dlouhý 5ti kvalt do Octávie

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sakytu
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od sakytu »

Nakukni nad prevodovku a na lavo od stromceka radenia rychlosti je rovna ploska (pri spoji s blokom motora), tam je vygravirovane cislo prevodovky (tri pismenka), je to za starterom.
Pravdapodobne to budes mat zagrcane, tak zober ocelovu kefu a drhni :D
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
sahara
Nováček

Příspěvek od sahara »

sakytu píše:Nakukni nad prevodovku a na lavo od stromceka radenia rychlosti je rovna ploska (pri spoji s blokom motora), tam je vygravirovane cislo prevodovky (tri pismenka), je to za starterom.
Pravdapodobne to budes mat zagrcane, tak zober ocelovu kefu a drhni :D
díky díky
dopravami
Sběrač informací

Příspěvek od dopravami »

Zdravím, jazdím caddy 1,9tdi77kw rv2007 motor BLS prevodovka JCS
mam problem s prevodovkou - asi loziska v diferaku; zvazujem zmenu za dlhsiu prevodovku. Ma niekto skusenost?
jmarek
Sběrač informací

Příspěvek od jmarek »

sahara píše:Ahoj. Mám GIV tdi 66kw ALH. Jezdim převážně dálnice. Motor nijak upravený nemám. Když bych vyměnil 5-té soukolí za soukolí s převodem 0,625 tak se mi zmenší tažná síla asi o 20%,což nechci. Ideální pro moje ježdění by bylo soukolí s převodem 0,658(T4) nebo 0,681(T5) a vyměnit ho za 0,756.Tažná síla se také zmenší, ale je to nějak pod 10%, což by mi nevadilo. Ale já nevím jaký soukolí bude pasovat na můj typ převodovky(a taky nevím jak se zjistí typ převodovky). A někde jsem jenom zahlídl, že po výměně nefunguje tempomat, tak se chci zeptat jak to tedy je. Díky za všechny rady a poznámky...
Soukolí ti neporadím, ale tempomat mě po výměně funguje dál. Nemuselo se nic měnit
kam225
Nováček

Příspěvek od kam225 »

sedan píše:Lama otázka :( : jde předělat ta EWT převodovka i na OII 77kw BXE (jiné turbo a vstřiky). Přečetl jsem to celý a našel jsem jen že to někdo má na G5 jinak hlavně OI. Dík moc Mirek
Taky bych to potřeboval vědět...
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

kam225 píše:
sedan píše:Lama otázka :( : jde předělat ta EWT převodovka i na OII 77kw BXE (jiné turbo a vstřiky). Přečetl jsem to celý a našel jsem jen že to někdo má na G5 jinak hlavně OI. Dík moc Mirek
Taky bych to potřeboval vědět...
predelat to jde . jezdi mi takhle jedna OC II 77kw vetsi turbo a soft na 160 ps. puvodne na 5kvalt pri 3000 ot/min. to jelo 140 km/h ted po prestavbe 166 km/h.

musi se predelat drzak na bovdeny,udelat mezikus mezi prevodovku a drzak,prehodit unasece poloos .
Obrázek
Naposledy upravil(a) marena tdi dne 20 říj 2012, 07:42, celkem upraveno 1 x.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Lupino
Přispěvovatel

Příspěvek od Lupino »

a nebo přeskladat do obalu z octaviacké převodovky
Toreto
Přispěvovatel

Příspěvek od Toreto »

Nenašiel som to tu tak sa spitam aka najdlhšia prevodovka je na golf 3? alebo čo tam pasuje bez uprav.dakujem
Sore
Nováček

Příspěvek od Sore »

Pasovala by ta prevodovka aj do Golfa IV? Ma to neikto odskusane?
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Sore píše:Pasovala by ta prevodovka aj do Golfa IV? Ma to neikto odskusane?
ano pasuje.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
vynecht
Přispěvovatel

dlouhý 5ti kvalt do Octávie

Příspěvek od vynecht »

Toreto píše:Nenašiel som to tu tak sa spitam aka najdlhšia prevodovka je na golf 3? alebo čo tam pasuje bez uprav.dakujem
Myslím že ASD
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Martin.D
Přispěvovatel

Prevodovka z 1.6 tdi do 1.9 tdi

Příspěvek od Martin.D »

Pasovala by komplet celá prevodovka z 1.6 tdi do 1.9 tdi octávie 2 ?
mati.pc
Sběrač informací

Příspěvek od mati.pc »

Ahoj lidičky... pročítám pomaličku tuto diskuzi.

Můžu říct že jsem měl Fabii 1 - 1,9TDi 101PS, měl jsem jí dotáhnutou z německa v takové výbavě že se to moc nevidí... ale ježdění super... převodovka na 130km měla něco kolem 2500ot. najezdil jsem na ní více jak 100 000 km bez větších investic... auto mělo taky něco nalítáno, u mě to bylo jedno z nejlepších aut! I když tomu dnes sám nevěřím

Nyní jsem přesedlal do Octavie 1 - 1,9TDi 110PS 2001 (z důvodu většího kufru)
no ale co mi opravdu štve že na 2500ot mám 120km/h.

Prý se nechá rozpůlit pětka má to stát kolem 6000kč a potřebuji abych jel dálnici měl jsem 2000ot a jel kolem 130km/h.
Jak toho mohu docílit? Vím že fabiácká tam de... to jsem se dočetl, ale ta mi tohle taky neumožní a pokud mám investovat peníze abych mohl točit méně a jelo to více, tak za tímto účelem. Nejsem závodník!! Ale jezdím 95% jen dálnici a chci mít v autě klid při jízdě.

Slišel jste někdo více o nějakým chastníkovy z Prahy co půlí převodovky a umí to upravit???

Nebo nějaký šestikvalt který dokáže to co říkám 2000ot/130km/h???
pokud se tam dá šestikvalt co se k němu musí ještě sehant?

Díky za typ!!!
Marcel
:)
Misík
Přispěvovatel

Příspěvek od Misík »

mati.pc píše:Ahoj lidičky... pročítám pomaličku tuto diskuzi.

Můžu říct že jsem měl Fabii 1 - 1,9TDi 101PS, měl jsem jí dotáhnutou z německa v takové výbavě že se to moc nevidí... ale ježdění super... převodovka na 130km měla něco kolem 2500ot. najezdil jsem na ní více jak 100 000 km bez větších investic... auto mělo taky něco nalítáno, u mě to bylo jedno z nejlepších aut! I když tomu dnes sám nevěřím

Nyní jsem přesedlal do Octavie 1 - 1,9TDi 110PS 2001 (z důvodu většího kufru)
no ale co mi opravdu štve že na 2500ot mám 120km/h.

Prý se nechá rozpůlit pětka má to stát kolem 6000kč a potřebuji abych jel dálnici měl jsem 2000ot a jel kolem 130km/h.
Jak toho mohu docílit? Vím že fabiácká tam de... to jsem se dočetl, ale ta mi tohle taky neumožní a pokud mám investovat peníze abych mohl točit méně a jelo to více, tak za tímto účelem. Nejsem závodník!! Ale jezdím 95% jen dálnici a chci mít v autě klid při jízdě.

Slišel jste někdo více o nějakým chastníkovy z Prahy co půlí převodovky a umí to upravit???

Nebo nějaký šestikvalt který dokáže to co říkám 2000ot/130km/h???
pokud se tam dá šestikvalt co se k němu musí ještě sehant?

Díky za typ!!!
Marcel
:)
No co sa tyka toho mat pri 130 2000ot. je dost malo otacok a trpel by dost motor ako aj zotrvak.Tak cca 2150 aspon.A za dalsie keby si mal 130 pri 2000ot tak pri 4000ot mas dvojnasobok cize 260km/h a ano existuje tato prevodovka je to 6 kvalt z prvych fabii RS Tdi ked ju das do octavky budes mat podobne udaje ale nanej sa jazdi fajn ale treba ist takych 160km/h inak ti bude zrat na sestke pri 130 viac ako ked tam hodis 5 lebo je to uz prilis do rychla. EWT je fajn akurat skoda ze je tak odstupnovana daleko od seba no asi najlacnejsie riesenie.
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
mati.pc
Sběrač informací

Příspěvek od mati.pc »

Misíku díky za info...

Jasný nehraju na to +- 100 ot. takže říkáš 6ti kvalt z fabky... jasny... když budu takhle točit, tak pojedu min 140 abych měl cca 2250ot.

Vím že třeba mercedes v 7 kvaltu točí 2000ot a jede 140 ale to je trošku jiný motor :)

Co vše budu potřebovat když budu měnit tu převodovku? Seženu jí a co k tomu ještě dát?

Ještě mi nabízeli půlit převodovku a udělat 5 a půl... ale nevím zda to má smysl.. :)

Jinak moc díky za rady!!!
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“