na hloupé otázky hloupé odpovědi ... kdyby jste se laskavě namáhali si to alespoň trošku pročíst, tak by jste se to dověděli !!! Nebo co si myslýte, že Vám tady někdo naservíruje až pod nos jen tak zadarmo složitě a mnohdy draze nabyté zkušenosti ???
hoši i advokát si za hloupý dopis bere +- 1500,- vč DPH a kolikrát jsou tam pí... že by jeden brečel.... .
A pokud se Vám nechce platit platit tak www.google.cz a za pár dní prosezených u netu víte co potřebujete...
Curda píše:Mam možnost mít červenou naftu, nevim jaký to má složení nebo co, ale prej se dá dokoupit nějaký aditiva. Jakej na to máte názor? Ředit to s normální 70normál / 30 červená?? ...
Dííky moc za radu
A neni to jen LTO a to co ja vim je klasicka nafta pouze obarvena ze zakona. jinak normal
oldaf píše:U nás jsem žádnou červenou naftu neviděl. Kupuju sem tam naftu od jednoho zemědělce a ten si normálně jezdí pro naftu do kombajnu s 1000litrovou nádrží na normální pumpu. Tam ji normálně zaplatí a pak si to řeší papírově a stát mu něco vrací ale jak to přesně funguje to nevím a ani to nezkoumám, hlavně že mi natankuje
k nam si zemedelci taky jezdej pro klasiku a pak si z toho strhavaj spotrebni dan na celnim uradu. ale cervenou sem uz taky videl jen nevim na co byla
slovacek.milos píše:radluk ona ta zemědělská nafta není zbavená DPH pokud je kdokoliv plátce DPH dostane DPH zpět, pokud není nedostane nic, tam jde o to že pokud provozuješ zemědělskou činnost dostaneš vrácenou část daně z minerálních olejů a to je jakože zelená nafta miloš
slovacek.milos píše:radluk ona ta zemědělská nafta není zbavená DPH pokud je kdokoliv plátce DPH dostane DPH zpět, pokud není nedostane nic, tam jde o to že pokud provozuješ zemědělskou činnost dostaneš vrácenou část daně z minerálních olejů a to je jakože zelená nafta miloš
zemedelska nafta je zbavena spotrebni dane
a kolik by pak stála deset korun? u nafty ti vrátí 60% spotřební daně a u bionafty 80% miloš
Jsem ze severu. V bývalé NDR se dá červaná nafta normálně koupit, ale pouze do nádob, nikoliv přímo do auta. Měli by jste vidět , jak na to jezdí taxikáři u nás. Ještě jsem neslyšel nikoho, koho by němečtí begouni kontrolovali. Naši? Ty na to serou z vysoka, snad kamiony ano, ale to už musí být. Hlavně pumpař musí být solidní, jinak Vám ji neprodá. Ale pro tu červenou naftičku k němu jezdí skoro samí češi. Já osobně jsem ji ještě nezkoušel, ani po tom netoužím.
Rubas píše:Jsem ze severu. V bývalé NDR se dá červaná nafta normálně koupit, ale pouze do nádob, nikoliv přímo do auta. Měli by jste vidět , jak na to jezdí taxikáři u nás. Ještě jsem neslyšel nikoho, koho by němečtí begouni kontrolovali. Naši? Ty na to serou z vysoka, snad kamiony ano, ale to už musí být. Hlavně pumpař musí být solidní, jinak Vám ji neprodá. Ale pro tu červenou naftičku k němu jezdí skoro samí češi. Já osobně jsem ji ještě nezkoušel, ani po tom netoužím.
ach jo jak můžeš po pumpařovi chtít aby ti natočil topnou naftu přímo do auta??? piš si že mě kontrolovali a mockrát!! Mají na to dokonce soupravy. Doufám, že ty pitomy taxikáři si pro to jezděj těma autama co s nima na to jezděj. Až si na ně někde za rohem počkaj půjdou domu pěšky. To samé u nás až je někdo bonzne. Přečti si zákon o spotřební dani. Jinak samožřejmě něneckého pumpíka zajímají vaše eura a né co s ní děláte. Kdyby jste jen pořád nespekulovali tak zjistíte, že se to prodává i u nás.