AUTO na VODÍK

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Fazer
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Fazer »

Taky bych se chtěl zeptat.Všichni a všude se píše že používají destilovanou vodu.Vždyť pokud použiju dest.vodu,tak nemůžu dosáhnout elektrolízy.Pokud nepřidám sůl tak to přece nemůže fungovat?A pokud použiju sůl,tak to přece nepotřebuju destlovanou vodu?Sám jsem udělal i 2nebo 3 vyvíječe,ale bez soli ani rána.Zítra vyzkouším to ad-blue.To se zdá jako dobrý nápad.
Škoda Oktavia 1,9TDI 81 kw ASV
S@lli
Přispěvovatel

Příspěvek od S@lli »

Deflector- víceméně to máme na stejný způsob, jen si měl u vyvýječe příliš velký odběr ampér- to vedlo k celkovému přehřívání...
Doporučuji destilovanou vodu a trochu jedlé sody(opravdu stačí troška)
Postup zkusím nějak splichtit a pověsím to sem, jen mi dejte trochu času mám teď hodně učení do školy (dodělávám si školu, tak se mnou mějte strpení a s mým časovým deficitem)

Fazer- Samozřejmě, že jen s destilkou to nejde (destilovaná voda, totiž NEVEDE RPOUD!!!, klidně si nalijte do nádoby destilku, dejte tam vyvýječ, zapněte a zkuste si změřit odběr proudu->bude minimální (hodnoty cca 0.1-0.3A max.) Je potřeba mít i dobrou destilku a ne tu nejlevnější-> ty sou vyrobeny procesem demineralizace... Já kupuji destilku v drogerce a je to destilka pro technické účely- litr mě přijde na 8Kč k tomu přidám sodu a co mám vyzkoušeno funguje to, jinak s použitím jiných vod a použitím jiných látek pro upravení vodivosti- bych byl opatrný-> mnohdy vede k zanášení celé soustavy- usazování silného sedimentu, kterého se mužete obtížně zbavovat a to nemluvím o čištění samotného vyvýječe.

Zkus destilku a jedlou sodu, při upravení vodivosti čímkoli jiným (složitější chemie) bude docházet k tomu, že uvolňované výpary- mohou být i nebezpečné- když do toho nasypeš sůl NaCl, uvolňuje se jakýsi Oxid Chlorný a ten je pro člověka jedovatý... Doopravdy doporučuji obyčejno JEDLOU SODU nebo KYSELINU CITRONOVOU. Běžně k sehnání v každém obchodě a za pár korun. A nezapomeňte, že stačí opravdu jen trochu, já mám náplň vyvýječe 5.5 Litrů destilky a do toho sem dal max. rovnou malou lžičku sody a roztok mi papká cca 10Ampér.

Jinak se nebojte přebytečné směsy-> neuteče vám-> za prvé je soustava samozřejmě uzavřená- já mám vše uzavřené v nádobě s odšroubovatelným hrdlem-> a navíc máte přece přívod směsy přivedený do sání, ve kterém je podtlak a ten si směs přisává-> mě dokonce vznikal pěkný podtlak i v celém vyvýječi a zpočátku mi dokonce auto srklo i nějakou vodu z vyvýječe (přiznám se, ujel sem 100km a auto mi spolklo 2litry vody z vyvýječe-, chyba byla v umístění hadice s přívodem do místa až příliš velkého podtlaku- nádobu to deformovalo a usrkávalo z ní vodu, vyvýječ se přehříval atd atd atd... (LOL)
Škoda O2, FL, 4x4, 1.9 BXE, zatím stock
VW CADDY, MY05, 1.9 BJB (Prodáno)
Toyota Landcruiser HDJ 80 12V (Prodáno)
Golf III, 1.9 TDI, 1Z, KAT a EGR off, Sprint 520 (Prodáno)
Škoda octavia L&K 1.9 TDI, AHF, Turbo TSA180 by André, puky TT, (Prodáno)
Fazer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fazer »

To máš teda pravdu.Pokud použiju víc soli,tak dokážu klidně na 2l vyvíječi klidně 15-20amper a to se to už pěkně vaří a hřeju.Potom letí do sání ten hnědej bordel co z toho vznikne.Dnes vycucnu z náklaďáku to ad-blue a vyzkouším.Jedu koupit i tu sodu a zahájím měření.
jist
Přispěvovatel

???

Příspěvek od jist »

Tak mě teda ale vysvětlete :kdyby to tak bylo jak píšete že je to ziskový potom by přece mělo být možný pohánět motor třeba stacionární rozkladem vody energií kterou si sám vyrobí ale to možný prý není,takže ty Vaše přístroje by měli spotřebovat víc energie odporem alternátoru než je zisk vodíku, takže nechápu měli by teda přepsat učebnice
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

To jist:

Energetickou bilanci jsem tu řešil už mockrát a nikdo nebyl schopem na nic kloudně odpovědět, jen s epořád mlelo dokola že to funguje...... Jediný uspokojivý vysvětlení jedno přispěvovatele bylo že to nehoří zpátky na vodu, což zase popřel co tvrdí 90 % ostatních.

