Jaký dáváte olej do TDI?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

teabe
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od teabe »

Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí? (hm)
Milan Sharan
Přispěvovatel

Příspěvek od Milan Sharan »

poradí mi někdo?? Mam Sharana 81KW a dávám mu Castrol magnatec 10W40 a chci si nechat zvednout výkon. Myslím si že by to potom chtělo asi 5W40, ale nevím jestli to můžu zaměnit, ať neudělám nějaký průser. Nebere mi to olej, najeto 140 000 km a motor šlape jako hodinky. :( :( :(
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

Milan Sharan píše:poradí mi někdo?? Mam Sharana 81KW a dávám mu Castrol magnatec 10W40 a chci si nechat zvednout výkon. Myslím si že by to potom chtělo asi 5W40, ale nevím jestli to můžu zaměnit, ať neudělám nějaký průser. Nebere mi to olej, najeto 140 000 km a motor šlape jako hodinky. :( :( :(
cest tato problematika je popsana na http://www.6n2.er.cz/
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

teabe píše:Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí? (hm)
Castrol odebira olej od Parama pardubickýho takže kvalita nic moc:)
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

DavidVoda píše:
teabe píše:Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí? (hm)
Castrol odebira olej od Parama pardubickýho takže kvalita nic moc:)
TO jsi mi neměl říkat (rofl) Mno ale jakej olej tam mám dávat?Chci pro ní jen to nejlepší..Sice vím že nafťák spápne všechno,narozdíl od benzínu,ale přeci jenom..A co Mogul? :-)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Mobil 1.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

přesně tak, můj člověk
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

Tomas.cz píše:Mobil 1.
Jaká je jeho cena a kde? :)
SHARAN AUY 2002
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Koukni se např na www.olejservis.cz nebo www.oleje.cz popřípadě jsem viděl ještě na www.mjauto.cz
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 21 pro 2006, 20:17, celkem upraveno 1 x.
skodik
Přispěvovatel

Příspěvek od skodik »

já mám ted Sunuco :D zatím jezdí :D :D
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

skodik píše:já mám ted Sunuco :D zatím jezdí :D :D
mno ja bych zase bral valvoline protoze je levnejsi nez mobil a kvalitou je pry dobrej jinak ja pouzivam ARAL 5w40 ale jen diky tomu ze sem ho mel zalevno:)
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

DavidVoda píše:
mno ja bych zase bral valvoline protoze je levnejsi nez mobil a kvalitou je pry dobrej jinak ja pouzivam ARAL 5w40 ale jen diky tomu ze sem ho mel zalevno:)
Aral?A je pro naše motory? WV/AUDI/škoda?
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Už mnoho let používám Mobil1 u více druhů aut a je opravdu nej. Hlavně se nemá střídat výrobce.
DavidVoda
Přispěvovatel

Příspěvek od DavidVoda »

teabe píše:
DavidVoda píše:
Aral?A je pro naše motory? WV/AUDI/škoda?
Aral je nejlepší ,ale taky nejdražší používaji ho autorizovaný servisy VW mno jinak mobil je taky dobrej ja bych se rozhodoval mezi mobile ma valvoline hlavne ne castrol to uz muzes rovnou mogul :) a pravda je ze by se nemel stridat i kdyz by to teoreticky melo byt jedno hlavne se nesmi stridat ruzny typy treba 5w40 a 10w40 i kdyz by to taky nemelo vadit kazdopadne jestli sis precetl ten clanek co sem psal o olejich tak by ti melo byt jasno jako vybrat
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

Já tam mám Valvoline, je dobrý?Plnou syntetiku.
octávia 1.9 tdi/66kw,combi,
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“