 5 let nepodnikat v tomto oboru, popřípadě zaplatit 50000 kč /nebo podle domluvy/ za to, co se při práci pro firmu naučil. Protože většinou mladí kosíci mecháni nejsou moc zkušení a nejsou až na vyjímky odborníci, takže vlastně za plat dostávají i vědomosti, které v učení nejsou schopni pochytit, protože tam většinou učí "soudruzi" podle techniky z minulého století..Znám pár dnes už dobrých mechánů, kteří nastoupili do servisu, tam je šef poslal na kurz nebo školení , oni se okoukali při práci na nových modelech/ a dnes machrují, co vše se jim dostalo pod ruku/ a pak odejdou a udělají se pro sebe. Kdo na tom teda vydělal? Ten kurz není zadarmo.. A byly časy, kdy rodiče se přišli domluvit, kolik budou mistrovi platit zato, že jejich kluka vyučí anebo po vyučení zaučí. Já mám zato, že třeba se domluvit s Geem , že mu bude kluk k ruce, stojí za to , dělat pro něho zpočátku zadarmo.. 
nepropadat panice...