5W30 nebo 5W40 ???

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
cavediver
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od cavediver »

nogis píše:Ses taky nějak rozjel... :roll: Pokud vím, tak Marek má AFN, takže strašit s vačkou apod. je bezpředmětný...

A jestli jsem tentokrát tvůj monolog pochopil správně, že do PD doporučuješ Castrol, tak budeš mít s motorem problémy dřív než Marek. Radši v klidu tu Q8. ;)

A řešit jestli 600km je pro 5w30 dlouhá trasa je totální blbost. Film se ti trhne i při větší zátěži jízdou "kolem komína". Zůstává ale otázka jestli 5w30 fakt nestačí. Když si vezmu, že ta moje má HTHS 3,58, tak jsou to všechno jen dohady a názory lidí...
jezdi si nacem chces a nerad mi dik
cave
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Tak buď tak laskav a nevnucuj jiným tvé domněnky...
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

nogis píše:Tak buď tak laskav a nevnucuj jiným tvé domněnky...
hele ty domněnko venuj se svym problems a neotravuj shalom aiechlem
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Upřímně nevím proč to řešíš tímto tónem, ale zbytečně ze sebe děláš blbce...

Zajeď si do autorizáku Seat, tam ti odborně poradí se všemi tvými problémy. Tady je tě škoda. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Cave - jsem Ti říkal, že neuspěješ a ani 10 smetených vaček některé soudruhy nepřesvědčí ;)
nogis: děláš ramena zbytečně až něco dokážeš kromě chodbových řečí tak se vyjadřuj ;)
Pokud má někdo pochybnosti o Castrolu, musí se těch co s ním měli problémy zeptat, kde ho kupovali, jaký byl stav motoru a co tam bylo před tím. Kamarád se dotázal při výměně oleje, který zákazník dostal na internetu velmi levně (on ho za ty peníze ani nenakoupí a to na olejích jsou řádné marže) na zastoupení Castrolu, odpověď byla jednoduchá - tento olej jsme nevyrobili (rofl)
Neříkám že Castrol je nejlepší, ale sračka to určitě není, teda pokud ho Castrol vyrobil :?
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bobG3 píše:Cave - jsem Ti říkal, že neuspěješ a ani 10 smetených vaček některé soudruhy nepřesvědčí ;)
nogis: děláš ramena zbytečně až něco dokážeš kromě chodbových řečí tak se vyjadřuj ;)
Pokud má někdo pochybnosti o Castrolu, musí se těch co s ním měli problémy zeptat, kde ho kupovali, jaký byl stav motoru a co tam bylo před tím. Kamarád se dotázal při výměně oleje, který zákazník dostal na internetu velmi levně (on ho za ty peníze ani nenakoupí a to na olejích jsou řádné marže) na zastoupení Castrolu, odpověď byla jednoduchá - tento olej jsme nevyrobili (rofl)
Neříkám že Castrol je nejlepší, ale sračka to určitě není, teda pokud ho Castrol vyrobil :?
ano vim aq maš pravdu ještě se musim tady v czechach hodně učit co vlastně lidi chtěji co me překvapuje je aukro kde koupiš EDGE ale baleni 4roky stare no levne??? je to tak jako píšeš mně poradili v Máca přeplach a TXT tak jedu po prvé na jinem olei a zatim skutečne dobré ale to Vám napísi az to vyteče a dam to labu na vyskozitu jinak plomby a šrže jsou na resp měli by bit ale pokud je překupnik z Číny tak je to možná i PARAMO M6ADS co už levný v drahém kabátu jsme jednou v baleni do starého EDGE obalu!! od té doby rozhodně nakupuji v cert prodejně kde mi udělají odběr a lab. zdarma , tady si musí každý udělat jasno sám .Já jsem rád že konečne je venku olei Castrol TXT 505.01 5W-40 který je za EDGE Turbo Diesel 5W-40, GTD 5W-40.
Speciální motorový olej vyvinutý ve spolupráci s VW do dieselových motorů systémů čerpadlo/tryska (PD)
co majitel to jiný nazor tak se nezlobte ale jako technik a strojař a majitel ne trabanta tady pišu jen sve skušenosti a varováni aby ste se vyvarovali šetřit prave tam kde to nepomůže
děkuji cave
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Byl jsem na 3 seminářích výrobců - Shell, Mogul a Mobil - všichni shodně tvrdili, že i mezi jejich oleji, pokud měníš specifikaci doporučují proplach, no asi tomu Ti technici nerozumí, jak tak to tady kolikrát čtu mohli by se od některých učit (LOL)
Taky jsem se setkal s nešťastníky, kteří někde něco přečetli, nebo si nechali poradit stylem stejná kvalita jaku u Mobilu, Castrolu atd a jen za 120 Kč - no nekupte to. Jen v těch pár případech co znám u cca 7 lidí je škoda cca 20 - 30 000. Není nad to nakupovat a brát rady u odborníků :)
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

