Co je moc to je moc.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No papouchu , ten nový napínák jsem tam montoval a původní dopínák vyhazoval..a ani ve snu mne nenapadlo, že při stojících rozvodech protočím klikou dokola..Ten geniální nápad s jen stykovým spojem na kolečku rozvodů na klice ukazuje konstruktérskou úroveň nového "století"..Vždy jsem si naivně myslel že časování je rozvod směsi přesně "na čas", tzn. že pohon rozvodu /řemen/ je poháněn přesně fixovanými koly, aby byla zaručena přesná souslednost a spolehlivost převodu...Ale mýlil jsem se, nejdůležitější část motoru je u mnoha výrobků dnešních automobilových gigantů pěkně omrdána...VW počínaje a Renaultem konče..Ford to je firma, která není schopna vyrobit motory, které by za něco stály..Diesely musí kupovat od Peugeota, benzíny jim musela udělat Yamaha a ještě by jsi mohla koupit licenci od nějaké šroubárny, protože její záměr ztížit povolení jakéhokoli spoje se jí již mnoho let úspěšně daří... 
nepropadat panice...
-
Forest
- Aktivista
Mel jsem moznost pouzivat asi pet Fordu a ikdyz s nima nebyly problemy, jsem rad, ze uz s nima nejezdim. Jedine, co mi zustalo v pameti:
FORD - Furt Opravovat Ruzne Dily
... nebo tez anglicky:
FORD - Fix Or Repair Daily

FORD - Furt Opravovat Ruzne Dily
... nebo tez anglicky:
FORD - Fix Or Repair Daily

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
No ono je to jednoduché, když byl průměrný plat cca 10tkč, tak auto stálo půl mega, teď když je průměrný plat cca 24tkč, tak stojí 399tkč... no někde to musí být znátA6TDI píše:podle mě všechno mělo solidní gramáž, materiál a zpracování
a taky všechno asi bylo léty prověřený kdežto dneska s těma jejich inovacema
GIV Variant TDi ???kW
Ale jo, to chápu, ale co se ušetří na blbě udělaných šroubech ..Prodraží se servis a hlavně pověst firmy..Kolikrát si říkám, kdo ve firmě rozhoduje..zda technici nebo obchodní a reklamní oddělení..Např. interval výměny oleje a velikost olej. filtru, nebo nemožnost opravy spojky bez demontáže převodovky...Radím lidem, vyměnujte olej dřív, zachráníte si motor..ale v návodu je napsáno...A já se jim nedivím, nějaký vocas jim radí vyhazovat peníze, když firma to ví přece nejlépe..Kdysi jsem si to taky myslel...A motory se zadírají, zadírají a zase zadírají a firma dál kecá, pořád kecá a neustále kecá..To asi již není dlouhým vedením... 
nepropadat panice...
no je pravda žesem si ted prohlídl superba a opravdu se znechutil....Slavkov píše:No ono je to jednoduché, když byl průměrný plat cca 10tkč, tak auto stálo půl mega, teď když je průměrný plat cca 24tkč, tak stojí 399tkč... no někde to musí být znátA6TDI píše:podle mě všechno mělo solidní gramáž, materiál a zpracování
a taky všechno asi bylo léty prověřený kdežto dneska s těma jejich inovacemaJe třeba inovovat = zlevňovat... ojebávat, aby to nevydrželo tak dlouho a šel jsi si koupit další... smiř se s tím, že auto je dnes spotřební materiál
plast, trocha hliníku a všechno udělaný jentaktak
+ jetě to PD
nevim jak tam u vas ale malokoho znam že by mel 24tisSlavkov píše:No ono je to jednoduché, když byl průměrný plat cca 10tkč, tak auto stálo půl mega, teď když je průměrný plat cca 24tkč, tak stojí 399tkč... no někde to musí být znátA6TDI píše:podle mě všechno mělo solidní gramáž, materiál a zpracování
a taky všechno asi bylo léty prověřený kdežto dneska s těma jejich inovacemaJe třeba inovovat = zlevňovat... ojebávat, aby to nevydrželo tak dlouho a šel jsi si koupit další... smiř se s tím, že auto je dnes spotřební materiál
VW passat 1.9TDI 81kw
U nás skončili /tak 2-3 roky/ 2 automechanici bráchové..nejdřív první , nastoupil jako nástrojař /vyměnuje a upravuje formy na lisech/,myslím, že to je AISIN a má přes 20 táců,vše zaplaceno /přesčas v sobotu 100%,v neděli 200%/ , za chvíli tam byl brácha i se synem...Jsou plni smíchu...a na auta ofišl kašlou... 
nepropadat panice...