Takže je to perpetum mobile 2 druhu. Energie vzniká. (hm)

Dál se nemá cenu rozčilovat ;)

Jediný řešení vodíkem bylo když se brala energie z teploty výfukových plynů, taky to tu bylo někde popsáno, tam vidím zvýšení účinosti tepelného stroje. Jediná šance je potom ještě mít vyvýječ na solární články, jinak prostě ta rovnost energií nesedí. (wallbash)
Fazer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fazer »

My tady nikoho nepřesvědčujeme.Jen se tak nezávazně bavíme.Já taky sám nevím jak to funguje s tou energetickou rovnováhou,ale je pravda že když jsem to zkusil,tak šla spotřeba dolů.(cca0,5l....mám malej vyvíječ.)A vo to přece de.Podle mě to nějak podporuje hoření.Jinak pokusy s párou do sání jsou známé již od války.Vím,že se u toho podpalovaly ventily.Jinak to prej fungovalo.Tady v Brně to zkoušeli v 70-letech na V3S a spotřeba šla z 27 na 13 litrů na 100km.5000 km a hlavy dolů. Něco jsem našel na netu,tak se na to koukněte: http://www.youtube.com/watch?v=TKh_5kgQ ... re=related
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

TO Fazer: To hnede so jde z vyvijece je chlor..proto se pouziva soda a ne sul!!!

TO Pavel: Co se tyka te energie, tak to rozhodne perpetum mobile neni..vsichni mluvi o energii, alternatoru atd., ale jaksi vsichni zapomeli na tu trochu nafty co to spali a ta jaksi zadara neni a uz se nijak neobnovi..

Ono to funguje asi tak, ze ty elektrolizou zatizis alternator (ten by stejne jel temer naprazdno zbytecne)..tim si sice zvysis spotrebu, ale tim jak do soustavy dodavas vodik, tak tuto zvysenou spotrebu stahnes zase o neco dolu..myslim ze je to pochopitelne!

roli tu hraje samozrejme jak vodik, tak vodni para..otazka je, jak dlouho to motor vydrzi..ale na druhou stranu, kolik v dnesni dobe davaji vody jak do benzinu ci do nafty?

Ja osobne bych toto chtel treba u solliho napred videt v chodu (za jizdy, kdyz to ukazuje prumernou spotrebu s tim a bez toho) a hned bych to tam namontoval taky :-)
S@lli
Přispěvovatel

Příspěvek od S@lli »

Vcelku dobře vysvětleno a jinak podotýkám, že momentálně zase jezdím jen na naftu... Zatím nemám instalováno,ale pracuji na Drátovém vyvíječi a chci jej vyzkoušet- potom mám v záloze ještě klasický deskový a až to všechno porovnám, tak uvidím u čeho zůstanu
S@lli
Přispěvovatel

Příspěvek od S@lli »

Jinak pro drobnou informaci- s přisávaným vodíkem mám zatím jen 1500km zkušeností, takže zatím nic moc a když chci něco vědět, hledám na internetu
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

To deflector:

"tim si sice zvysis spotrebu, ale tim jak do soustavy dodavas vodik, tak tuto zvysenou spotrebu stahnes zase o neco dolu..myslim ze je to pochopitelne! "

Už tomu plně rozumím, vstup do systému je voda, výstup ze systému je voda a získal jsem pohybovou energii a teplo. Jj jak jednoduché. (hm)
Fazer
Přispěvovatel

Příspěvek od Fazer »

Tak jsem včera experimentoval.Ta soda se jeví jako nejlepší varianta.Zkoučel jsem i to Ad-Blue,ale pokud tam nepřidáš sodu,tak nic moc.V podstatě se to chovalo jako kdybych nabral vodu ze studny.
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Pavel píše:To deflector:

"tim si sice zvysis spotrebu, ale tim jak do soustavy dodavas vodik, tak tuto zvysenou spotrebu stahnes zase o neco dolu..myslim ze je to pochopitelne! "

Už tomu plně rozumím, vstup do systému je voda, výstup ze systému je voda a získal jsem pohybovou energii a teplo. Jj jak jednoduché. (hm)
no myslim to tak..kdyz zatizis alternator tak o trochu zvysis spotrebu..ale jakmile pustis vodik do soustavy tak toto snizis jeste vic nez byla puvodni spotreba pred tim nez si zatizil altik..co se tyka te pohybove energie,tak si zase zapomel na naftu...
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

hele nechci se hádat, ale ptří tam destilka právě proto že nevede el.proud... kdyby vedla vzinkla by obyčejná baterka... (hm)
mito85
Přispěvovatel

Příspěvek od mito85 »

akože či tomu veríte alebo nie ,tak môj bratranec aj ujo to majú normálne nemontované v aute, 1.9 TDI a ide im to rýchlejšie, majú menšiu spotrebu a vyčistilo to ujovi komplet motor (mal tam pekný bordel:DD) je to riadené elektronicky (ked je veľký odber z alternátora a hrozí že by nedobíjalo baterku tak sa to vypne) a teraz na zimu tam dávali glicerín aby to nemrzlo (šak je to vlasnte voda a tá mrzne) a šlape im to do -25 :DDD takže či tomu veríte alebo nie tak oni čo mali spotrebu 5L/100km tak majú menšiu a fičí to!!!!
S@lli
Přispěvovatel

Příspěvek od S@lli »

Lidi lidi lidičky našel sem velmi zajímavé stránky s informacemi takřka o všem

Vřele doporučuji : http://upramene.cz/forum/
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“