Foto Vašich nynějších mazliků :-)

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Anas
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Anas »

Peete píše:no to zajima i me, ale ne servis na Skodovky... jak je u vas v prosinci, jaky ceny a tak... v zime tam chceme na Silvestra, jestli tam neni draho jak v Praze, bo Pragl je 29. nejdrazsi mesto
No nevim kde je drahsi v Praze nebo v Dubai, ale nedavno byl vidany report ze Dubai je jedna z nejdrahsi mest na svete, nejdrahsi zivot je v Moskve pak Tokoyo a Londyn, prakticky zalezi na co.

Byty 3+1 nedavno kamos se ptal tak slo 90tis Dhs to je kolem 380Tis. Kc rocne, plati se to na 4 castky to znamena ze kazdy 3 mesice. tak to vijde kolem 31 Tis mesicne.

Jako turisti tak drahe jsou Hotely, a tesko se najde mista, prto radim kdo chce sem prijed tak aby bylo predem vse objednano, a mozete mi rist rdiv abych se na ten hotel podival a rekl vam co je to zac, tak aspon z meho hlediska co muzu, totis neslibim plno vistudovano.

restaurace prumerne 30 Dhs za objed tak pocitejte kolem 150 Kc na osobu, vsak zalezi na kde treba u KFC 25 Dhs odpoledne maji nabidku jist as do plna, a v hotelach moze dosahnout 100 Dhs. nevim kolik by vas stal 1 Drham, ale snad 4.5 vic asi ne, ja dostanu za 1 Dhs 4.2 Kc, prakticky tady vimenite 1$ za 3.65, a cena se nmeni, ale ceny Euro se meni, tak snad aby jste privezly Dolary by bylo asi lip, snad.

Taxiky nejso levne, zalezi kde, ja kdyby chtel si vzit taxika domu co je daleko kolem 30 Km, bych platil 50 Dhs. najem auta kolem 120 Dhs a moze este vic kdis pujcovna je znackova jako AVIS a tak, ale ne radil bych vam to bloudit po Dubai v zacpach. a s autobusama moc nepocitejte, jsou autobusy moderni a krasne, ale snad nebudou na lince jak se prejete.

Nakup, to bych vam radil, jsou levne Cinske zbozi a drahe znackve. ale mislim se ze vzdy to vijde o neco levnejsi nes v CR, totis ja to pocitam kdybych ja chtel to koupit.

Jesly chcete sem jen k mori tak jaro podzim, ale chcte lepsi pocasi tak us v zime. nerknu vam presne kolik stupnu je ale jen v 4 rano snad by nekomu vadilo tricko s kradkym rukavem. a nebo nekdy vecer u more, tak lechka bunda (vetrovka) nebo mekina pomuze.

Alkohol tady jen v hotelach a par restaurace a baru ktere to maji povoleno.

Veprove maso da se sehnat, ale moc malo. mislim ze by to vam nechibjelo.

Jidlo je tu ruzne, Arabske cos znamena Libanonske nebo Syrske, Indicke, Chinske, Iranske a nebo jak se tomu rika mezinarodni. nemejte obavu o jidlo vse by vas chutnalo jen nevim jak na to Indicke.

Pro jine Informace mozete mi napsat. a jesly prijedete tak mozu slibit mnesi venovani, a svezu vas Octavkou :-) .. ono jde opravdu o cas.

Jak si treba ziju ja?! .. no ja bydlym s spolu bydlijici v Sharje to je dalsi mesto vedle Dubai, je o neco levnejsi, proto se nemzu us dovolit cely byt pro rodinu prtoto se snazim se odstehovat do CR i kdis se mi tu libi ale rodina je rodina, deti rostou a videji tatu jen 3x za rok z hruba 1 mesic. a stejne nedky musim odtud odejit, mam pobyt zavislopu na praci, bez prace nemam vizum.
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Také jsem vyfotil moje mazlíky. :)
ObrázekObrázekObrázek
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

Bugs.Bunny píše:Také jsem vyfotil moje mazlíky. :)
Obrázek
to myslíš to FJ čko co to je ? typuju SPECIAL
nebo to je VILIERS????

jestli chceš tak ne tyhle 2 motorky mám možnost zahnat všecno
kamarád má 2xspeciál,1x viliers
+ plnej barák dílů tak kdyžtak napiš co chceš a můžu to sehnat :D
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Ten cerveny je dobry :-)

A ten Rabit vipada dobre, a jezdi dobre ?
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Bugs.Bunny
Aktivista

Tohle je FJ special. Jestě mám villiers a jednu special na nd. Určo bych některé věci potřeboval. Napíšu SZ jo.
To Anas: Ten červený je jeden z největších mazlíků. :)
Rapid je ve stavu 1A, ale jezdím z tím jen 2 km za rok. (noteeth) 1km, umyju, nafoukám kola a 1km zpět.
Racer
Přispěvovatel

Příspěvek od Racer »

Obrázek
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

ANAS: a za kolik tankujes?tan je to prej dost levny ten benzin a nafta ne?a co okta jak zvlada ty vysoky teploty treba v zacpe?Nezavaril jsi ji nekdy?
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Bugs.Bunny : Kdis jsem byl maly kluk tak se mi libila vzdy ta starsi skodovka asi Skoda R, tuhle us je pro mne modernejsi :-) ale obdivuju ze se oni staras to us je historicke auto. Co znamena 1A ?

