Lepsi podvozek?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

TDI tech píše:Hej ale len stary typ a aj to len na soferovej strane.
no úplně ty starý byly ok pak vymysleli svlíkací u řidiče posílal jsem to na reklamaci do DE(2páry+1sadu včetně ramen) a doteď nemám vyjádření ani ramena :x
a teď je nějaká další inovace ale vzhledem ke špatným zkušenostem z předchozím modelem a velmi dobrých po montáži TT nad tím ani nelaboruju a jezdím...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
subz3ro_tdi
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Jozo,Rasto: To uz jej rovno dam doviezt nejaku Delta Integrale z Talianska... aj tak by to skoncilo v mojich rukach (rofl)
Inak aby som bol presny, nie je to len o manzelke.... aj ja uz som asi starsi a pohodlnejsi, proste citim potrebu komfortu... nech ma, ak Jozo hovori, nedziga a nenabija jak ch*ja (noteeth)

Lado: Nj, to vyvliekanie na lavej strane bolo riadne faux-pas, zrejme to vobec netestovali na niektorych podvozkoch kym to dali do vyroby a do predaja..... na druhej strane, ten silentlok dovolim si tvrdit plni z 95% ulohu pri pohybe ramena pri brzdeni alebo akceleracii ci prejazde zakrut do stran, nie vertkalne, takze tento drobny nedostatok nijako funkcnost silentbloku neovplyvni... asi to potvrdi aj Jozo ktory to odo mna kupil... ja som skoncil s TT-ckovymi, akosi som tiez nemal chut skusat novsi typ Powerflex rovnako ako ty ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

jasně chodí při rozjezdu a brždění ale i nahoru a dolů a asi nepočítali s tím že jim to poleze zkrz ten mini náběh to co mám na G2 funguje spolehlivě ale toto mě upřímě sralo 2x týdně jsem to musel mačkat zpět montýrkou až mě to dožralo a šli tam TT a ty fungují spolehlivě
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mna teraz poriadne serie ten moj podvozok. Asi od zaciatku maja (kvetna) som zacal pozorovat ze za jazdy pri prudkom pridani plynu alebo obrati s celym autom zakmita do stran, akokeby zaplava. Ale teraz je to uz tak vyrazne ze sa natom neda chodit a celkovo je to nestabilne. Pri rychlosti 120km/h je to uz tak vyrazne zahupanie (po pozdlznej osi auta) zo strany na stranu ze neskuseny sofer sa natom zabije. Som ztoho uz nestastny :( Mam podozrenie na tlmice. No nic nasetrim peniazky a dam HPcka. Uvidim ci to pomoze.
subz3ro_tdi
Aktivista

@Jozo: Ouha, no tak to je celkom pruser..... ale moc mi to na tlmice nepride, skor nejake ulozenie - mas to vsetko prejdene?? Mozno by nebolo od veci zajst na test tlmicov....
Btw, ku tym HP ides nechavat tie pruziny z RS alebo tam dat nieco ine?
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pruziny urcite zostatvaju.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

HPčka - ze začátku mi to přišlo tvrdé, ale asi i proto že původní tlumiče měly dost najeto. Chvilku jsem si zvykal a paráda, jediné kde to vadí tak je na kostkách. Oktáva teď funguje bezvadně .... jediné co nedrží tak pneumatiky, asi by to chtělo 17ky...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

subz3ro_tdi píše:@Jozo: Ouha, no tak to je celkom pruser..... ale moc mi to na tlmice nepride, skor nejake ulozenie - mas to vsetko prejdene?? Mozno by nebolo od veci zajst na test tlmicov....
Btw, ku tym HP ides nechavat tie pruziny z RS alebo tam dat nieco ine?
Vsetko som skontroloval a uz som naozaj zufaly. Zaujimave je ze to nerobi furt. Vcera otec otocil Trnavu a spat cca. 900km a nezrobila to ani raz. Dnes to zase robi :? :(
subz3ro_tdi
Aktivista

