už to začíná děcka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Keby komunisti nechceli tak ziaden prevrat tu nebude alebo by trval den alebo dva a opet by bol komunizmus ... proste sami prisli na to ze to tak nepojde. prisla sprava z moskvy nechajte to tak nech to cele prebehne. kolky stych bolsevikov mali zhabane majeky ? kolky znich mali restituciu ? Napriklad uzasny ozralec Vaclav Havel a charta77 ... boli to deticky rodicov co im zhabali majetky a chartu mali koli tomu aby dojili prachy zo zapadu ... len male precento stoho dali tam kde malo naozaj ist. v komunizme sa mali lepsie ludia ktory dnes nemaju uplatnenie alebo boli nepriebojny pripadne tupy a zas dnes sa maju lepsie ludia ktory maju rozum a zlate ruky ...
je pravda ze pre robotnicku triedu viac vyhovoval komunizmus pretoze boli socialne istoty kdes to dnes istota veskera ziadna .
je pravda ze pre robotnicku triedu viac vyhovoval komunizmus pretoze boli socialne istoty kdes to dnes istota veskera ziadna .
-
- Aktivista
Pripojim se k predchozimu nazoru. Take se domnivam, ze pojem "sametova" mel ten spravny vyznam ve smyslu, ze to bylo dokonale hladce naplanovano tehdejsim rezimem. Proste videli, jak to jde do prdele a lepsi to koordinovane s otezema v rukach zaridit, nez se pak dockat nejake defenestrace.
A o Havlovi mi nemluve, vychcan na n-tou, doufam, ze ho Dasenka radne terorizuje, myslim si, ze v jejich vztahu hraje roli Irenky z Kurvahosigutentag ... a dobre mu tak, jen at si to koryto pekne vyzere alespon v tomto smeru
A o Havlovi mi nemluve, vychcan na n-tou, doufam, ze ho Dasenka radne terorizuje, myslim si, ze v jejich vztahu hraje roli Irenky z Kurvahosigutentag ... a dobre mu tak, jen at si to koryto pekne vyzere alespon v tomto smeru

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
- subz3ro_tdi
- Aktivista
@Forest: suhlas, ale vysvetli to dajmetomu takemu Dalajlamovi, ten sa s nim "poplaca po zadech" zakazdym ked ma prilezitost... aj ked osobne neviem o com mozu ti dvaja kecat - ci o alkohole, alebo o dramaturgii toho Dalajlama moc nevie...
Mozno diskutuju svetovy mier, konieckoncov Dalajlama je nositelom a Havel nominantom Nobelovej ceny
Mozno diskutuju svetovy mier, konieckoncov Dalajlama je nositelom a Havel nominantom Nobelovej ceny

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
-
- Přispěvovatel
Nesmysl. Komunisti nevěděli, která bije. Byli absolutně ve vleku událostí... Měli jedinou starost, aby se nestrhlo násilí proti nim, jinak jim to bylo fuk.Forest píše:Pripojim se k predchozimu nazoru. Take se domnivam, ze pojem "sametova" mel ten spravny vyznam ve smyslu, ze to bylo dokonale hladce naplanovano tehdejsim rezimem. Proste videli, jak to jde do prdele a lepsi to koordinovane s otezema v rukach zaridit, nez se pak dockat nejake defenestrace.
-
- Aktivista
Tak si to precti znovu co jsem napsal a pochopis, ze nejsme ve pri. Komunisti nevedeli ktera bije = jak to jde do prdeleGeneHawkins píše:Nesmysl. Komunisti nevěděli, která bije. Byli absolutně ve vleku událostí... Měli jedinou starost, aby se nestrhlo násilí proti nim, jinak jim to bylo fuk.Forest píše:Pripojim se k predchozimu nazoru. Take se domnivam, ze pojem "sametova" mel ten spravny vyznam ve smyslu, ze to bylo dokonale hladce naplanovano tehdejsim rezimem. Proste videli, jak to jde do prdele a lepsi to koordinovane s otezema v rukach zaridit, nez se pak dockat nejake defenestrace.

