[quote="pipo444"]- teda nastavenie rozvodov je prvá vec. neznamená že keď je na značkách tak je to dobre. ak niekto asi c čerpadlom hýbal nebude to sedieť, treba to nastaviť podla úchylkomeru (môj prípad) u mechanika ktorý to vie.
čerpadlo boš tlačí naftu pístem a tam naměříš úchylkoměrem počátek vstřiku třeba O,9 mm před HU
na feldě je čerpadlo lukas a tam to fachčí tak že mezi dva pístky pustí dávkovač naftu a ty je stlačí, fachčí jak boxer proti sobě, velice by mě zajímalo jak ten tvůj úchylkoměr dostaneš mezi ty dva pístečky, kdyžtak se zeptej toho mechanika ktorý to vie (môj prípad)
Stačí mechanicky povolit 3 šrouby /označit jak byly/a za matku čerpadla o 1-2mm vpřed. jinak Lucas taky jde seřídit úchylkoměrem, někde jsem viděl návod, ale nikdy jsem to nepotřeboval..Protože předvstřik na "setinu" je sice krásná věc a řemeslnická práce, ale tento tovární předvstřik je pro motor ve stavu 1A, tzn. tlaky stejné na špici, vstřiky přesně seřízené o čerpadle a starteru nemluvě...ale když má motor třeba 250-300000 km tak je tento stav jen snem..Takže ojetý motor vyžaduje větší předvstřik , aby měl víc času naftu správně zpracovat...
jericho-3 píše:.Takže ojetý motor vyžaduje větší předvstřik , aby měl víc času naftu správně zpracovat...
taky jsem mockrát přidával, rozvody na přípravky označil jsem si kolo čerpadlo a na teplém motoru po chloupkách přidával až šel na drb
mám i stroboskop a sondu na trubku, něktde jsem měl i napsíno kolikátý zub nabarvit ale dělal jsem to stroboskopem jen jednou,
Taky jsem měl kdysi problém s teplým startem, řešil jsem to pomocí časového relé, které mě na 5 vteřin nezávisle na teplotě motoru vždy žhavilo a stačilo to. Když byl motor studený žhavila jednotka déle podle sebe. Způsob řešení problém vyřešil naprosto, ale něco mi na tom vadilo, hlavně nebylo to origo. Nechal jsem proto po demontáži této amatérské vychytávky Feldu prohnat servisem ať problém vyřeší profesionálně. Dali tam místo zeleného čidla žluté a bylo po problému. S odstupem času si ale říkám, jesli toto profi řešení nemá na svědomí odcházení žhaviček, jelikož měním komplet tak jednou za 3 až 4 roky. No a znáte to, cena, čas a práce s potrubím kvůli němuž se na žhavičky nedostanu jelikož nejsem Hudini ani Brúss Vilis. Pak chudák starter, baterka. Teď jsem měnil rozvody a motor jsem nastavil co nejpřesněji na pravíko, rysku a kolík. Motor je teď, nebo spíše zvuk je dost ,,vostrej" než jsem měl doteď a zjistil jsem, že za tepla můžu startovat ihned i po 10-ti minutách. Takže co teď. Nechat nastavený motor jak je, poslouchat ten na můj vkus tvrdý chod a vrátit zelené čidlo, nebo čidlo nechat a cítit s motorem. Něco mi říká, že v tom stejně ještě jede ten potenciometr na ,,Lukinoj", né že by byl blbě nastavený, to se dá změřit, ale že je vybroušený lépe řečeno má nesouvislou odporovou dráhu.
Toto není návod, ale byla to jen taková úvaha nad mým 8-mi letým soužitím s naší nezničitelnou Feldou.
ostrý zvuk za studena je normálny a za tepla by mal určite stíchnuť. aj som sa divil ako ide ten motor potichu za tepla na volnobeh každopádne ak to to dobre štartuje aj za tepla a nestúpla spotreba tak to bude OK a nechal by som to tak.
ano so žltým čidlo to dlhšie žhaví teda sa skráti životnosť žhavičov. mne vydržali niečo málo cez 5 rokov.
Škoda Felícia 1.9D r.v. 11*98
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR