Prestavba na 6 kvalt ta vyjde veeelmi vela zalezi ci je to aj potrebne vobec ist za take peniaze do nej.U dlhsej z 5 kvaltu je prestavba hodne jednoduchsia a v podstate v tomto vlakne je tu toho dost otom cize mas vela informacii aj ako ju namontovat svojpomocne.Zohnat dobru 6kvalt nieje jednoduche a ktomu este starter,zotrvak+spojku polosy novu kulisu aj s lanovodmi a isto som na par veci este zabudol.mati.pc píše:Misíku díky za info...
Jasný nehraju na to +- 100 ot. takže říkáš 6ti kvalt z fabky... jasny... když budu takhle točit, tak pojedu min 140 abych měl cca 2250ot.
Vím že třeba mercedes v 7 kvaltu točí 2000ot a jede 140 ale to je trošku jiný motor
Co vše budu potřebovat když budu měnit tu převodovku? Seženu jí a co k tomu ještě dát?
Ještě mi nabízeli půlit převodovku a udělat 5 a půl... ale nevím zda to má smysl..
Jinak moc díky za rady!!!
dlouhý 5ti kvalt do Octávie
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VW Passat B5 1.9 TDI syncro 320Nm 155Ps
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
https://dieselpower.cz/forum/viewtopic. ... highlight=
No to co píšeš vyjde asi na slušnou raketu...
ale pořád nikdo neříkal zda se dá ta pětka rozpůlit a udělat jako 6kvalt...
No pokud mám dát 40 tis za 6ti kvalt, to radši octavku prodám a koupím mercedesa 6kvalt v automatu a budu mít klid.
Myslel jsem pokud by to vyšlo do 20 tis, tak bych nad tím přemýšlel...
přijde mi dát tam 5-ti kvalt z fabie 1,9tdi (já jí měl) tak to není až takový rozdíl aby se mi vyplatilo to do toho rvát... ale ano je lepší než dosavadní!
(((
Díky
ale pořád nikdo neříkal zda se dá ta pětka rozpůlit a udělat jako 6kvalt...
No pokud mám dát 40 tis za 6ti kvalt, to radši octavku prodám a koupím mercedesa 6kvalt v automatu a budu mít klid.
Myslel jsem pokud by to vyšlo do 20 tis, tak bych nad tím přemýšlel...
přijde mi dát tam 5-ti kvalt z fabie 1,9tdi (já jí měl) tak to není až takový rozdíl aby se mi vyplatilo to do toho rvát... ale ano je lepší než dosavadní!
Díky
Měl jsem čest ject v octavii ASV,kde byl 5q předělanej na 6q..přestavba stála 30tis kč a na 2tis to jede 110km/h.. Co vše se s převodovkou dělo nevím..ale za ty prachy nic moc..
Pak jsem jel v octavii PD 6q a tam na 6ku 115km/h..takže taky žádná sláva..
Prostě ty naše vozítka nejsou stavěný na dálnice..
Pak jsem jel v octavii PD 6q a tam na 6ku 115km/h..takže taky žádná sláva..
Prostě ty naše vozítka nejsou stavěný na dálnice..
Octavia II RS
RudisTDic:
asi s tebou souhlasím... já se asi tedy na to vyprdnu a bude...
pošetřím lowe a koupím mercedesa... chci automat a ten ani do octavky 1 není nic moc ale Octavka 1 - 1,9TDi je fakt super na motor... vydrží hodně a já zrovna koupil velice slušnou i slušné kilometry atd...
((
né ztočenou... dovoz německo, jen servisováno v autorizovaném servisu a stav perfektní 1 majitel atd... no uvidíme... tak to asi pustím v léte akoupím něco s automatem...
ale díky za rady!!!
asi s tebou souhlasím... já se asi tedy na to vyprdnu a bude...
pošetřím lowe a koupím mercedesa... chci automat a ten ani do octavky 1 není nic moc ale Octavka 1 - 1,9TDi je fakt super na motor... vydrží hodně a já zrovna koupil velice slušnou i slušné kilometry atd...
né ztočenou... dovoz německo, jen servisováno v autorizovaném servisu a stav perfektní 1 majitel atd... no uvidíme... tak to asi pustím v léte akoupím něco s automatem...
ale díky za rady!!!
Ano jen výměnou 5tého kolečka a vyjde to nejlevněji ze všech popisovaných úprav.mati.pc píše:Tohle je řešený tedy výměnou kolečka 5tého stupně?
Na kolik to vyjde??? Já jezdím 95% dálnice, to co je na té fotce by se mi líbilo a asi by mi to stačilojen kde to udělat, kolik to bude stát... já jsem začal koukat po mercedesu na léto
Mě to stálo zhruba - kolečka do převodovky 6200kč + práce ze známosti 750kč + nový olej do převodovky což není nutnost 530kč. Čili celkem 7500kč. Udělá ti to jakýkoliv servisman, není to nic těžkého. Jestli jezdíš hodně dálnice jako já tak vřele doporučuji. Já mám 81kw. Při 66kw bude asi hodně znát ten skok mezi 4 a 5tkou.
Honza
http://www.auto.cz/prodluzovani-prevodu ... line-67008
Mám 81kw tu silnější... no uvidím... možná nad tím budu uvažovat... kde se to dá koupit a nevíš zda by mi to taky udělal?
Já si to musím nechat pořádně ptojít palicí... řeším zda neskočit do mercedesa v automatu... mě manuál fakt nebere.
Díly si seženu v Německu za míň a ve finálu např. brzdy mi vyjdou levněji na mercedesa C... teda když víš kde koupit
Já si to musím nechat pořádně ptojít palicí... řeším zda neskočit do mercedesa v automatu... mě manuál fakt nebere.
Díly si seženu v Německu za míň a ve finálu např. brzdy mi vyjdou levněji na mercedesa C... teda když víš kde koupit
Koupíš to kdekoliv kde prodávají náhradní díly Škoda-VW. Třeba ELIT a další....
Malé kolečko s třiceti zuby se v katalogu skrývá pod číslem 02A311361 BH. Větší kolečko s 48 zuby má číslo 0A4311158 A
A odkud jsi? Můj servisák je z Lanškrouna. Předpokládám že do půlky ledna bude mít plno.
Pokud jezdíš pořád dálnice tak automat nepotřebuješ ne? Zařadíš 5tku (jakoby 6) a jedeš
Malé kolečko s třiceti zuby se v katalogu skrývá pod číslem 02A311361 BH. Větší kolečko s 48 zuby má číslo 0A4311158 A
A odkud jsi? Můj servisák je z Lanškrouna. Předpokládám že do půlky ledna bude mít plno.
Pokud jezdíš pořád dálnice tak automat nepotřebuješ ne? Zařadíš 5tku (jakoby 6) a jedeš
Ty bláho to je dálka... No já jsem z Prahy... tak bych spíše někoho v Praze... Nejsem Pražák, ale než se vypakuji z Prahy na dálnici, tak fofrklacek mi fakt nebere... když jezdíš jinýma autama a v rodině jsou samé automaty a pak sednu do svého, tak mi praskl ........ no hloupost kupovat manuál... ale zase někomu to sedí... co člověk to názor.
díky za čísla dílů... kouknu na to a domluvím se s někým... zeptám se známích.
Díky moc!
díky za čísla dílů... kouknu na to a domluvím se s někým... zeptám se známích.
Díky moc!