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Ale věděli a moc dobře, teda ne všichniGeneHawkins píše:Nesmysl. Komunisti nevěděli, která bije. Byli absolutně ve vleku událostí... Měli jedinou starost, aby se nestrhlo násilí proti nim, jinak jim to bylo fuk.Forest píše:Pripojim se k predchozimu nazoru. Take se domnivam, ze pojem "sametova" mel ten spravny vyznam ve smyslu, ze to bylo dokonale hladce naplanovano tehdejsim rezimem. Proste videli, jak to jde do prdele a lepsi to koordinovane s otezema v rukach zaridit, nez se pak dockat nejake defenestrace.

G3 Variant synchro
Opravdu si myslíte, že Havel byl zrovna ten typ. který toužil po majetku..? Nejsem žádný obdivovatel kohokoliv,ale mám za to, že Havlovi dost křivdíte...A nevím, proč někoho štve, když někdo dostal zpátky majetek, který jeho rodiče vlastnili..Možná by to chtělo, aby se to vrátilo, a každý závistivý Čech přišel o hlavu nad hlavou, a vykopli ho a ještě mu řekli , že to vlastně ukradl a jsou tady lidé, kteří to potřebují víc než on..To , že oni chlastali a hráli bedny, přece nevadí..To by každý závistivec čuměl jako brko..Pokud jde o cizí majetek, je to v pořádku, ale běda, když jde o můj..to potom znárodnění již není tak bezva věc..A z druhé strany odsuzovat někoho, koho známe pouze z televize je ůplně stejné, jako když "národ" psal petice pro odsouzení např.dr. Horákové jen podle toho, co mu nakukali hoši z novin a televize se stejnou stranickou knížkou..Ale stačí na to málo, používat mozek..což je dnes celosvětový lidský problém... 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
Jericho, kdyz ten majetek mas, tak po nem nemusis touzit. Kdyz ses vecne na kalbe, ozralej, zfetovanej, jezdis si v lepsich autech, nezli drtiva vetsina straniku, pak tu potrebu nemas. A co se televize tyce, tak prave ta dbala na jeho "skvely profil", takze v tomto pripade bych se "nebal". Problem (jeho) je, ze jeste ziji lide, kteri ho znaji a neboji se to rict.
A uprimne? Videl jsem par jeho her a bohuzel i cetl (chtel jsem pochopit, proc k nemu vsichni tak vzhlizeji) ... a uz to nehodlam nikdy opakovat.
Jak rikam, tesi me, ze si ho urvala ta kudlanka Ves-krnova
A uprimne? Videl jsem par jeho her a bohuzel i cetl (chtel jsem pochopit, proc k nemu vsichni tak vzhlizeji) ... a uz to nehodlam nikdy opakovat.
Jak rikam, tesi me, ze si ho urvala ta kudlanka Ves-krnova

