Rychle do obchoďáku pro oleje!!!radluk píše:sikin1987
Hele, snad si nemyslis pane, ze pumpari nechaji dýzlákům palivo zadara. Casem dotahnou cenu na cenu benalu, takze pujde nahoru, k 40,-/l, a casem muze byt drazsi. Do pristiho leta bude cena atakovat 45,-/l...
Ekologická nafta - MEŘO
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
ne to sem nerekl. tu cenu naturalu 98 sem rekl protoze to je uz hrozive cislo,ale samozrejme normalni clovek to leje jen do auta co to vyzaduje. nejaka 2,8 BMW a dal...
me jde u dieselu hlavne o to,ze kdyz jedu s mojim 5 km,tak to zere 8 a kdyz s jakym koliv benzinem,tak spotreba nikdy pod 9 nejde.
mel sem doma 10 aut a testoval stejne podminky a nejizsi spotreba je u fabie 1,2 HTP 8,5 litru kdyz jezdim na chalupu(hodne na jednicku,dvojku kopce atd) u 1,6-2,0 spotreba nesla pod 11 litru a kdyz si si vynasobis cenu benzinu,tak to je hruza.
s dieselem at taham,vozik,jezdim jak hovado je spotreba porad plus minus 4-8 litru. i kdyz sem jen prejizdel treba 2 km celej mesic,tak spotreba nesla vys. a ted kdyz vemes ze nalijes bonaftu za 32 verzus 38 benzin nebo nejlevnejsi naftu plus olej z kauflandu za 24,9 .
proste ja uz nic jinyho nez ropu nechcu.
me jde u dieselu hlavne o to,ze kdyz jedu s mojim 5 km,tak to zere 8 a kdyz s jakym koliv benzinem,tak spotreba nikdy pod 9 nejde.
mel sem doma 10 aut a testoval stejne podminky a nejizsi spotreba je u fabie 1,2 HTP 8,5 litru kdyz jezdim na chalupu(hodne na jednicku,dvojku kopce atd) u 1,6-2,0 spotreba nesla pod 11 litru a kdyz si si vynasobis cenu benzinu,tak to je hruza.
s dieselem at taham,vozik,jezdim jak hovado je spotreba porad plus minus 4-8 litru. i kdyz sem jen prejizdel treba 2 km celej mesic,tak spotreba nesla vys. a ted kdyz vemes ze nalijes bonaftu za 32 verzus 38 benzin nebo nejlevnejsi naftu plus olej z kauflandu za 24,9 .
proste ja uz nic jinyho nez ropu nechcu.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
-
- Aktivista
Re: teplota
kupuj jezdi kraviny neřešpalas88 píše:Ahoj borci, mám možnost kupovat ekologickou naftu, dá se na to jezdit v zime? třeba i do -15 nebo se to už musí ředit benzinem apod.jaky sou největši mouchy tohodle paliva?

-
- Aktivista
Auto mě chcíplo a v předřadném filtru se tvořil rosol. Přidal jsem benzín a nádrž vyjezdil.slovacek.milos píše:pokud je to sajrat a je kosa tak to prostě nepojedeStewa píše:tak ho nařeď vícpalas88 píše:to sem si řekl než sem tam nalil rostlinej olej(ředěnej 1:10 benzínem). Kucká to, skoro to nejede, všecko to tam ztuhlo. Proto dělám drahoty
Teď už mám předehřev před filtrem, a ne jak blbec až za ním

Mercedes-Benz W210 300D