Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
Ted jsem přestříhnul hadičky od EGR a dal dva šroubky.O víkendu se na to vrhnu.Takže povolím tady ty dva šroubky a rozdělám to a vyčistím.Čím jste to čistily?
Cau vcera jsem zaslepil EGR a zda se mi ze se pomalejc zahriva motor.... je to mozny? jako ze nejdou teply vyfukovy spaliny do sani nebo je to blbost a zdechaci klapka mi po vypnuti motoru nezavre uplne sani je to mozny ze by mi uchazel podtlak?
tomino: je to přesně tak jak jsi napsal - motor se pomalejš ohřívá z důvodu, že už není "přihříván" vracejícími se spalinami...proto to někdo řeší v létě OFF v zimě ON
Technický dotaz. Když chcete dostat pryč tu kovovou trubku co vede od svodů do EGR, čím ji dole povolujete? Je přišroubována 2ma šrouby, nejspíš 12ka, ale kvůli parohům sání se na ně nemůžu dostat. Sundáváte při zaslepování EGR teda i parohy sání??
Jde mi o motor 1.4 TDI AMF, ale předpokládám, že na 1.9 kach uložených příčně bude ten přístup stejný.
AndrewN píše:Technický dotaz. Když chcete dostat pryč tu kovovou trubku co vede od svodů do EGR, čím ji dole povolujete? Je přišroubována 2ma šrouby, nejspíš 12ka, ale kvůli parohům sání se na ně nemůžu dostat. Sundáváte při zaslepování EGR teda i parohy sání??
Jde mi o motor 1.4 TDI AMF, ale předpokládám, že na 1.9 kach uložených příčně bude ten přístup stejný.
Oddělává se imbusem tuším 6kou, normálně ze zhora, parohy nejsou potřeba oddělat (1.9)