Otazka pro znalce ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ivo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Ivo »

Akože prd nás do toho všetkých vospolok, ale si v obchodnom styku denne. Vieš ako to chodí, aj v realitkách je to +- 10%( a keby len toľko), prečo si si teda nedohodol cenu predom " na úkol" a nemusel si sa takto vystresovať.
No a na druhú stranu zas zober si koľko by si to robil v domácich podmienkach. Celý deň + geometria .....ja osobne by som bo spokojný, tá cena zas nezabíja. A ak je geometria zlá tak ju reklamuj.
;)
G IV,variant,66 kW,ALH + niečo naviac od BH motor
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

ak mas geometriu nakkt tak to povedz jemu a nie nam ... a ta cena je normalna by som povedal... chcel si vlastne kajaby tak mas... s tym mas ratat ze ked si dovlecies vlastne veci tak bude stat robota viac...
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

Nechcem sa stebou hadat ale mam taku skusenost ze realitky zvyknu kupit byt,dom alebo niaku budovu napr za 600 000 korun a ponukaju ho aj za dvojnasobok.Potom kto okrada ludi.Ide oto ze realitky maju prachy aby to kupili v hotovosti hned a clovek co kupuje si najprv rozmysli ci to kupi alebo nie.Jednoducho si obchodnik a nedokazes prezkriet ze teba niekto napalil a nie ty jeho.Si si myslel ze ked donesies material bude to lacnejsie smola.Proste uz vies ako to chodi ked niekto oje... ludi a zrazu niesi ty ten co oje... ale ten co bol oklamany...Zmier sa stym.A inak tu sa ludom snazime pomoct ako vieme ked maju z niecim problemy a nie riesit veci co sa sem vobec nehodia.
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
peca
Přispěvovatel

Příspěvek od peca »

taky mi nějak unika smysl tohoto pispěvku ,měl ses přece dohodnout na ceně ...co chceš ted řešit ??prostě jsi to posral ,a nechal se nachytat ...to že je to ojebavač ¨servis je věc druhá ..ale spiš je to to tvoje chyba ,ale řeknu ti že vlastni dily montuju jen kamradum ,kdyby každy nosil ,buhvi co ,buhvi odkud ,,mužu chodit bosky a jezdit na kole ....maš mozek ,tak ho použivej ,ne ....a auto servisuj jinde ....
Z Prava dobrý:-)))
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

nejde se nepripojit, takovy vysirky, ktery si nosi vlastni veci predem upozornuji, ze cena za praci je 100% navic a bez zaruky. Kdybych mel zit pouze z prace, 250,- bez dph, tak muzu rict, ze s touhle praci koncim. Zaplatit najem, telefon, ostrahu, svoz, elektrinu, vodu, poplatky, ktery vyzaduje pronajimatel, ruzny upgrade, nemluve o tom, ze nekde jsem musel vzit naradi, zvedaky, kompresor, lis atd. atd... A UZ VUBEC NEPOCHOPIM, ZE CLOVEK JAKO TY, OBCHODNIK, SE SNIZI K TOMU, ABY TADY VEREJNE PRANYROVAL JINYHO OBCHODNIKA, JE TO UBOHY A SVEDCI O TVE INTELIGENCI A O TOM, JAK MOC PRO TEBE ZAMENAJI PENIZE, ZAVIST JE SVENSTVO. S cenou souhlasim, byla by stejna, mozna i vyssi, kdyby si nekdo prinesl vlastni dily. Kdyz jedu taxikem, taky si nevozim vlastni palivo, kazdej z neceho musi zit, a kdyz praci venuje hodne casu, musi se mu to taky vratit.
Nissan Primera SW 1,9 DCi
turboa3
Přispěvovatel

Příspěvek od turboa3 »

plně souhlasím ! a navíc viděl nekdo z vás někoho nosit si jidlo do restaurace ! nikoho to ani nenapadne ! tak at se vsichni co si kupují díli a nosí je do servisu proberou , ten prodavač vidělal jen na tom , že vám to prodal a podal přes pult ale ten mechanik se s tím bude mordovat a ješte by měl držet záruku a nedej bože když donese něco jiného (LOL)
nemluvim o tom,že musí kupovat nařadí , diagnostiku, energie a různá školení atd. ato sytojí dost! takže skrblíkum co si nosí vlastní oleje a díli říkám na rovinu hned ,že díky dílům které jsou jeho bude drašší práce. ;)
audi a3 agr zatim 256PS a 548nm
seat leon ary zatim 241ps a 399NM
Audi a3 2.0 bkd 16v zatím 250ps
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

kluci myslim ze tahle diskuse nema smysl....pokud nekde v servisu maj uvedenou sazbu 250 na hod tak by ji meli taky uctovat to je podle me jasna vec.Cas za jak dlouho se co udela je udavan v normohodinach a ty jsou taky dany....takze se nemelo stat ze ...kdyz to prezenu.... menit zarovku treba 5hodin jen proto ze si ji dotycny nekoupil u mne.

