Jakože powerbox

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
SupermanXXX
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od SupermanXXX »

no je my jasný že trysky a čip is best ale pro mě to znamená cca 11 tisíc vs. sebrat pár součástek v garáži takže zdarma. jediný o co mi jde je aby to neudělalo nic motoru. MYslíte že to opravdu může propálit písty nebo tak něco?
mixall
Nováček

Příspěvek od mixall »

Ja som to nahodil na moju primeru 2.0TD + zvýšil tlak turba a auto ide ako utrhnuté ale je zaujmave,že mi klesla spotreba o 0,5litra a to autu od kedy som to nahodil poriadne nakladam uvidím o kolko klesne keď ma prejde ten ošial z vyššieho výkonu a začnem jazdiť opäť ako človek. Inak fámy o prepálených piestoch by som sa nebál môže sa to stať ale riziko je také malé,že ja osobne mu neprikladam význam,to iste sa môže stať pri chipovaní.
Tomasvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomasvw »

MirekX píše:jasně, zvýšení výkonu tryskama je to nejlepší, ale i čipem prodloužíš délku vstřiku s normálníma tryskama.
Podle mě ten powerbox není tak strašný řešení.
jasne ved ja to tiez pouzivam... to som pisal len na to že sa to s tryskami porovnavat neda.
Golf 4 TDI, Golf 2 TDI, Daihatsu Charade 1,3 16V 4WD
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

k té spotřebě:
instalací boxu nebo větších trysek se sníží vykázaná spotřeba Pal. PC oproti skutečnosti takže bráchova 81 kW octa s PP764 jezdí za 4,4 :D ale ve skutečnosti furt kolem 5,5 :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
čarli
Sběrač informací

Příspěvek od čarli »

Plně souhlasím. Mám to zrovna tak. Po tryskách spotřeba podle PC 4,5 ale dle výpočtu o litr víc.
mixall
Nováček

Příspěvek od mixall »

Akurát,že ja nemám palubný PC a spotrebu meram prepočtom pri tankovaní na rovnakom stojane.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

SupermanXXX píše:no je my jasný že trysky a čip is best ale pro mě to znamená cca 11 tisíc vs. sebrat pár součástek v garáži takže zdarma. jediný o co mi jde je aby to neudělalo nic motoru. MYslíte že to opravdu může propálit písty nebo tak něco?
Rozhodne ano, ja jsem ve sve jalove dobe pouzival PB a odpalilo mi to turbo, takze soucet:
jine turbo: 7tis.
instalace a reinstalce turba: 2tis.
olej: 1500
cesta z Brna vlakem a zpet s turbem a olejem: PRICELESS (LOL)

... nemluve o tom, ze mi to bouchly turbo pekne zaneradilo kat, kterej pak musel po pul roce pryc (dobra vymluva ne? :P )
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
SupermanXXX
Přispěvovatel

nj ale jak si přišel na to že ti turbo odešlo kvůli PB? tady uvedenáý schéma má vliv na délku vstřiku = množství nafty tak nevim jak by to zničilo turbo :?
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

SupermanXXX píše:nj ale jak si přišel na to že ti turbo odešlo kvůli PB? tady uvedenáý schéma má vliv na délku vstřiku = množství nafty tak nevim jak by to zničilo turbo :?
Turbo se ti nestačí uregulovat a dává špičky :o
Přidáš naftu a máš hafo spalyn se kterýma ŘJ nepočítá :?
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
SupermanXXX
Přispěvovatel

co to je za blbost :? turbo bode pořád tlačit 0,95 baru a zplodiny když využiju jen přebytek vzduchu a nenarušim zásadně bohatost směsi tak taky navíc nebudou.
Tomasvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomasvw »

no možné to je... chcelo by to sa vagom sa odviest a hned sa to môže potvrdit alebo vyvratit. ked mi zajtra zostane čas... :)
Golf 4 TDI, Golf 2 TDI, Daihatsu Charade 1,3 16V 4WD
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

SupermanXXX píše:co to je za blbost :? turbo bode pořád tlačit 0,95 baru a zplodiny když využiju jen přebytek vzduchu a nenarušim zásadně bohatost směsi tak taky navíc nebudou.
Skus to změřit , tlak nakonec bude 0,9bar ale doba neš se upraví je podstatně delší a tlak ve špičce aš 1,8bar :(
Turbo se točí jak o život je to slyšet jak PB odpojíš je ticho ;)
ALH +764+800 ohm + kat +erg off

Nechci tím říct že je to blbost,jen sděluju skušenost.Po čipu tlačim 1,2bar a téměř bez špiček turbo jenom šušká ;)

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Když se udělá logování ve VAGu tak zachytí to špičky nebo ne?
Já co jsem zkoušel na plnej knedlík tak bylo max 1.2bar a hned se to upravilo na 1.1bar
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

Já sem sledoval reálný tlak .
Obtokové turbo se zreguluje rychleji ;)

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »