Jaký dáváte olej do TDI?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí? 
- Milan Sharan
- Přispěvovatel
cest tato problematika je popsana na http://www.6n2.er.cz/Milan Sharan píše:poradí mi někdo?? Mam Sharana 81KW a dávám mu Castrol magnatec 10W40 a chci si nechat zvednout výkon. Myslím si že by to potom chtělo asi 5W40, ale nevím jestli to můžu zaměnit, ať neudělám nějaký průser. Nebere mi to olej, najeto 140 000 km a motor šlape jako hodinky.![]()
![]()
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
Castrol odebira olej od Parama pardubickýho takže kvalita nic moc:)teabe píše:Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí?
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
TO jsi mi neměl říkatDavidVoda píše:Castrol odebira olej od Parama pardubickýho takže kvalita nic moc:)teabe píše:Já jedině Castrol Magnatec 5W-10W...Nejlepší olej co jsem kdy viděl....Ale co jsem slyšel,tak by se tam neměl lejt pořád jeden a ten samej..Viskozita ale musí být pořád stejná! Každej výrobce má totiž svoje +.Takže třeba příklad Magnatec:Ten umí to,že na sebe zachytí malé,železné šupinky a usazuje se na dno vany...To je jeho výhoda..Mno,kdo se mnou souhlasí?
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 21 pro 2006, 20:17, celkem upraveno 1 x.
Aral je nejlepší ,ale taky nejdražší používaji ho autorizovaný servisy VW mno jinak mobil je taky dobrej ja bych se rozhodoval mezi mobile ma valvoline hlavne ne castrol to uz muzes rovnou mogulteabe píše:Aral?A je pro naše motory? WV/AUDI/škoda?DavidVoda píše:mno ja bych zase bral valvoline protoze je levnejsi nez mobil a kvalitou je pry dobrej jinak ja pouzivam ARAL 5w40 ale jen diky tomu ze sem ho mel zalevno:)skodik píše:já mám ted Sunucozatím jezdí
![]()
VW Polo 1.4 tdi rv 2001