-
- Přispěvovatel
No to já si tedy nemyslím, že píšeme totéž. Myslím, že nic nebylo hladce naplánováno tehdejším (ani jiným) režimem, že to jde do prdele si nemysleli a na výsledek neměli vliv. Alespoň mluvím o tehdejším vedení KSČ a státu.Forest píše:Tak si to precti znovu co jsem napsal a pochopis, ze nejsme ve pri. Komunisti nevedeli ktera bije = jak to jde do prdeleGeneHawkins píše:Nesmysl. Komunisti nevěděli, která bije. Byli absolutně ve vleku událostí... Měli jedinou starost, aby se nestrhlo násilí proti nim, jinak jim to bylo fuk.Forest píše:Pripojim se k predchozimu nazoru. Take se domnivam, ze pojem "sametova" mel ten spravny vyznam ve smyslu, ze to bylo dokonale hladce naplanovano tehdejsim rezimem. Proste videli, jak to jde do prdele a lepsi to koordinovane s otezema v rukach zaridit, nez se pak dockat nejake defenestrace.
Jericho, o tom nepochybuj, sice prohlašoval že nee, ale pak joo. Jinak si sežeň časopis Sondy, možná na netu bude scan, jsou tam zajímavé údaje v souvislosti s táborem Lety, bohužel si nepamatuju, odkud jsem ho stáhl, či spíš už to nefunguje.
Gene - problém je ten, že to ekonomicky do prdele ani tak nešlo, jen systém neumožňoval hromadit majetek určité části vedení. Našli ochotné pomocníky jak tady tak venku a bylo to. Spousta věcí o tom svědčí. Když se podívám na lidi třeba v prognostickém ústavu, kde studovali.........v době, kdy někteří nemohli studovat ani v česku? Máš pravdu, nepíšem o tomtéž. Odmítám věřit, že dneska se dějí věci, které se vůbec nemusí dít naprostou náhodou. stačí se podívat kolem sebe, gastarbeitři , kteří udělali revoluci v Libii (ne že bych toho magora litoval, nicméně v posledních letech zajistil v oblasti stabilitu), Syrie s jejich 3500 mrtvými z nichž víc jak 90% žije (tvrdý policejní stát, otázkou je, co bude po svržení režimu, arabský svět považuje demokracii za slabost, a zbavení tyrana nakonec odsoudí - viz Irán), rozdělení Jugoslávie - vůbec k němu nemuselo dojít, nicméně silný stát na balkáně se prostě nehodil, atd.
Gene - problém je ten, že to ekonomicky do prdele ani tak nešlo, jen systém neumožňoval hromadit majetek určité části vedení. Našli ochotné pomocníky jak tady tak venku a bylo to. Spousta věcí o tom svědčí. Když se podívám na lidi třeba v prognostickém ústavu, kde studovali.........v době, kdy někteří nemohli studovat ani v česku? Máš pravdu, nepíšem o tomtéž. Odmítám věřit, že dneska se dějí věci, které se vůbec nemusí dít naprostou náhodou. stačí se podívat kolem sebe, gastarbeitři , kteří udělali revoluci v Libii (ne že bych toho magora litoval, nicméně v posledních letech zajistil v oblasti stabilitu), Syrie s jejich 3500 mrtvými z nichž víc jak 90% žije (tvrdý policejní stát, otázkou je, co bude po svržení režimu, arabský svět považuje demokracii za slabost, a zbavení tyrana nakonec odsoudí - viz Irán), rozdělení Jugoslávie - vůbec k němu nemuselo dojít, nicméně silný stát na balkáně se prostě nehodil, atd.
G3 Variant synchro
-
- Přispěvovatel
Ono nejen že to ekonomicky do prdele šlo, ono to v ní už bylo. Nůžky mezi ekonomikou západu a východu se tak rozevíraly, že to bylo nadále neudržitelné. Ona ta neustále omílaná neexistence zahraničního dluhu byla jen za cenu obrovského vnitřního zadlužení. Opravovaly se staré stroje, vývoj neustále více a více zaostával za západní konkurencí. Někdy v roce 82 jsem četl, jak bude nové auto (Favorit) krásné a "in". Počkali jsme si na to dalších 5 let, aby vylezli s Golfem, jenom s horším motorem. Už tehdy ztrácel náš automobilový průmysl přes deset let. Aby neztrácel, byly by třeba velké investice, ty se však - jaksi - nekonaly. Proto například prsit se onou "nezadlužeností" je zpozdilé a prokazující nepochopení, jak funguje ekonomikabobG3 píše:Gene - problém je ten, že to ekonomicky do prdele ani tak nešlo, jen systém neumožňoval hromadit majetek určité části vedení.
V Libyi byla stabilita jako u nás za totáče. Jugoslávie mohla zůstat jednotná asi jako Českoslovenko. Je dětinské hledat za vším tajemné západní konspirace.bobG3 píše:Našli ochotné pomocníky jak tady tak venku a bylo to. Spousta věcí o tom svědčí. Když se podívám na lidi třeba v prognostickém ústavu, kde studovali.........v době, kdy někteří nemohli studovat ani v česku? Máš pravdu, nepíšem o tomtéž. Odmítám věřit, že dneska se dějí věci, které se vůbec nemusí dít naprostou náhodou. stačí se podívat kolem sebe, gastarbeitři , kteří udělali revoluci v Libii (ne že bych toho magora litoval, nicméně v posledních letech zajistil v oblasti stabilitu), Syrie s jejich 3500 mrtvými z nichž víc jak 90% žije (tvrdý policejní stát, otázkou je, co bude po svržení režimu, arabský svět považuje demokracii za slabost, a zbavení tyrana nakonec odsoudí - viz Irán), rozdělení Jugoslávie - vůbec k němu nemuselo dojít, nicméně silný stát na balkáně se prostě nehodil, atd.
A to nemluvím o tom, že si pleteš Írán s Irákem.
Bobe, Lety byly pro nepřizpůsobivé nemakačenky, já mluvím o plnohodnotných koncentrácích..Zlehčuješ veškerá svinstva , které komouši páchali a to o něčem svědčí..Ale je to dnes moda, milovníci konspirace dnes tvrdí a duševní naháči to žerou, že holokaust nebyl, Terezín byl sanatorium, 11.září si Amíci udělali sami, let na měsíc byl podvod a země je placatá...Kdo by chtěl nějaké informace, ať si přečte nedávno vydanou knihu "Zajatkyně Stalina i Hitlera , kde autorka - komunistka, která nepozbyla zbytek rozumu popisuje rozdíl mezi Gulagy SSSR a koncentráky Třetí říše..Poučné čtení..o tom v pubech po celém světě nikdo moc nemluví... 

