Kterého výrobce kotoučů a destiček by jste doporučili?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
favo
blázen
Odpovědi: 0

Příspěvek od favo »

Pravda je že vrzat začali až po delší době a jak jsem koukal do záznamů tak jsem zadní brzdy dělal 3. srpna 2013, takže asi bude lepší je příští víkend pořádně prohlídnout.
Konečně venku už se otepluje a tak se mi vrací i chuť hrabat se v autě. :D
Nad velkýma zadníma brzdama jsem taky chvíli uvažoval, už jen proto, že vyrobit si adaptér není pro mě problém, ale jako vždy jsem tuto variantu objevil chvíli potom co jsem dal 256ky a tak jsem si řekl, že jim dám šanci a uvidí se.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od cin »

Tak ja jsem s tema 256 byl spokojenej, a muzu rict ze po prechodu z serie 232 jsem zmenu v brzdeni hned zaznamenal, kdyz jsem dal 288 , tak uz to takovy rozdil nebyl, asi spis to bylo lepsi jen pocitove, preci jenom brzdic i plocha zustaly stejny, jen se zvetsil prumer. Mam to z duvodu , ze musim mit 17" kola kvuli Brembum ve predu, a taky ty 256 vypadaly v tech 17" jak hracky, takze tak :)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

radekandy píše:Vím že brzdy chtějí v klidu zajet, ale na těhle bylo už bylo najeto pohodovou jízdou přes 2000km
Např. výrobce Zimmermann mluví jinak, je to i v návodu k použití a platit by to mělo všeobecně. Někde sem tu dával odkaz na .pdf o brzdách, jdu pohledat.
Edit: Tak sem to sem nikam nedával ale kdyby to někoho zajímalo tak sem to praskl na ulozto, link snad bude OK páč jako téměř vždy z mobilu (noteeth)
http://ulozto.cz/xbQSmB13/zahoreni-brzd-pdf
Člověk se pořád učí.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

http://www.autohificlub.cz/forum/13/185 ... r-otazek/0
02.02.2015, 13:16 | RedBaron | Upraveno: 2015-02-02 13:25:38

Já byl vloni se svojí 325i E30 na hodně pomalý motokárový trati v Písku, kde je maximálka 120 a brzdy to daly tak dvacet minut a pak začaly měknout, ale pořád fungovaly. Největší pecka je, že jsem na bávech zkroutil všechny ATE, Bremba, Feroda, pak už jsem byl na cestě pro originály do BMW a na cestě mě zastavil známej z Kelly, kterej říká, že na Starline maj míň reklamací než na značkový brzdy. Tak jsemse spoustou pochybností dal na něj, teď už tam jsou ty levný srajdy skoro rok a daly zatím úplně všechno, nechápu :-D
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Ale Starline je přebal takže pokaždý asi nenarazíš na stejnýho výrobce, ne?
Člověk se pořád učí.
Toledo244
Přispěvovatel

Příspěvek od Toledo244 »

Aku značku kotučov a dosiek by ste doporučili na Seat Toledo 1L 1,9 TDi? Auto mám ako výkendovku,ročne mám nejakých 5000 km.
Na Leona 1M som dával SACHS, a po roku a pol a 18 000km ich treba dať stočiť...
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 207 220 km - dočasne odhlasené pre poruchu motora
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 368 000 km
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Je úplně fuk jestli jsou to brzdy na VW, či škodovku nebo seat a naprosto ukradený je jaký máš motor pod kapotou, to co se tu píše platí obecně pro všechny auta co nejezdí na originální kotouče.
Prostě musíš zkusit, protože i osvěčený kombinace nějak přestávají poslední dobou fungovat.
O těch Starlinech jsem slyšel to stejný, každej ohrne nos, ale zatím nikdo kdo je měl si nemohl stěžovat, nebylo na co a když se člověk podívá na cenu, tak i kdyby bylo, tak za ty prachy by to neřešil, protože by to v podstatě čekal že selžou.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

cin píše:TO favo - ty zadni brzdy me taky pri couvani zlobily - vrzaly, stacilo vyndat pistky a pekne je olestit , potom novy gumicky a manzety a byl klid. Ty pistky mely takovej bilej povlak, jakoby okysly , asi z ty brzdovky, ale dolu to slo celkem pekne. Pokud by ti to vrzalo po pouziti rucky a vyse psane nepomohlo, tak jeste lze koupit pruzinky co pomahaji vratit tu paku na trmenu zpatky - 1K0 615 295 – levá strana 1K0 615 296 - pravá strana