Jasna vec je ze kazdej servis ma svoji rezii a od ni se odviji i hodinova sazba ...nekdoji ma hold 200 a jiny 500kč.tak to proste je a neni na tom nic divnyho.kazdej si chce vydelat.

Podle me pokud si donesu vlastni dily tak drzet zaruku na praci je normalni.Ne na dily to da rozum.
Taky by me meli informovat o tom ze pokud mam vlastni dily bude prace treba drazssi...pokud to neudelaji a neni to napsano v zakazkovem listu ze byl zakznik seznamen s souhlasi se zmenou hodinove sazby tak plati normalni cenikova cena.
Kazdy by mel mit moznost volby jake dily budou pouzity a mel by vedet jaka je hodinova sazba za praci.Ostatne take by mela byt uvedena predbezna cena opravy ktera se muze bez souhlasu zakaznika navysit o 10%.
Je mi jasny ze tohle funguje jen v normalnich servisech...jinak je praxe jina...dovezes auto ,reknes co chces a pak si ho vyzvednes a zaplatis no a pak to nekdy hold dopadne takhle.
Je tvoje chyba ze jsi nechtel sepsat zakazku se vsim vsudy a zaplatil jsi cenu ktera se ti zdala vysoka,Ted uz s tim nic neudelas ani kdyby jsi se rozkrajel.Spatnou geometrii muzes zkusit reklamovat.
Ber to tak ze jsi zaplatil za pouceni a priste se radeji na vse sam zeptej a nech si to napsat.
Jinak kamaradovi se uz nekolikrat stalo ze mu zakaznik rekl ze je to drahy a ze mu to nezaplati.On mu tedy nedal auto.Zacal to resit jeho pravnik a dopadlo to tak ze auto musel vydat a prisel i o penize....a to jen proto ze nebyla sepsana zakazka tak jak ma byt a tudiz nemohl prokazat co a za kolik melo byt udelano.Ted se poucil a na vse pise zakazku a nechava si to podepsat zakaznikem-no a ma klid od problemu se zakazniky a i s urady ;)
patrik.kloucek
Aktivista

[quote="turboa3"]plně souhlasím ! a navíc viděl nekdo z vás někoho nosit si jidlo do restaurace ! nikoho to ani nenapadne ! tak at se vsichni co si kupují díli a nosí je do servisu proberou , ten prodavač vidělal jen na tom , že vám to prodal a podal přes pult ale ten mechanik se s tím bude mordovat a ješte by měl držet záruku a nedej bože když donese něco jiného (LOL)

myslim ze tohle je neco jinyho....je bezna praxe se pokud zakaznik chce treba misto orig dilu v servisu namontovat repliku nebo jakykoliv dil z vrakace tak si ho po domluve donese a mechanik ho namontuje.zaruka samozrejme je jen na praci.A podotykam ze hodinova sazba se tim nemeni.

chapu ze kazdej chce vydelat ale taky by to mel rikat narovinu.Preci pokud jsem mechanik tak by me la zivit predevsim prace a moje schopnosti opravovat a to ze neco umim.A ne to ze nekomu prodam ND....toto je normalni zas u obchodniku...ty zivi to ze neco nekomu prodaj.
Nechci tady nikoho nijak nastvat a je mi to jedno ale z dost prispevku je citit to ze 300kč za hodinu prace je malo a proto musim jeste alespon neco vydelat na dilu aby se mi vyplatilo se vubec umazat. :roll:
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

co to meles?? posledni prispevek je opravdu perla, vlastnils nekdy autoservis?? vis kolik stoji mesicni provoz?? Myslis, ze pri trech stovkach na hodinu se uzivis??? Slez z hrusky, kde zijes?? Pokud ses nekde na vesnici, v garazi, tak to je jina, ale ve meste to takhle nefunguje, vis kolik stoji treba jen najem?? A co ostatni placeni, a neni toho malo...
turboa3
Přispěvovatel

Příspěvek od turboa3 »

kdybi tě mněla živit jen práce tak budeš sakramentsky drahý! nebo budeš dělat od noci do noci. a nebo budeš muset dělat něco co umí pár lidí! jednoduché počty najem průměr 15OOO-25000,telefon2500-5000 ,elektrika???, daně????,pojíštění????,doprava???. topení????,ato si vem ,že nejdřív odečteš 19%dph a zbyde ti jen 81% na všechny tihle věci,protože budeš mít min náklady. počítám jak píšete 300 na hodinu kolik asi zůstane. ato tam neni rozpočítaný naklady na nářadí a diagnostiku a vybavení.
turboa3
Přispěvovatel

