long life 507.00

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Huml
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Huml »

tady taky něco k tomu, že není olej jako olej a první to začly jebat u Castrolu, takže kde je pravda o kvalitě? http://oleje.cz/index.php?left=main&page=syn
Boban
Přispěvovatel

Příspěvek od Boban »

Vím že se to tu řešila asi už milionkrát a měl bych vědět váš názor a zkušenost, mám Oct I 1,9tdi 66kw ALH 140tis km a byla na longu od začátku, pak jsem ji koupil a výměnu jsem přeprogramoval na pevných 15t km ale dal jsem tam Castroj magnatec 5-40 ale někdo říká že jsem udělal blbec že jsem změnil olej když je ten motor zvyklej long. Tak přemýšlím že bych tam dal pak 5-30w edge nebo long ale měnil bych po 15t km :?
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

Co se týče 507.00 tak docela nechápu jak většina výrobců může tento olej takto označovat když tuto normu nesplňuje a to v patametru HTHS dinamická viskozita.VW uvádí pro normu minimální hodnotu 3,5 a podle testu výzkumnýho ústavu paliv a maziv to splňují poze dva výrobci a to HEKRA a MOBIL1 ,Mobyl má 3,58 a HEKRA 3,51 ostatní jako CASTROL,SHELL,OMV,MOGUL apod mají podle testu jen 3,45.Podle mého nedostatečného vzdělání je toto nejdůležitější parametr hlavně pro PD kdy určuje odolnost olejovýho filmu při 150° to znamená na nenamáhanějších místech v motoru.Docela by mě zajímalo jaké prametry by naměřili u olejů určených např. pro Měmecko?
A4 8K5
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

Boban píše:Vím že se to tu řešila asi už milionkrát a měl bych vědět váš názor a zkušenost, mám Oct I 1,9tdi 66kw ALH 140tis km a byla na longu od začátku, pak jsem ji koupil a výměnu jsem přeprogramoval na pevných 15t km ale dal jsem tam Castroj magnatec 5-40 ale někdo říká že jsem udělal blbec že jsem změnil olej když je ten motor zvyklej long. Tak přemýšlím že bych tam dal pak 5-30w edge nebo long ale měnil bych po 15t km :?
neudělal si vubec žádnou chybu klidně to tam lej nic se nemuže stát tvuj motor bez problemu jezdí i na 10W40
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

pasa píše:Co se týče 507.00 tak docela nechápu jak většina výrobců může tento olej takto označovat když tuto normu nesplňuje a to v patametru HTHS dinamická viskozita.VW uvádí pro normu minimální hodnotu 3,5 a podle testu výzkumnýho ústavu paliv a maziv to splňují poze dva výrobci a to HEKRA a MOBIL1 ,Mobyl má 3,58 a HEKRA 3,51 ostatní jako CASTROL,SHELL,OMV,MOGUL apod mají podle testu jen 3,45.Podle mého nedostatečného vzdělání je toto nejdůležitější parametr hlavně pro PD kdy určuje odolnost olejovýho filmu při 150° to znamená na nenamáhanějších místech v motoru.Docela by mě zajímalo jaké prametry by naměřili u olejů určených např. pro Měmecko?
Ahoj, je niekde ten test k nahliadnutiu... Dakujem
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

pasa píše:Co se týče 507.00 tak docela nechápu jak většina výrobců může tento olej takto označovat když tuto normu nesplňuje a to v patametru HTHS dinamická viskozita.VW uvádí pro normu minimální hodnotu 3,5 a podle testu výzkumnýho ústavu paliv a maziv to splňují poze dva výrobci a to HEKRA a MOBIL1 ,Mobyl má 3,58 a HEKRA 3,51 ostatní jako CASTROL,SHELL,OMV,MOGUL apod mají podle testu jen 3,45.Podle mého nedostatečného vzdělání je toto nejdůležitější parametr hlavně pro PD kdy určuje odolnost olejovýho filmu při 150° to znamená na nenamáhanějších místech v motoru.Docela by mě zajímalo jaké prametry by naměřili u olejů určených např. pro Měmecko?
Aby byla informace kompletni, chtelo by to jeste uvest, ktere vsechny oleje byly testovane, kdy a s jakym vysledkem. Protoze pokud ty vyse jmenovane vykazuji jiz uvedene parametry a jde pritom o znacky zvucnych jmen, celkem by me zajimalo, jak jsou na tom oleje se zarukou nejnizsi ceny napr z Tesca atp :-)
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

mám ho v pdfku a nemůžu najít link kde jsem ho stáhnul.jinak jeden z testů je tady ale njsou tam všechny http://www.pah.sk/autodie.pdf
A4 8K5
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

pasa píše:mám ho v pdfku a nemůžu najít link kde jsem ho stáhnul.jinak jeden z testů je tady ale njsou tam všechny http://www.pah.sk/autodie.pdf
Na konci clanku mas primo napsano, ze zasadni vliv na zivotnost motoru ma HTHS pod 1,8. U merenych vzorku je tento parametr u vsech temer identicky a pohybuje se zcela spravne na hodnote 3,5 tak jak rika specifikace ACEA pro oleje s normalni HTHS viskozitou. Odchylky na urovni setin mPas bych asi s klidem zanedbal, protoze muze jit o hodnoty hranicici s presnosti merici metody.
Pavel.R
Nováček

Příspěvek od Pavel.R »

Tohle je asi slušná cena za CASTROL LL
http://www.express-oil.cz/eshop/castrol ... il-22.html
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

netusite prosim nekdo, jaky je rozdil mezi Shell Helix Ultra Extra 5W-30 a Shell Helix Ultra VX 5W-30? .. hlavne ve vztahu k DPF .. jaky z nich je vhodnejsi, pripadne kvalitnejsi .. prosim bez OT, ze shell je na picu :) ... ja fakt nemuzu najit zadnej poradnej rozdil krom toho, ze Ultra Extra plni specifikaci i jinych vyrobcu nez VW group
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

to vx plní 50400 a 50700, ten druhej ne, takže do VW s DPF jen vx
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

prave, ze normalni ultra extra taky plni 50400 a 50700 a dokonce ma psano .. Formulated for new diesel cars with particulate filters .. viz tady .. http://www.shell.com/home/content/lubes ... extra.html
gdanx
Přispěvovatel

Příspěvek od gdanx »

Tak jsem napsal primo na Shell a prislo mi tohle:

Tyto oleje se liší schválením jednotlivých výrobců vozidel. Helix Ultra VX 5W-30 má schválení pouze VW, proto se používá výhradně pro motory koncernu VW, kde se tyto specifikace vyžadují, zatímco Helix Ultra Extra 5W-30 má tytéž schválení VW, ale také např. Mercedesu nebo BMW a má tak siřší použití. Za přepokladu, že vaše vozidlo je značky patřící pod koncern VW, je pro tento typ motoru vyžadována specifikace VW507.00, oba oleje tuto specikaci splňují, budou proto plnit rovnocennou funkci ve Vašem vozidle a je jenom na Vás pro který se rozhodnete. Je však důležité si při výběru oleje uvědomit jaké výkonové požadavky na olej klade výrobce motoru (ve Vašem případě VW507.00) a tím se řídit.

proc tedy existuje Ultra VX, kdyz v podstate neni potreba teda vazne nechapu
mensik4
Přispěvovatel

Příspěvek od mensik4 »

:o
Naposledy upravil(a) mensik4 dne 21 črc 2010, 15:43, celkem upraveno 1 x.
V70 II 2.5Tdi 103kw
hafr
Nováček

Příspěvek od hafr »

Dotaz. Mám GIV 74kw interval long life.Používám olej aral supertronic long life III 5w-30 jaký použít olej.filtr? A jak vynulovat ser.interval aby zůstal na 30000km?Dik za odpověd.
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“