BMW e34 Tds Klepani ne v motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
klepani ne v motoru
Myslim ze to opravovat ani nebudu nema cenu do toho vrazet penize co jsem se dival tak nova pumpa vyjde na 9000 a to nepocitam dalsi penize za praci a dalsi veci.Tak asi az doslouzi pumpa uplne tak auto rozprodam na nahradni dily.Kolik by to mohlo jeste tak vydrzet.Je na te pumpe nejake lozisko co by mohlo vydavat ten zvuk.Urcite se to bude casem asi zhorsovat pocitam.
Ložisko tam není.Je to tzv. duocentrické čerpadlo kde vnitřní exentricky uložený ozubený kolo je unášeno přímo klikovou hřídelí a běhá uvnitř vnějšího ozubeného kola.
Ještě mě napadá odzkoušet dotažení toho centrálního šroubu té řemenice klikového hřídele,protože pak by to také ovlivňovalo chod toho olejového čerpadla.Je dotažený docela fest 100Nm+150°.
Tlak olejového čerpadla já měřím z otvoru po vymontování čidla tlaku mazání(kontrolka) co je na tělese olejového filtru.
Ještě mě napadá odzkoušet dotažení toho centrálního šroubu té řemenice klikového hřídele,protože pak by to také ovlivňovalo chod toho olejového čerpadla.Je dotažený docela fest 100Nm+150°.
Tlak olejového čerpadla já měřím z otvoru po vymontování čidla tlaku mazání(kontrolka) co je na tělese olejového filtru.
klepani ne v motoru
A NEVIS JAKY TEN SROUB MA ZAVIT JESTLI OPACNY NEBO KLASICKY
klepani ne v motoru
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... ith_drive/ takhle nejak vypada ta pumpa.Je potreba ji vymenit celou nebo by stacilo vymenit jen par dilu
klepani ne v motoru
Tak nakonec se do te vymeny toho cerpadla pustim.Jenom me zajima kdys sundam spodni ozubene kolo n a klice co na nem jsou rozvody rozhodim uplne cele nastaveni nebo by se to dalo nejak zaaretovat aniz bych rozhodil rozvody
klepani ne v motoru
Tak jsem konecne vymenil olejove cerpadlo a je po klepani.Motor o dost ztichl.Oprava me nakonec vysla na 2000.Konecne jsem spokojen co se zvuku tds tyce