Octava : Jak jsem tu octavku kupoval tak jsem se ptal majtela proc ji mnel a proc si pak koupil Mercedes 300 TE Turbo Diesel? rikal ze naftak krasne jezdi kdis je zahraty a tady je horko dost, totis on mnel jinej duvod ho koupit ze mnel naftu zadarmo, bral je z nakladaku, on ma firmu co se zabiva s nakladakama. jinak jediny blazen kdo koupi tady naftak je ja :-)

Nikdy se mi nezavarila kvuly horku, jak klesne voda tak us pipa a hned ji koupim sklenicku vodu (neprelivou) z super marketu a je klid. jen ted sem tam se mi zakouri hlavne jak na to dvrde slapnu.

Benzin je tu levny ale nejdrahsi v regione, a kdiby zalezilo na firmech ktere to prodava tak by byl drahsi nes v Evrope, tady se pocita za Galon, vzdy jsem se mislel ze je to Bridcky Galon ale pomoci VAG-COM jak jsem se dival kolik je v nadrzi pred naplneni a po, tak jsem zjistil ze je to US Galon 1G=3.785L tak benzin 95 je za 6.25 Dhs kdis to spocitam tak je to 1liter za 7 Kc asi, cos napriklad v Soudske Arabije za necelych 2 Kc.

Ale nafta je problem, nafta stoje asi 19.00 Dhs za galon tak to asi vijde na 21 Kc za liter, no jako stat ktery ma ropu jeto strasne moc, stat omezuje cenu na benzin ale na naftu ne, a diky velke projeky stavby tady tak te firmy (statni) to viuzivaji a zvisuji cenu jak se jim zachce. promne nebyl problem pred 14 dni protoze kupoval jsem naftu u jedne firmy ktere udrzuje cenu u 8.6 Dhs za galon cos je kolem 10Kc za liter, jenze obrovske rozdily v cene (vic nes 2x) udelaly se obrovske fronty nakladaku i cerny trh, ta firma se rozhodla ze nebudou prodavat naftu za hotovosti ale kartou ktery se clovek musi objednat drive a jak jsem se ptal kdy tu kartu mozu dostat tak rekly ze maji obsazeno as rinu. tak uvidim, snad budu platit za naftu skoro jako vy :-) .. te firmy jsou hrozni porad brecely ze krachaji ze musi benzin prodavat levny a dostavaji ho drahy, kdis to spocitame tak dostavaji za naftu vic nes dostavaji benzinky v evrope, kdis tomu vezmente ze tady se neplati DPH. kolik stoji u vas nafta kdyby se neplatilo DPH?

Asi budu jezdit pro naftu do Omanu :-) je to daleko asi 100 Km ale tam se prodava za liter asi 8 Kc za litr. mislim si ze je to velky rozdil mezi 8 as 21. ted jsem to spocital za utratu nafty na cestu a za vizum (dostanu ji na hranice) tak se mi to o dost viplati. za par hodin jedu na sluzebi cestu do Kuejtu (letadlem) tak jak se vratim uvidim. Snad mne nekdo do te dobje v CR zamesna a necham to vse zasebou.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Bugs.Bunny
Aktivista

1A je jako jednička s hvězdičkou ve škole. :)
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Obrázek
Obrázek

Tyhle dvě kárky teď obhospodařuju. Původně sem měl jen žígo, ale to se moje holka bála řídit, tak sem jí podlehnul a koupil vůz západní provenience. Konečně můžu na VAZu dělat rozsáhlejší experimenty. (noteeth)
Oct asv 2000, DieselPower
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

Anas píše:Bugs.Bunny : Kdis jsem byl maly kluk tak se mi libila vzdy ta starsi skodovka asi Skoda R, tuhle us je pro mne modernejsi :-) ale obdivuju ze se oni staras to us je historicke auto. Co znamena 1A ?

Octava : Jak jsem tu octavku kupoval tak jsem se ptal majtela proc ji mnel a proc si pak koupil Mercedes 300 TE Turbo Diesel? rikal ze naftak krasne jezdi kdis je zahraty a tady je horko dost, totis on mnel jinej duvod ho koupit ze mnel naftu zadarmo, bral je z nakladaku, on ma firmu co se zabiva s nakladakama. jinak jediny blazen kdo koupi tady naftak je ja :-)

Nikdy se mi nezavarila kvuly horku, jak klesne voda tak us pipa a hned ji koupim sklenicku vodu (neprelivou) z super marketu a je klid. jen ted sem tam se mi zakouri hlavne jak na to dvrde slapnu.

