Zdravím, musel jsem se zaregistrovat.
V říjnu jsem si koupil OII 2008 BLS 193 000km, DPF nejspíš ON, je to z dovoz z Holandska. Takže pochybuju, že by si ho holanďan nechal kuchnůt, kontrolka se zobrazuje, ale i po OFF se prý zobrazuje, tak nwm.
Než jsem auto kupoval, prolezl jsem na netu snad všechno, všude bylo psané, že OII jedině 77kW, jiný motor NEBRAT.
Jenže, teď jsem zaregistroval při volnoběhu, že motor tak v 10vteřinových intervalech cukne, např. na semaforu a při zahřátém motoru. Nebo necuká, ale cítím, že motor při volnoběhu pracuje a třepu se v sedačce, pak "skočí" do volnoběhu a za chvíli se proces třepání opakuje. Při studeném volnoběhu je vše asi vpořádku.
Vyměnil jsem palivový filtr (na radu mechanika, že to někdy dělává), tak jsem zvědavý jestli to přestalo. Ale při výměně filtru byla nafta jako kafé i se socem

(no, moc do smíchu mi není).
Při napichnutí, mi to vyhodilo chybu se žhavičem, žádná jiná chyba nenalezena.
Díky tomuto problému jsem se vrhl zpátky na internet, abych zjistil proč mi auto klepe. Tím jsem se dostal ke kódům motorů, o kterých jsem neměl ani páru, že je jich více a dostal jsem se až k motorům BXE, BLS 07/08 a myslím, že mě klepne. Před koupí jsem až na pár maličkostí v poruchách u 1.9 77kW nenarazil a teď po koupi se nestačím divit