Obrázek

Obrázek
tie vratné pružiny pasujú aj na 232 ???
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Měly by protože mechanizmus je stejný, jiná je jen šířka třmenu.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

OK, diky
sama o sebe sa dokáže páčka vracať-bez lanka, len ak ťahá aj ju, tak už má problém,
rozbehať s povoľovačom nestačilo, tak som dočasne troška povolil lanká -ešte stále zaberajú, ale takto sa už tiahlá vracajú -teraz v zime sa my nechce rozoberať strmeň(ešte som ju nerozobral, no samo o sebe mám z toho taký pocit, no... človek to už toľkokrát zažil pri hocičom.. rozobrať, vyčistiť, premazať..po pol roku zasa.. po 2mesiacoch.. potom už po týždni - u týchto tiahlách máte aké skúsenosti??? oplatí sa to rozoberávať???)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Dnes jsem si šel pro tyto pružiny a jsou z dvojkové octávy. Píši to jen proto, kdyby je někdo chtěl poptávat na jedničkovou koktu nebo Golfa.
O víkendu je nasadím a uvidím.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od cin »

No a pomohly ti ? Myslim ty pruziny :)
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

Ahoj, teď kupuju na fabiu rs 288 mm kotouče a k tomu desky, mám na výběr, brembo (uv-lakované) a desky textar, mám s nimi dobrou zkušenost, ale musí se zahřát aby fungovaly na 100% a nebo přidat 200,- a koupit rovnou brembo max (drážkovanej), ještě mám dilema, jestli desky textar nebo brembo, jsou uplně za stejnou cenu.
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

cin píše:No a pomohly ti ? Myslim ty pruziny :)
Nespěchej na mě, psal že je nasadím až o víkendu. :D
Pružiny jsou nasazený, ale auto jsem zatím nevytáhl z garáže, takže posoudit to budu moci až v týdnu při cestách do práce.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od cin »

Takze tady neco pro info/pro zajimavost a pro nektere neverici, kteri jsou skalopevne presvedceni , ze hazeni a kopani kotoucu 280mm , zejmena na O1 odstrani tim ze vymeni naboje + loziska + kotuce + desky . Mam k dispozici predni naboje z O1 ASV (od jednoho hodne tvrdohlavyho pana) ktere v nejmenovanym servisu v Jihlave , vyhodnotili ze hazi pres 1mm :!: :!: :!: a kotouce pry to samy. Nechal jsem si je od pana dovezt a podrobil premereni. Nejdriv jsem musel pracne sundat zbytky loziska co tam ty prasata nechali a potom ocistit, vysledek posudte dle foto

Zde naboje pred ocistenim
Obrázek

Zde po ocisteni (vypiskovani)
Obrázek

zde mereni hazeni v axialnim i radialnim smeru v prismatech a tisicinovyma hodinkama
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

a zde pro kontrolu mereni na 3D souradnicovem pristroji
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zde protokol z mereni
Obrázek
Obrázek

Jasne je videt ze vysledky mereni jsou totozny a ze nabojema to asi urcite nebylo

Takze na zaver mensi shrnuti, a zrovna vesely neni, budu zaokrouhlovat na 100 nahoru:(
2x naboj origo 5000,- kc
2x lozisko FAG 1200,- kc
2x kotouc 280 TRW 1500,- kc
1x desticky TRW 800,- kc
prace 1700,- kc
Takze pan je v tom tak nejak za 10tis :( , no a po nejakych usranych 5000km odjetych v priposranym tempu, jen silnice do 120km/h , dalnice 0, je vysledek ze kotouce uz zase kopou a mlati do volantu, pristi tyden si je sundam a pretocim :( :x :x
Jinak pan uz ma novy puky origo, ty predni siletbloky na ramenech taky novy , tlumice KYB najto cca 14000km, horni ulozeni tez novy , ulozeni stabiku taky novy, kosti novy , zelezny , a navrch jsem mu namazal grafitem ty cepy co po nich jezdi brzdic. Takze za sebe musim rict ze to v podvozku neni, spis jsou k hovnu ty kotouce :(

Nejsmutnejsi je,ze jsem panovi nabizel , ze to predelame na 312 , ale 5500 za sadu velkych brzd a nejaky zimni 16" kolem 7-8 tis (letni ma 16") mu prislo hrozne drahy a zbytecny :( , protoze na internetu vycetl ze to je podvozkem (wallbash) (wallbash) (wallbash) :( :?
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“