nepropadat panice...
Proboha neblábol zas, přečti si jak vznikly, pro koho a v jaké době byly a jakou to má souvislost s tématem, když tolik studuješ, je to pro tebe hračka. Zas si hraješ na krtka a odbíháš od tématu napřed si prostuduj a pak piš. Tady ses vytáh - Ale je to dnes moda, milovníci konspirace dnes tvrdí a duševní naháči to žerou, že holokaust nebyl, Terezín byl sanatorium, 11.září si Amíci udělali sami, let na měsíc byl podvod a země je placatá ve svém stylu jsi pomíchal dohromady věci které spolu nesouvisí, studuj víc.
bobG3 - Sondy-tak to nepotřebuje komentář
To jako že co - to samé se dá najít i jinde, stačí hledat. Je jedno kde je to napsané, vždyť jsi to ani nečetl a nevíš o čem mluvím.
Gene - pravda, uklep sem se, je to až takový problém? Takže děkuji za opravu. Nejsou žádné konspirace západní či východní, je jen zájem o moc a ten si na západ a východ nehraje. Už kníže Svatopluk věděl co to je rozděl a panuj,
Jen hypoteticky - představ si, že by bývalé země tzv východního bloku včetně Jugoslávie které jsou v EU zachovaly vcelku slušné vztahy a v rámci EU spolupracovaly při hlasování a při řešení problémů v EU. To by nebylo vhod Bruselu ani náhodou. Konspirovat nikdo nemusí, stačí podporovat.
Libye - jo, totalitní režim to byl, při procházce měl člověk za patama jeich agenty na druhou stranu tam bylo bezpečno. Proč jim ale někteří evropští politici lezli někam?
Diskutujeme tady o něčem mimo nás, máme jaždý jiný názor, trochu mě překvapuje, stejný tón a argumenty, které jsem slýchal od zapálených straníků, které jsem iritoval svými postoji které byly v nesouladu s jejich přesvědčením. Přiznám se, že můj předpoklad ohledně toho, že po plyšáku budou lidi víc přemýšlet o okolním světě byl najivní. Jericho je zapálený antokomunista a častuje mě stejně, jako komunisti (nekriticky přejímá úderná vyhlášení dneštních ideologů a propagátorů).
bobG3 - Sondy-tak to nepotřebuje komentář
To jako že co - to samé se dá najít i jinde, stačí hledat. Je jedno kde je to napsané, vždyť jsi to ani nečetl a nevíš o čem mluvím.
Gene - pravda, uklep sem se, je to až takový problém? Takže děkuji za opravu. Nejsou žádné konspirace západní či východní, je jen zájem o moc a ten si na západ a východ nehraje. Už kníže Svatopluk věděl co to je rozděl a panuj,

Libye - jo, totalitní režim to byl, při procházce měl člověk za patama jeich agenty na druhou stranu tam bylo bezpečno. Proč jim ale někteří evropští politici lezli někam?
Diskutujeme tady o něčem mimo nás, máme jaždý jiný názor, trochu mě překvapuje, stejný tón a argumenty, které jsem slýchal od zapálených straníků, které jsem iritoval svými postoji které byly v nesouladu s jejich přesvědčením. Přiznám se, že můj předpoklad ohledně toho, že po plyšáku budou lidi víc přemýšlet o okolním světě byl najivní. Jericho je zapálený antokomunista a častuje mě stejně, jako komunisti (nekriticky přejímá úderná vyhlášení dneštních ideologů a propagátorů).
G3 Variant synchro