[quote="bobG3"]Byl jsem na 3 seminářích výrobců - Shell, Mogul a Mobil - všichni shodně tvrdili, že i mezi jejich oleji, pokud měníš specifikaci doporučují proplach, no asi tomu Ti technici nerozumí, jak tak to tady kolikrát čtu mohli by se od některých učit (LOL)
Taky jsem se setkal s nešťastníky, kteří někde něco přečetli, nebo si nechali poradit stylem stejná kvalita jaku u Mobilu, Castrolu atd a jen za 120 Kč - no nekupte to. Jen v těch pár případech co znám u cca 7 lidí je škoda cca 20 - 30 000. Není nad to nakupovat a brát rady u odborníků :)[/quote

ano maš pravdu ja jsem rad Maca v jihlave mi jasne poradil i proplachovej oil a pak novej olej co uz davaj do koncernovych pd tak asi nejsou tak blby jako sikovni kutilove co chteji a umi skutecne makat jen prominte za termin jsou vychcani a prodaji vam smejd a nalepka na krytu s KM je snad jedine origo nic vic tak ctete a premyslejte dal ale jako ridici a najitele svych aut
cave
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

přesně tak
a proto nechávám proslov technika ze koncernu SEAT
Je samozřejmě možné používat i oleje jiné viskozity, jedná se zejména o oleje syntetické, v tom případě je potřeba být důkladně seznámen se stavem svého motoru.
OLEJE S RŮZNOU SPECIFIKACÍ ZE ZÁSADY NEMÍCHEJTE, V PŘÍPADĚ NEJISTOTY POUŽIJTE OLEJ PROPLACHOVÝ.
přeji pěknej slunečnější den nebo večer
cave
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bobG3 píše:Byl jsem na 3 seminářích výrobců - Shell, Mogul a Mobil - všichni shodně tvrdili, že i mezi jejich oleji, pokud měníš specifikaci doporučují proplach, no asi tomu Ti technici nerozumí, jak tak to tady kolikrát čtu mohli by se od některých učit (LOL)
Taky jsem se setkal s nešťastníky, kteří někde něco přečetli, nebo si nechali poradit stylem stejná kvalita jaku u Mobilu, Castrolu atd a jen za 120 Kč - no nekupte to. Jen v těch pár případech co znám u cca 7 lidí je škoda cca 20 - 30 000. Není nad to nakupovat a brát rady u odborníků :)
jinak si měl pravdu bobG3 a Jericho take ano ten proplachovej olej Castrol TXT SOFTEC 5W-40 mi přestne na přeplach doporučili nic jineho a lepsiho na vycisteni neni a oni sami ho pouzivaji na prohlidkach a nedoporucuji LL tak je to pravda no oleje se rádi nemaji a neni divu že tady jeden píše přestalo mu mazat na 4 valci a zadřel čim to asi bude ??zjistí že tam má o 2,5L víc oleje což není říkám žádná sranda kuli tlakům no stale se opakuji nejste decka tak uz zacnenete fungovat na normalnim limitu u svych auti
cave
bds
Přispěvovatel

Příspěvek od bds »

Jezdím na Q8 5W40 s PDčkem už víc než 80K km. Předím buď olej OMV odpovídající specifikace nebo origo kanistříky VW. Momentálně jsem na 253 000 km a auto hodlám mít tak odhadem do 400 000 km minimálně.

Až přijdou všechny ty nevyhnutelné výdaje, na které jsem si jistě zadělal svou debilní snahou ušetřit na oleji a nedat autu CASTROL, dám vám to sem určitě vědět.
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bds píše:Jezdím na Q8 5W40 s PDčkem už víc než 80K km. Předím buď olej OMV odpovídající specifikace nebo origo kanistříky VW. Momentálně jsem na 253 000 km a auto hodlám mít tak odhadem do 400 000 km minimálně.

Až přijdou všechny ty nevyhnutelné výdaje, na které jsem si jistě zadělal svou debilní snahou ušetřit na oleji a nedat autu CASTROL, dám vám to sem určitě vědět.
budumoc rád kdyš nas budeš informovat mame najeto spolecne stejne no ja rikam ze u dobreho dieslu jsem v stadiu jeho dobreho zaběhu tak těch 400 000km je malo a sveho se tak brzo vzdat nechci novej Alhambra mne nedostal neujal a nelibi se mi tak dej vědět dik
a hodne km bez nehod cave
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

nogis píše:Upřímně nevím proč to řešíš tímto tónem, ale zbytečně ze sebe děláš blbce...

Zajeď si do autorizáku Seat, tam ti odborně poradí se všemi tvými problémy. Tady je tě škoda. ;)
mužů tě o něco poprosit ?? mezi námi je velká vědomostní propast nekomentuj mně a vyser se na mé komentáře budu rád a ocením to tím že si tě tady nebudu všímat, si promne jen jeden zakomplexovanější chudák děkuji
cave
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

bds píše:Jezdím na Q8 5W40 s PDčkem už víc než 80K km. Předím buď olej OMV odpovídající specifikace nebo origo kanistříky VW. Momentálně jsem na 253 000 km a auto hodlám mít tak odhadem do 400 000 km minimálně.

Tak nějak si nerozumíme - nikdo neříká že přijdou, ale že mohou přjít, to je podstatný rozdíl. Nevím co máš s tím Castrolem - u něj je problém že se asi trochu falšuje, ale o tom asi nepíšeš. Tys už vyměnil a dobrý, tak buď rád. Spolupracovníka to stálo 24 hydroštelů na BMW (noteeth) , Pravda ušetřil asi 600Kč na oleji - a to se vyplatí. (rofl)
G3 Variant synchro
e-panolin.cz
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od e-panolin.cz »

cavediver píše:OLEJE S RŮZNOU SPECIFIKACÍ ZE ZÁSADY NEMÍCHEJTE, V PŘÍPADĚ NEJISTOTY POUŽIJTE OLEJ PROPLACHOVÝ.
přeji pěknej slunečnější den nebo večer
cave
jenom technická otázka : CO JE TO proplachový olej ? Jakou má specifikaci ? Aby nedošlo k dalším nedorozuměním :?
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“