5W30 nebo 5W40 ???

vše o motorových, převodových a podobných olejích - čím se miláčci namažou

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

cavediver píše:proč si mislis ja vam nachystam oportebeni ,starnuti a vyskozitu aditiv a maziv o kterych tady basnite jako o nej pro vase aitíí a budes prekvapenej pokud nekupujes nejake prelevane paramo do super baleni co mate v autech tak neodsuzuj dik
cave
Tak jsi to sem měl dát před tim než si tady začal dělat ramena a odsuzovat, urážet a ponižovat ostatní.
Timto s tebou končím jak jsem psal výše.
Elektronika auta a technika........
776 829390
cavediver
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od cavediver »

Martin.R píše:
cavediver píše:proč si mislis ja vam nachystam oportebeni ,starnuti a vyskozitu aditiv a maziv o kterych tady basnite jako o nej pro vase aitíí a budes prekvapenej pokud nekupujes nejake prelevane paramo do super baleni co mate v autech tak neodsuzuj dik
cave
Tak jsi to sem měl dát před tim než si tady začal dělat ramena a odsuzovat, urážet a ponižovat ostatní.
Timto s tebou končím jak jsem psal výše.
hele ogare precti si pozorne cele forum a pak pis na moju adresu děkuji
to mas jako z mogulem tam kde on končí kvalitni začinají a takovych prdo omacek ti sem muzu napsat vice ale mi mame labaky a resime veci na basi primarniho a sekundarniho opotrebeni ja mnenim oil i 4x za rok nekdo jednou za 4roky protoze nema jeste nabehano svych 15000km a je to oky ?? proto se tim zabyvame aby se predeslo ruznym kecum a radam od vseho kutilu a super manu co olizuji korunu a usetrili ale na cem??
dik pokud to prečtes a nazor si konecne udelej sam kvakaji ti co do fora ani jednou nevstoupili a ted natahuji verbalni ramena to mne a dalsi nezajima
preju peknej den vsem
cave
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
RUNDA

Příspěvek od RUNDA »

co mas zase proti Mogulu???
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

RUNDA píše:co mas zase proti Mogulu???
to sa dozvieš po vyhodnoteni testou ktoré momentálne prebiehaju na vybranych koncernovych motoroch a pre ukludnenie podielaju sa na tom aj TU KE a TU BA pre koncern VW nevraviac o italskom Alfa Romeo ktori je ich sučastou a v KE pre Ford a Volvo tak nebud prekvapený vysledkami
s pozdravom
cave
skušobny ustav stroj .technolog. sa uz podpisal pod oleje do motorov koncernu scania .daf, a ww teras su tu ale nove motory a funkcie stop start a , hybridy a motory kde sa uz vo vyrobe predurčuje CNG alebo LPG nim je opat nevyhnutnostou ina modifikacia maziva tak si počkaj
Naposledy upravil(a) cavediver dne 10 bře 2011, 15:18, celkem upraveno 5 x.
SEAT Model ALHAMBRA (7V8, 7V9)1.9 TDI Pd [AUY]85 kW 115 PS objem1896 ccm 12/2002 - 7-místné Stylance Luxus,, EGR-OFF
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to Runda: Že to není ten pseudosyntetický Castrol... ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Neřeš to. Až budou výsledky tak může bejt debata. Teď je tu 6 stránek absolutně o ničem, jen samý urážení a arogance.
Elektronika auta a technika........
776 829390
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

Martin.R píše:
Neřeš to. Až budou výsledky tak může bejt debata. Teď je tu 6 stránek absolutně o ničem, jen samý urážení a arogance.
děkuji

olej které značky a konkrétně který typ je absolutně nejlepší?
mnozí výrobci olejů provádějí veřejný test za přítomnosti státních zkušeben. Pro takový test se vyrobí várka oleje s plným obsahem aditiv ...bohužel je to pravda nebudu vám to nalhávat a psal jsem to i někde ve foru jako někdo koupil Pramo M6ADS na aukci v Castrol baleni ,poslední dva roky jsem nikde žádný pořádný test olejů neviděl ... kromě těch vzorků co nám přinesou z koncernových dílen na proměření
testy jsou interní záležitostí, ale mám známé, kteří mi občas srovnávací testy olejů ukáží ...a mi jim odhalíme ty naše pak se tomu říká spolupráce a někdo mi mohl říct levná špionáž ano ma pravdu protože laboratorní testy se skutečně šplhají k velikým sumám finančního krytí
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

nogis píše:to Runda: Že to není ten pseudosyntetický Castrol... ;)
A víš vůbec o čem mluvíš? Jestli ano pouč nás proč je Castrol pseudosyntetický a co to pro nás znamená (rofl) Je vidět, že pán je profesionista.
Jinak zde řešíme letitý spor. Zastánci levných olejů tvrdí, že za pár šupů dostanou stejně kvalitní olej jak za cenu renomovaného produktu. Pokud by tvrdili, že Rols je stejný jako Trabant, připadali by si jako lamy, ale olej a jeho funkci neumí jen tak někdo zkontrolovat, a tak pseudo odborník může s klidným svědomím nabádat ostatní jaký bezva olej za pár šupů používá. ;)
Každý má právo na svůj názor, pokud ale někoho nabádám aby bez zhodnocení svých požadavků a vlastností produktu následoval jeho volbu, je to blbost.
Pro mě je to nyní jen koníček a trochu součást práce, ale dostávám se do styku s lidmi, kteří se tím živí.
Lejte do motoru co chcete, ale nenabádejte ostatní, aby vás následovali.
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bobG3 píše:
nogis píše:to Runda: Že to není ten pseudosyntetický Castrol... ;)
A víš vůbec o čem mluvíš? Jestli ano pouč nás proč je Castrol pseudosyntetický a co to pro nás znamená (rofl) Je vidět, že pán je profesionista.
Jinak zde řešíme letitý spor. Zastánci levných olejů tvrdí, že za pár šupů dostanou stejně kvalitní olej jak za cenu renomovaného produktu. Pokud by tvrdili, že Rols je stejný jako Trabant, připadali by si jako lamy, ale olej a jeho funkci neumí jen tak někdo zkontrolovat, a tak pseudo odborník může s klidným svědomím nabádat ostatní jaký bezva olej za pár šupů používá. ;)
Každý má právo na svůj názor, pokud ale někoho nabádám aby bez zhodnocení svých požadavků a vlastností produktu následoval jeho volbu, je to blbost.
Pro mě je to nyní jen koníček a trochu součást práce, ale dostávám se do styku s lidmi, kteří se tím živí.
Lejte do motoru co chcete, ale nenabádejte ostatní, aby vás následovali.

