už to začíná děcka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
mě osobně vadí že lezem do zadku zemím které na nás bud útočily Německo Rusko nebo nás Zradily a prodali jak kus masa Francie Italie Velká Británie. S nima ted zase vaříme kaši. Bud jsme tak blbý nebo každej čumí jen na televizi a je mu to jedno.
Nechápu dnes smysl EU a proč tam jsme my. EU je jako SSSR jen trošku jinak principy jsou ale stejné.
a žít na dluh a nemít v ustavě že musí být vyrovnaný rozpočet nás položí. když vidím jak kalousek si pučuje příští rok 230 miliard.
Tak si říkám že by měly ten toaleták ze slepenejch 5 tisicovek už změnit
Nechápu dnes smysl EU a proč tam jsme my. EU je jako SSSR jen trošku jinak principy jsou ale stejné.
a žít na dluh a nemít v ustavě že musí být vyrovnaný rozpočet nás položí. když vidím jak kalousek si pučuje příští rok 230 miliard.
Tak si říkám že by měly ten toaleták ze slepenejch 5 tisicovek už změnit
Přesně na tohle jsem myslel, když se peníze rozhazovaly plnými hrstmi, nikdo ani necekl, neviděl jsem jediné shromáždění, které by křičelo, šetřete, nevyhazujte státní prachy jen kvůli tomu, aby Vás znovu zvolili..Když Paroubek a Sobotka rozdávali dávky a tvrdili ten náš moudrý národ si to zaslouží, lidé jásali ......Ani Klaus /kdysi ekonom/ani nikdo nevaroval, před dluhy, které nás mohou zničit..Když pobočník premíéra Paroubka Havel, který je teď v unii za vodou, rektor ekonomické universty prohlašoval s úsměškem, že dluhy jsou přeci normální a je u studentů údajně oblíben..,kde byli ostatní experti..?Je všude plnou vzdělanců přisátých na státu, berou neustále plný plat a k čemu to je?Jeden jediný sedlák se zdravým rozumem a mocí by tenhle bordel nedopustil..Co pak 100000 kč za porod, patnáct platů a důchodů je normální..?Copak tady všichni zapomněli díky tomu, že za ně myslí programy, co to je MÁ DÁTI -DAL.,?A Bobe , když si takový genius,všude si byl, všechno víš, tak nám sděl , když jsou všichni pitomci , komunisti tady nejsou/oni emigrovali?/jaký život jsi to vedl, když na něj pořád narážíš..Já mluvím ne o něčem imaginárním , ale co jsem zažil a sám si vyzkoušel..Já si věci neustále ověřuji čtením knih , přímých účastníků, životopisů apod..Tam je nejobjektivnější hodnocení a ne nějaké zprostředkované kecy..Tolik svinstva a zvěrstev , co mají ti komouši za sebou, o těch slušných lidech taky něco vypovídá..Já bych se styděl jen při pomyšlení , že bych v návalu horoucího mládí byl mezi nimi..Bohudík jsem měl odpor být někde z davem.., protože dav je jeden velký debil....
nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
Není důležité, kdo kde sedí, koneckonců je velmi dobře že kontinuita komunistů nebyla přerušena, aspoň se ví, kdo je kdo. Průser jsou ti, co jsou jinde. Bohužel jsem ve věku, kdy už něco pamatuju, i disidenty, kteří nutili studenty vstupovat do SSM, pod hrozbou vyloučení. Komunistická není sprosté slovo, sprostí byli ti, kdo se ho snažili využít. I Mac Cartismus v USA není nic, čím by se mohli chlubit.tommi 81 píše:bobG3 - komunisti tu 20 let nejsou? Ani nevíš kdo se celou dobu nehnul z parlamentu. A to si jako jediní z východní Evropy nechali v názvu komunistická.
Jericho - Opravdu nemůžu za to, že jsem se toulal a dodneška občas někam vyjedu něco udělat po světě domluvím se a zajímá mě život a jeho stránky jinde. Místo čtení vyraž do ulic, sbal bágl, před tím se nauč trochu anglicky a německy a ještě něco. Proč jen nadáváš když ti dneska režim nabízí takové možnosti a prskáš na mě když mluvím o tom co jsem zažil? Je hezké číst, pokud čteš Mašíny, tak se tvému postoji nedivím. Děkuji za lichotky, ale čím jsem starší, tím mě připadá že bych toho měl víc poznat. Pracuju ve strojařině, tak o stavu podniků něco vím, za to taky nemůžu. V čem se 100%ně shodneme je ten sedlák ze selským rozumem. Jinak nemám rád ani modré ptáky ani oranžovou, s komunisty jsem si taky užil. Po plyšáku totiž utráceli za sociální politiku všechny partaje - uplácejí nás, aby zachovali sociální smír a sobě korýtka/koryta. Dneska je taková cenzura, že když na Idnes napíšeš slušně názor (třeba na kauzu Promopro) do diskuse, který se nehodí je do 15cti minut smazán a soukromá média vytváří obrazy politiků tak, aby byly zvoleni - to se mi má líbit?
A porovnáváš i vnitřní zadlužení státu? Že se ve fabrikách opravovaly 40 let staré stroje? Vnější dluh nebyl proto, že těm komančům by nikdo nepůjčil. Mystérium, půjčoval a rád, státu každý pučí, neříkám, že to bylo ideální, ale řekl bych, že se hospodařilo mnohem líp. Pár fabrik na západě jsem navštívil, i tam mají staré stroje - pokud splní to co potřebují, opravují a nevyhodí nic. Jen u nás musí být podle lidí vše jak na západě=nové = in. Skutečnost je poněkud jiná, naposled jsem to poznal v rakouské kartonáži, kde byla nová linka, ale kolem lisy snad ještě z CK, atd