Benzin je tu levny ale nejdrahsi v regione, a kdiby zalezilo na firmech ktere to prodava tak by byl drahsi nes v Evrope, tady se pocita za Galon, vzdy jsem se mislel ze je to Bridcky Galon ale pomoci VAG-COM jak jsem se dival kolik je v nadrzi pred naplneni a po, tak jsem zjistil ze je to US Galon 1G=3.785L tak benzin 95 je za 6.25 Dhs kdis to spocitam tak je to 1liter za 7 Kc asi, cos napriklad v Soudske Arabije za necelych 2 Kc.

Ale nafta je problem, nafta stoje asi 19.00 Dhs za galon tak to asi vijde na 21 Kc za liter, no jako stat ktery ma ropu jeto strasne moc, stat omezuje cenu na benzin ale na naftu ne, a diky velke projeky stavby tady tak te firmy (statni) to viuzivaji a zvisuji cenu jak se jim zachce. promne nebyl problem pred 14 dni protoze kupoval jsem naftu u jedne firmy ktere udrzuje cenu u 8.6 Dhs za galon cos je kolem 10Kc za liter, jenze obrovske rozdily v cene (vic nes 2x) udelaly se obrovske fronty nakladaku i cerny trh, ta firma se rozhodla ze nebudou prodavat naftu za hotovosti ale kartou ktery se clovek musi objednat drive a jak jsem se ptal kdy tu kartu mozu dostat tak rekly ze maji obsazeno as rinu. tak uvidim, snad budu platit za naftu skoro jako vy :-) .. te firmy jsou hrozni porad brecely ze krachaji ze musi benzin prodavat levny a dostavaji ho drahy, kdis to spocitame tak dostavaji za naftu vic nes dostavaji benzinky v evrope, kdis tomu vezmente ze tady se neplati DPH. kolik stoji u vas nafta kdyby se neplatilo DPH?

Asi budu jezdit pro naftu do Omanu :-) je to daleko asi 100 Km ale tam se prodava za liter asi 8 Kc za litr. mislim si ze je to velky rozdil mezi 8 as 21. ted jsem to spocital za utratu nafty na cestu a za vizum (dostanu ji na hranice) tak se mi to o dost viplati. za par hodin jedu na sluzebi cestu do Kuejtu (letadlem) tak jak se vratim uvidim. Snad mne nekdo do te dobje v CR zamesna a necham to vse zasebou.

To bych si pral aby bylo tady,aby se tady nafta dala sehnat za 8kc,to by byla bomba (rofl)
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Octava píše:
Anas píše:Bugs.Bunny : Kdis jsem byl maly kluk tak se mi libila vzdy ta starsi skodovka asi Skoda R, tuhle us je pro mne modernejsi :-) ale obdivuju ze se oni staras to us je historicke auto. Co znamena 1A ?

To bych si pral aby bylo tady,aby se tady nafta dala sehnat za 8kc,to by byla bomba (rofl)
To bych se taky pral aby byl Benzin a Nafta v CR jako v Soudske za korunu, abych se neleknul kdis mazelka na pumpuje :-)

A taky bych se pral aby tady byla za 8 kc abych nemusel jezdit do zahranici napumpovat :) nebo aspon doufam ze brzo dostanu tu kartu a doufam ze rec o karty nebude jen spusob od firmy aby zdrazily naftu.
Motor AGR
Dubai, U.A.E
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Pája 19 : Ta Lada je virobena v osumdesatych minuleho stoleti? mislim je to ta veci ktera se virabjela pred Lada Samara?!

Nazival jsi ji Zigo, vim ze na starsi ladu v CR rikaly Zigulik ale mislim ze to byl model Lada Zigulik. Tak chci se zeptat jesly nazev Zigulik je model z Lada nebo tak se jmenovaly vsechny lady?

Naposledy jsem videl Ladu minuly tyden v Praze a nepamatuju ze odkud byla ale byla nova, jinak us davno jsem zadnu Ladu nevidel jen sem tam Niva, a mislim si to ze to us bylo v Libanonu :-)
Motor AGR
Dubai, U.A.E
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

tak jsem si trochu zavzpominal a jsou to vozy VAZ / tusim ze to je Volzskyj Avtomobilnij Zavod / prvni se jmenovali ziguli a pak ty novejsi lada a protoze to bylo moje prvni auto tak jsem nasel ve sklepe nejaky fotky tak jsem je oskenoval tak kvalita nic moc , mel jsem tam anatomicke sedadla metalex a pneu barum or22 racing 215 sirka
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
a jeste muj prvni zahranicni vuz ford cortina1.6 za komancu taky ne moc bezny auto a uz vubec ne na al kolech
Obrázek
Naposledy upravil(a) chiptuning dne 24 srp 2008, 13:20, celkem upraveno 1 x.
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

dobrý rally
VW T5 GP 103 KW long
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“