bobG3 raděj jim nepiš že si profik cti co sem dostal já fakt to nemáa chybu já naše hodnoty zveřejním až se ukončí všechny testy a ať si tam nalívaji to na co mají neřeším je tady kdo napíše pravdu je blbec tak coo už příjemnej podvečer
cave ;)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Nejsem profík, jen se o to trochu musím zajímat, ale profíků se můžu zeptat, ale ta řeč tady je o ničem, už jsem sem dal i měření opotřebení. Pravda je, že nechci přesvědčit propagátory levných olejů, ale těm, kteří jsem přijdou za poučením dát k dispozici víc názorů.
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bobG3 píše:Nejsem profík, jen se o to trochu musím zajímat, ale profíků se můžu zeptat, ale ta řeč tady je o ničem, už jsem sem dal i měření opotřebení. Pravda je, že nechci přesvědčit propagátory levných olejů, ale těm, kteří jsem přijdou za poučením dát k dispozici víc názorů.
souhlasím s tebou ja posílám testy jenom tem s kterýma se znám po debatě osobní na srazech a dealeru levného oleje mas plné aukro a neteří mají i ta stejná nick name jako tady není to sprosté??
cave :)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to bobG3: Nemám potřebu někoho poučovat, ale zaráží mě, že třeba cavediver, který se tady snaží prezentovat jako odborník (nic proti) píše, jak používá kvalitní syntetický olej Castrol. Jen stručně co bych k tomu dodal
- dnes jsi schopný používat i stejně výkonný minerální olej, takže "syntetika" neznačí něco až tak extra...
- aniž bych o tom oleji měl potřebu cokoliv zjišťovat, tak nevěřím, že je za tuto cenu a pro toto použití čistě syntetický (PAO, ester), jak výrobci velmi rádi prezentují na obalech, ale obyčejný HC. Pokud se mýlím, tak mě opravte ;)

Ale to všechno ty přece víš. ;) K tomu srovnání Rolls vs. Trabant - myslím, že jsme se tady na tom nedávno shodli. Snažím se vždy používat ty nej oleje podle svého uvážení a praxe. Samozřejmě je to můj názor a nikomu ho nevnucuju. Když si nabiju hubu, tak budu mít aspoň další zkušenost. ;)

---------

to cavediver: nešlo to takhle v klidu od začátku? normálně diskutovat? člověk se rád něco dozví. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

nogis píše:to bobG3: Nemám potřebu někoho poučovat, ale zaráží mě, že třeba cavediver, který se tady snaží prezentovat jako odborník (nic proti) píše, jak používá kvalitní syntetický olej Castrol. Jen stručně co bych k tomu dodal
- dnes jsi schopný používat i stejně výkonný minerální olej, takže "syntetika" neznačí něco až tak extra...
- aniž bych o tom oleji měl potřebu cokoliv zjišťovat, tak nevěřím, že je za tuto cenu a pro toto použití čistě syntetický (PAO, ester), jak výrobci velmi rádi prezentují na obalech, ale obyčejný HC. Pokud se mýlím, tak mě opravte ;)

Ale to všechno ty přece víš. ;) K tomu srovnání Rolls vs. Trabant - myslím, že jsme se tady na tom nedávno shodli. Snažím se vždy používat ty nej oleje podle svého uvážení a praxe. Samozřejmě je to můj názor a nikomu ho nevnucuju. Když si nabiju hubu, tak budu mít aspoň další zkušenost. ;)

---------

to cavediver: nešlo to takhle v klidu od začátku? normálně diskutovat? člověk se rád něco dozví. ;)
nogis ignorae promin ale srat si na hlavu nedam nesedel jsem deset semestru na prdeli abych se hadal z imaginarnim majitelem nejakeho vozu co maze nejakim mazivem mne to nezajima salom
cave
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Nogis:ono to zdaleka není tak jednoduché, syntetika dnes nezahrnuje jen PAO a ester oleje. Minerál může mít podobné mazací vlastnosti, ale ne další - teplotní odolnost, rozpouštěcí schopnosti stabilitu atd.
Co se týká trabanta - klidně ho budu používat, ale tvářit se že sedím v RR je poněkud komické ;)
G3 Variant synchro
cavediver
Přispěvovatel

Příspěvek od cavediver »

bobG3 píše:Nogis:ono to zdaleka není tak jednoduché, syntetika dnes nezahrnuje jen PAO a ester oleje. Minerál může mít podobné mazací vlastnosti, ale ne další - teplotní odolnost, rozpouštěcí schopnosti stabilitu atd.
naco mu to pises aby si stebe udelal prdel stejne mu je to nanic a bude tam davat to co si koupi nebo mu prodaj supermani v garaži jsem z toho unaven cuus buus
cave
Odpovědět

Zpět na „Mazání a motorové oleje“