Výměna dvouhmotového setrváku za jednohmotu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Právě že to není nic složitýho. Sundat baterku(dva šrouby na kontaktech a jeden dole na držáku), 5 šroubů uchycení držáku, odpojit dva kabely na startéru a pak 2 šrouby který držej startér. Tam je horší přístup, ale jestli máš malou golu, tak by to neměl bejt větší problém.
Eště mě napadlo, že by to mohlo jít zjistit jen šroubovákem, kterej vrazíš do díry po krytce na převodovce, kde se kontroluje poloha klikovky.
Eště mě napadlo, že by to mohlo jít zjistit jen šroubovákem, kterej vrazíš do díry po krytce na převodovce, kde se kontroluje poloha klikovky.
Oct asv 2000, DieselPower
Ďakujem ti za návod, to s tým šrobovákom sa mi zdá reálnejšie v týchto podmienkach (sneží, zima, bez garáže), ale neviem či podľa strčenia šrobováka budem vedieť, že tam je jedno alebo 2 hmota
síce ak to bude mať vôľu, tak je to 2 hmota a keď sa to nebude triasť, tak by to mala byť jednohmota, že?

Škoda Octavia 1 1,9 TDI 66kW AGR
Alhambra '99 81kw ohraty motor na volnobeh "zakopava", je to jako by sel na 3 na 4 na 3 na 4 valce. Pri zapnuti vetsih spotrebicu jako svetla+rozmrazovani okna se motor krasne sklidni. Bylo mi receno, ze je to bud setrvak nebo volnobezka na altiku. Altik je OK. Otazka-jak vyzkouset setrvak zda je KO bez vyndavani, co riskuju kdyz necham pridat VAGem trosku otacky motoru a jake jsou moznosti pripadne vymeny za jednohmotu.
Diky moc
Diky moc
Tiež ma to zaujíma čo sa týka tej výdrže prevodovky.Mám OII BKC a jednohmotu (nový set ATD) som dával zhruba pred dvoma rokmi (najazdil som cca 33t km) keď som začal mať problémy s radením prevodových stupňov. Najhoršie je na tom 3st.Skúsil som vymeniť olej v prevodovke ale žiadna zmena.Ono mi tá spojka od začiatku cukala okolo 2tis otáčkach,ale to sme riešili tu na fóre,že si budem musieť na to zvyknúť.Tak som to ďalej neriešil.A teraz prevodovka.Teraz neviem čo s tým, či je zlá spojka či je v ťahu celá prevodovka.Je to moja chyba,že so tam nedal to čo tam malo byť (dvojhmotu),ale myslel som si,že je to odskúšané a nemôže mi dodrbať prevodovku.
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0