Neviem, pride mi to na ulozenie na motore alebo prevodovke... tiez mi to obcas robilo a obcas nie, podla toho ako sa to usadilo... normalne ich treba vybrat a vyskusat ci drzi guma-kov... zbezna kontrola nemusi byt dostacujuca
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Tak zahada odhalena. Rozmacknuty PREDNY pravy silentblok Powerflex (predneho ramena) a rameno lieta cca. 5mm do stran. Lavy zadny silentblok Powerflex stary typ (predneho ramena) je odtrhnuta ta kovova prechodka od polyuretanu. Nepochopitelnou zvlastnostou je nielen premna to ze odisiel PREDNY silentblok powerflex predneho ramena. Co je prinajmensom anomalia pretoze tento nezvykne odchadzat ani v serii po 300.000km :? Riadne je vidiet ako je taky akokeby rozsuseny (popraskany) a rozmackany (posekany) :o Uz som volal Indimu ze nech mi posle novu sadu Powerflex tak uvidim kolko vydrzi. Tato moc nevydrzala. Jazdil som nanej zhurba od zaciatku decmbra (prosince) cca. 30.000km a uz je v pi... Aj ked je pravda ze zadne silentbloky Powerflex stary typ som nedaval nove ale jazdil nanich nejaky cas Stano. Ale ked som ich montoval, tak po vizualnej stranke im ziadna chyba nebola, a predne Powerflexi boli funglovky od Ladasa, tak naozaj neviem kde sa stala chyba (wallbash)
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

ty dnes mi někdo taky posílal foto že mu umřel přední najdu to v MMS a pošlu to sem je to zajímavý tenhle měl mít 200km ještě jsem se s tím nesetkal že by vada materiálu???
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
subz3ro_tdi
Aktivista

Fuha, no to je mi luto Jozko... a celkom ta obdivujem ze este skusas znacku Powerflex :roll:
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mozno ze som trafil na zly kus, no co to ja mam furt take stastie. Ked sa vyseru aj tieto tak skusim Unibal. Apropo nevie niekto kde sa daju zohnat tie silentbloky Unibal :?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Takze vo stvrtok mi prisla nova sada silenblokov Powerflex, tak vcera vecer som ich vymenil za tie stare Powerflexi co som tam uz mal. Hlavne ten rozmackany predny po cca. 30.000km :x (vid. foto). Kedze este furt nemam dokoncenu rekonstrukciu dielnicky, tak som si polezal na travniku za domom :( No teraz uz je to OK, auticko krasne sedi a predok ani sa nepohne. Ked zvysi cas tak nahodim aj tie zadne silenbloky do vlecnej napravnice. Teraz je zase citit ako sa mi hybe zadok, tak co nevidiet ich tam dam.

To by ste neverili co za bordel (nestabilytu) dokaze spravit vola posratych 5mm (odchylka zbiehavosti) v prednom silentbloku predneho ramena na spolujazdcovej strane. To som nekontrolovatelne lietal po ceste jak pradlo v pracke.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

K tej dileme stary vs.novy typ zadneho silentbloku predneho ramena. Nejaky extra rozdiel tam nieje (vid. foto). Konstrukcna zmena je nepatrna no funkcne je to poznat. Vprvom rade treba podotknut ze aj stary aj novy typ je z jedneho kusu polyuretanu.Rozdiel je ten ze nivy typ ma trochu vacsi spodly falc a nema uz tu kovovu podlozku, ale namiesto nej cela vrchna cast z polyuretanu. Cize je cely z polyuretanu. Dalej ten kusok rulky nieje napevno zaliaty ale da sa vybrat. Co je asi najpodstatnejsia a najprinosnejsia konstrukcna zmena, tak to je to ze uz je cely taky hruby ako lozko v napravnici. (stary typ mal iba rulku taku ze vyplnila lozko v napravnici a polyuretan bol z obidvoch stran cca. asi o 2mm nizsie). Vyplna celu sirku lozka v napravnici.

Obrázek
Obrázek
puci
Aktivista

Příspěvek od puci »

kua, to už čomu má človek dôverovať, ked už aj powerflex, má také nepodarené kúsky, no nič, som zvedavý ako sa majú tie moje predné v ramenách. asi ich omrknem :?
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“