Příspěvek od turboa3 »

a to jsem tam ještě neuvedl poplatky za likvidaci odpadů a spoustu jiných pladeb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (LOL)
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

už sa čudujem, že kvoli jednemu usmrkanemu decku sa toho tolko popiše.
patrik.kloucek
Aktivista

Peete píše:co to meles?? posledni prispevek je opravdu perla, vlastnils nekdy autoservis?? vis kolik stoji mesicni provoz?? Myslis, ze pri trech stovkach na hodinu se uzivis??? Slez z hrusky, kde zijes?? Pokud ses nekde na vesnici, v garazi, tak to je jina, ale ve meste to takhle nefunguje, vis kolik stoji treba jen najem?? A co ostatni placeni, a neni toho malo...

ach jo koukam ze jsi to nejak nepochopil....psal jsem ze hodinova sazba se odviji od rezie a tu ma kazdej jinou....precti si to poradne!!!!

A rekni mi co je spatnyho na tom kdyz budu vedet ze pokud si donesu svuj dil me bude stat u tebe hodina treba 1000kč????A pokud ho budu mit od tebe tak bude hodina za 300???Je na tom neco divnyho???
Nezlob se na me ale ja si to nemyslim a tvrdim ze to je normalni s slusny jednani.

Nechapu proc se tak rozcilujes?Me je prece jasny ze v centru prahy asi je najem trochu jinde nez ve svy garazi kdesi v Horni Dolni a podle toho bude asi i jina hodinovka.
(LOL) (LOL) (LOL)
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

a muzes mi tedy osvetlit, proc by sis nosil vlastni dil, kdyz te to pak vyjde draz?? Neni lepsi odvezt auto na servis a nestarat se o dily atd., jestli chces Kyb, namontuju Kyb, chces Sachs, klidne, muj dodavatel je flexibilni. A pokud si nekdo mysli, ze na tom usetri, tak at si to necha namontovat tam, kde to koupil. O takovyhle zakazniky nestojim, jednou se tim zivim, tak to proste je, kdyz chci rohliky, taky nenosim do pekarny vlastni mouku, ikdyz by me to vyslo levneji. Zakladni sazba je 250,- bez DPH, kdyz si nekdo prinese vlastni dily, ma dve moznosti, bud si to namontuje sam nebo se sazba zvysuje na 500,-. S hodinovou sazbou je potreba se drzet pri zemi, protoze se muze stat, ze Pepa odvedle ma jinyho pronajimatele, tudiz muze mit jiny ceny, nizsi naklady a tak i hodinovka pak bude levnejsi, potom zakaznik pujde k nemu, je prece levnejsi. Dalsi vec, jakou chces drzet zaruku, kdyz si zakaznik prinese svoje veci z vrakace?? Na jakou praci?? Tak maximalne na to, ze vsechno utahnu tak, aby to neupadlo, viz. treba tehlice, za par dni mu zacne hucet lozisko, na vrakaci mu reknou, mate to spatne namontovany a ja za to mam rucit?? To at se zakaznik nezlobi, ale namontuje si to sam, nestojim o takovouhle praci, nemluve o tom, ze se takto bude branit i prodejce novyho dilu. Myslim, ze k tomuto tematu to stacilo, at si to kazdej hraje jak chce, u me je to jasny, tento system mam zabehlej, funguje, nikdo mi nenosi vlastni dily, vernym zakaznikum davam slevy, vsichni jsou spokojeni, nikdo nebreci... ;) ;)
P.e.p.i.n
Přispěvovatel

Příspěvek od P.e.p.i.n »

Ještě,že si všechno opravuju doma, :D :D teda kromě těch věcí s počítačem,s tím si pak musim někam dojet...jinak na sbíhavosti jsem byl minulí týden a mam volant nakřivo jak prase,tak tam zítra valim znova,ať to udělaj zase..auto jede sice rovně..ale ten volant mě deptá...jinak cena za sbíhavost 500kč v Příbrami a na podzim jsem si jí nechával dělat v Praze a tam mě stála 1200kč. Jinak k těm cenám,v mém okruhu cca 4km od baráku,maj pneuservis 2 soukromníci.Když jsem si jednou nechával přezou gumy na ten samej disk z letních na zimní,cena 750kč.Ten druhej mi to udělá za 300kč celý auto i s vyvážením a vším okolo takže,k tomu prvnímu uz jsem nikdy nejel..a kdo tam chce jet,tak mu to vždycky rozmluvým.A hlavně ten co to má o tu půlku levnější to udělá ještě líp a rychlejš.A neni to o tom,že bych nějak šetřil každou korunu,ale proč tamtomu platit jednou tolik,když to mam k oběma stejně daleko a navíc ten druhej je šikovnější.
Audi A4 Avant 2.5 TDI BDH quattro + soft M+H
O1 1.8 20v Turbo Rs
Vw Sharan 1.9 TDi 96kw- family car
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“