Jericho za každým slovem místo argumentů nadává v každém příspěvku mluví o zločinech komunismu. Nicméně asi nečetl o MacCartismu, o šikanování japonců ve druhé světové v USA - to bylo v pořádku? Když je něco špatně, tak všude. Zamysleli jste se někdo jak dneska funguje učňovské školství? Slušnému řemeslníkovi je od 40ti výš, mladší o to zájem nemají. Sháněl jsem 3 VŠ techniky, kteří by strojařili, vůbec to nebylo jednoduché. Hodně mladých ze školy považuje 30ku hrubého, auto a telefon za normální. Přitom ještě nic neumí. ˇKdyž pominu ideologii, školství zničili tihle blbové dokonale.
G3 Variant synchro
Me se libi jak se tomu ze za komousu mohlo byt neco lepsiho kazdej brani zuby nechty .
Ale normalni clovek ktery zil v obou rezimech moc dobre vi jak to bylo a je.
jak sem napsal
komunisti : pujcky pro obcany na dum cca 1% - 2%
dnes : neomezene muzete si pujcit 50 tis a zaplatit klidne celym domem za 5 mega .... proste lichva..
nehlede na to ze kdyz se vám narodilo díte tak se odecetlo z pujcky cca 20 tis korun !!!!
prvni pozitivni vec u komunistu
uplatky : tenkrat se uplacelo flaskou
dneska : vam ani mega nestaci
media tady je to naprosto stejne fikce na obou stranach
kradeze vandalismus : jednoznacne komousi vedou za nich byl veci klid .
takze ono hazet je do hnoje nejde jednoznacne ))). nehlede na to ze dnes spousta ale spousta lidi srovnava i ti co zvonily a skandovali dnes nejsou ze situace co je ted nadceni.
osobne nemam rad ani komouse ani jine parlamentni strany. je to banda zmrdů. ALe to same je i narod zloději zavistivci podvodníci ,přizdisráči, blbci, vyčuranci a zmrdi .
jak sem napsal
dnes : neomezene muzete si pujcit 50 tis a zaplatit klidne celym domem za 5 mega .... proste lichva..
nehlede na to ze kdyz se vám narodilo díte tak se odecetlo z pujcky cca 20 tis korun !!!!
takze ono hazet je do hnoje nejde jednoznacne ))). nehlede na to ze dnes spousta ale spousta lidi srovnava i ti co zvonily a skandovali dnes nejsou ze situace co je ted nadceni.
osobne nemam rad ani komouse ani jine parlamentni strany. je to banda zmrdů. ALe to same je i narod zloději zavistivci podvodníci ,přizdisráči, blbci, vyčuranci a zmrdi .
Naposledy upravil(a) avatar dne 13 pro 2011, 21:10, celkem upraveno 1 x.
pěkně napsáno, vy co děláte z doby komunismu největšího bubáka na světě jste jistě z prahy nebo synátoři podnikatelůavatar píše:Me se libi jak se tomu ze za komousu mohlo byt neco lepsiho kazdej brani zuby nechty .
jak sem napsal

VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu
)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu

Bobe, opravdu chceš srovnávat Mc Cartismus a šikanování japonců s tím, co páchali ti, jež se zastáváš..Víš vůbec o čem mluvíš, scestoval jsi celý svět, jsi jazykově vybaven a k čemu ti to je..Ty chceš excesy. kdy někoho propustili nebo byl internován srovnávat s těmi které ten komunistický řežim umlátil, děti dal do děcáku a ty co zbyly pronásledoval až do jejich smrti..?Ty chceš srovnávat ten komunistický ksindl, který po té hrůzné válce, kdy se vraceli lidé z koncentráků a byli štastni, že to přežili, opět zavíral, mučil a zabíjel..? Co si to dovoluješ ty ignorante, naši piloti se vraceli z války, národ jim tleskal i s tím idiotem Benešem, a sotva se rozkoukali, začal proti nim teror, jen kvůli tomu, že žili v západní zemi a měli takový rozhled, že věděli, že komunismus je jedno velké svinstvo..To samé platilo i o některých vojácích z východu..ˇŽe navrátilci z nacistických koncentráků prohlašovali, že tam to bylo lepší , než ve své vlasti od svých vlastních lidí..?Ale to nebyli vlastní lidé, to byl komunistický ksindl , který nenávidí vše, co je jiné, jemu neoddané..Máš vůbec představu, co srovnáváš, kdy různí pacholci . lůza a bezcharakterní hnůj rozhodoval o životech lidí, kteří na rozdíl od nich, upelešených buď v Moskvě, nebo ve fašistických továrnách, kde překračovali plán, nasazovali kejhák.?.Kolik lidského neštěstí, které se vůbec pro dnešního člověka nedá pochopit byl program té tebou tak obhajované strany..Ty tady chceš obhajovat lidi, kteří sami byli v koncentráku a přesto po návratu , prosazovali stejný teror pro své spoluobčany.?.Tito lidé zasluhují to největší opovržení, a protože to byli většinou lemplové a flákači, kteří ve svém životě nikdy nepracovali.,Zápotocký , /svině o kterou žádala holanská vláda,protože měl na svědomí jejich občany během jeho činnosti v Buchemwaldu/, se jen celý život flákal a slintal na schůzích a pak se zašil v SSSR, Novotný, taktéž chodil s kabelou na zádech po Buchemwaldu jako údržbář a vůbec mu nevadili české koncentráky, kterých bylo plné ČSSR..o ožralé svini Gottwaldovi nebudu mluvit, ten v jejich čele sem natáhl ten východní pohled na člověka jako bezcennou skořápku..Měl by si si zajet místo cesty kolem světa do Příbrami na skansen komunistického lágru, tam by jsi se víc poučil, jsi-li toho schopen..Když už o něčem mluvíš, neurážej a nesrovnávej nesrovnatelné..Komunisté když někoho zabili, BYL TO PŘEHMAT, když někdo zabil komunistu BYLA to vražda..A tak je to se vším v jejich pojetí, jen lidé tvého typu vidí jen pěnu...
P.S omlouvám se za neslušná slova, ale lidé, kteří si zaslouží na rozdíl od jiných nezměrnou úctu/aspoň pro mne/ si to zaslouží...
P.S omlouvám se za neslušná slova, ale lidé, kteří si zaslouží na rozdíl od jiných nezměrnou úctu/aspoň pro mne/ si to zaslouží...

nepropadat panice...
- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
nejdem tu velmi rypat ale uvedomme si ze demokracia a ani komunizmus nieje to ako by sme mali pokracovat dalej
uz starí fylozofovia vedeli ze tieto systemy fungovat nemozu a nebudu... a ruku na srdce... narod ako taky sa sprava presne tak ako si to zelaju jeho vodcovia... to same plati o cirkvy ta vznikla nato aby kral vedel vsetko o svojich poddanych dnes je to sofistikovanejsie... mame tu scitanie ludu a socialne siete a podobne cez ktore sa da cele ludstvo absolutne ovladat. kazdy mame svoj nazor na tu a tu dobu... prvavdu povediac som narodeny v roku 89 neviem o tom nic ako bolo atd... jedine co viem je s rozpravania...moji starí otcovia boli obycani soferi a masiari v masokombinate... ale jedine co mi vzdy prizvukovali bolo : pomoz kazdemu kto ta o pomoc poziada a neotacaj sa chrbtom k rodine a priatelom. never tomu co sa kde pise a hovori lebo vsetko ma svojho majitela a ten si fakty upraví tak ako sa mu to hodi.

Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
Passat B5.5 2.8 V6 4motion so skromným nájazdom 574000km
-
- Aktivista
avatar píše:Me se libi jak se tomu ze za komousu mohlo byt neco lepsiho kazdej brani zuby nechty .
... bylo to lepsi - za komancu cikani byli nuceni pracovat (ikdyz nepracovali o moc vic, nezli ted)
... definuj normalni - jakoze mel nekoho z rodiny ve strane, takze kdyby byl problem, dalo se to resit? to bylo tehdy normalni
jak sem napsal
... ale ne kazdy ji ziskal, treba potomci zivnostniku meli problem
... nepucuj si, kdyz nemuzes splatit. Splatis-li, nemas problem.
souhlas, v tomto bez namitek ... jen dodam, ze kdyz jsi mel blizkeho ve strane, mel jsi vyjimek a vyhod vyrazne vice
placas, to brali vocasove a chudaci, kdyz nasi chteli byt 3+1 misto 1+1 nevahali si rict o uplatek ... nevim kolik ale otec mi rekl, ze to byl osminasobek prumerneho platu
... nekdy ani desetinasobek, zalezi na tom, o co Ti jde
souhlas, to vzdy stalo za hovno, ale drive jsme tekli z Angeliky, dnes muzeme videt filmy, ktere chceme
souhlas, tehdy platilo "kdo nekrade, okrada rodinu" - narodni heslo a vandalismus byl potlacovan prubezne - kdokoliv jen trochu vybocoval, dostal pres drzku od milicionaru.
to rozhodne nejde, v tom se shodneme
souhlas
Jsem syn podnikatele a ikdyz to bylo drsny (byli roky, kdy jsem otce vidaval jen v nedeli, protoze pred tyden pracoval 20 hodin denne), jsem za to rad, protoze mit moznost volby je prekrasna vec.Ferenzzo píše:vy co děláte z doby komunismu největšího bubáka na světě jste jistě z prahy nebo synátoři podnikatelů
Nevim, kolik je Tobe a na jaky strane jsi byl, ale ja jsem zazil jaky to je nemit moznost se dostat na poradnou skolu, podivat se do jiny zeme, nezli do Bulharska, Ruska, Polska a kdyz bylo velky stesti, tak vychodniho Nemecka.
Ovsem musim uznat jednu zasadni vec a pravdu: tehdy mel clovek vice duvodu se na neco tesit, z neceho se radovat, hlavne z malickosti. Drive to bylo tak, ze clovek ikdyz mel penize, nemohl si veci koupit a kdyz uz vedel, ze to koupi, tak se na to neuveritelne tesil.
Dnes je spis nasranej z toho, co nemuze mit, protoze na to nema penize ... ale to je problem lidi neprejicnych a zavistivych. Ti, kteri zazili minuly rezim a nalezite se z toho ponaucili, tak si dnes umeji veci a moznosti vazit. Proste a jednoduse, cim vice jim toho zakazali, tim vetsi byla slast to porusovat - to byl jejich jednoduchy recept.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
duplicitni prispevek smazan
Naposledy upravil(a) Forest dne 15 pro 2011, 11:26, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

líp bych to něřekl v pár větáchMongo píše:nejdem tu velmi rypat ale uvedomme si ze demokracia a ani komunizmus nieje to ako by sme mali pokracovat dalejuz starí fylozofovia vedeli ze tieto systemy fungovat nemozu a nebudu... a ruku na srdce... narod ako taky sa sprava presne tak ako si to zelaju jeho vodcovia... to same plati o cirkvy ta vznikla nato aby kral vedel vsetko o svojich poddanych dnes je to sofistikovanejsie... mame tu scitanie ludu a socialne siete a podobne cez ktore sa da cele ludstvo absolutne ovladat. kazdy mame svoj nazor na tu a tu dobu... prvavdu povediac som narodeny v roku 89 neviem o tom nic ako bolo atd... jedine co viem je s rozpravania...moji starí otcovia boli obycani soferi a masiari v masokombinate... ale jedine co mi vzdy prizvukovali bolo : pomoz kazdemu kto ta o pomoc poziada a neotacaj sa chrbtom k rodine a priatelom. never tomu co sa kde pise a hovori lebo vsetko ma svojho majitela a ten si fakty upraví tak ako sa mu to hodi.

- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
prave pre tieto dovody nemam ziaden ucet v banke.... aby o mojich financiach nikto iny ako ja nic nevedel... cudovali by ste sa aky prehlad maju o nas politici a pod.... vdaka mobilnym operatorom vedia presne kde ste s kym volate atd atd... je verejne tajomstvo ze kazdy jeden clovek je vo svojej podstate odpocuvaní atd.... vsetko sa monitoruje a do tohoto idu take peniaze ze az... a z coho?? zbrojarsky priemysel.... a ten moze profitovat jedine ked je vojna... nechcem predpovedat buducnost ani nic podobne... ale verim tomu ze do 10-15 rokov bude dalsia vojna... mozno nie vojna v pravom slova zmysle mozno to bude takticke vykoristovanie a hladomor urcitych skupin ludi.... uz teraz je na svete viac ludi ako ich byt ma... preto vznikaju vsetky mozne krizy a podobne... aj ked nemam rad zabijanie ludi je to to co nas caka a ten kto caka pecene holuby z neba tak nech caka... je to cele na zamyslenie ci to ma zmysel ...... ale uvazte to ze 7mld ludi je naozaj vela... kriza vznikla vzdy vtedy ked bola najvacsia populacna explozia... a ak sa tomu ma naozaj zabranit tak jedine takto.... uz niekedy davno bolo vypocitane ze znesitelní pocet obyvatelov nasej planety su 2mld.... tak aby vsetci mali dostatok priestoru a nic im nechybalo a aby si ludia boli rovní ....
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4