Aditiva,ředidla .....

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

Petr.C píše:Psal jsem přímo do VIFu a ptal jsem se na ceny SUPER DIESEL ADITIV a u 1/2l cena je 157,- ,ale u 10l už je cena docela dobrá 2175,-.
to je asi super cena 22O korun za litr miloš
Vinnetou
Přispěvovatel

Příspěvek od Vinnetou »

tak ani vif 1:333 nezaručí tekutost akorát jsem vypozoroval že to trvá dýl než stuhne cca o 4h. Holt bude třeba dát víc benzínu. Na plechovce zimního vifu je napsáno že v mrazech nad 20 stupnu doporucujou dvoj az trojnásobné dávkování.
felicia combi 1.9D
slovacek.milos
Aktivista

toho benálu bys musel nlít moooc,

pravděpodobně se dopracuješ k tomu co už zjistili tvoji předchůdci na tomto foru od doby kdy vznilo že bez přestavby se v zimě jezdit nedíá a odešli proto že všeuž bylo vymyšleno

;) miloš
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

otazka je, jestli muze VIF fungovat i v jinych mediich, nez motorova nafta.
VEtsina aditiv pracuje na principu zabraneni vylouceni parafinu, nebo zabranuje jeho slucovani....
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

chtelo by to vyzkouset stejny pokus jak s VIFem s benzinem..zacit treba na 5ti procentech a koncit na 30ti :-)
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:chtelo by to vyzkouset stejny pokus jak s VIFem s benzinem..zacit treba na 5ti procentech a koncit na 30ti :-)

dobrý nápad začni chbí ti něco k tomu pokusu :? miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Milo, ba naopak..nechybi ale prebyva...manzelka :-(
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:Milo, ba naopak..nechybi ale prebyva...manzelka :-(

pokud na letišti přebývá letadlo pustí se na startovací dráhu a povolí se mu start

no a pokud vím tak ty slípky k tomu lítání nemají tak daleko za pokus nic medáš

;) miloš
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Sakra,nemůžu sehnat VIF,v Olomouci v Globusu, kde jsem ho viděl,tak měli 0,5l za 330,- a to jim nedám:). A na www.vif.cz se dá koupit asi minimum 10l za 2145,- ,nebo 5l za 1138,- (min. 3ks),no a to je na mě moc.Nekoupili jste někdo větší množství,že by jsem ho od vás koupil,nebo nejde někdo do toho semnou?
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
DonSalieri
Přispěvovatel

Příspěvek od DonSalieri »

Jestli ses z Olomouce skoc do autokelly....Tam by ho myslim taky meli mit, ale za kolik to netusim...
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

DonSalieri píše:Jestli ses z Olomouce skoc do autokelly....Tam by ho myslim taky meli mit, ale za kolik to netusim...
Díky,tam už jsem taky byl ale mají tam jen od Shellu,ale sehnal jsem v Prostějově.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
iridium
Přispěvovatel

Příspěvek od iridium »

Tak jsem vyzkoušel depresant od Ekolube Diesel TEX. Měl by zajistit posun filtrovatelnosti nafty o 9 stupňů. Psal jsem jim jak je to s MEŘO a napsali mi tohle:

Dobrý den,
ano univerzálně snižuje vylučování parafínů ve všech produktech. S pozdravem, Michal Král.

Tak jsem to vzal, stálo to prd, nějakejch 150,-/Litrovka. A funguje to taky na prd nebo spíš vůbec (LOL) ..tudy cesta nevede.
Oct 1.9TDI 66kW 2001
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

iridium píše:Tak jsem vyzkoušel depresant od Ekolube Diesel TEX. Měl by zajistit posun filtrovatelnosti nafty o 9 stupňů. Psal jsem jim jak je to s MEŘO a napsali mi tohle:

Dobrý den,
ano univerzálně snižuje vylučování parafínů ve všech produktech. S pozdravem, Michal Král.

Tak jsem to vzal, stálo to prd, nějakejch 150,-/Litrovka. A funguje to taky na prd nebo spíš vůbec (LOL) ..tudy cesta nevede.
A kolik toho parafínu v MEŘU je? :-) Tak plus mínus 0% :-D to jsou šmeliči
Mercedes-Benz W210 300D
slovacek.milos
Aktivista

v meřu parafín není miloš
Koval(CZ)
Přispěvovatel

Příspěvek od Koval(CZ) »

V aditivu Vif jsou vysokovroucí benzíny, z toho jsem usoudil, že mi stačí míchat olej s obyč benzínem, jak byly mrazy -25, tak jsem měl 20% nafty a 10% benzínu v čistém oleji a no problém nastartovat i po 8h stání venku. Benzín akorát zpomaluje tuhnutí toho oleje, čím více benzínu, tím pomaleji ztuhne. To samé mám odzkoušeno i se sádlem, akorát tam toho benzínu bylo 30% a víc a jezdil jsem na to v +20. Měl jsem jednoduchou přestavbu, originál elektroohřev palivového filtru, bralo to podle teploty 6-10A při 12V, zahřálo se to cca na 35 stupňů (neměřil jsem to).
Octavia 1.9TDI ALH, 2002, S764.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“