Co dovede Castrol

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
maros261177
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od maros261177 »

midnight_man píše:Tak vidim ze ma to čaká tento tyzden..mam do bodky presne ten isty problem 1.8T...podla fotiek aspon vidim co ma dnuka caka, zaujimave ze to jazdi tiez na castrol....čo tam potom naliat?
Ja som po dlhom hľadaní a zisťovaní a vystriedaní ... veľa značiek olejov kúpil po prvý krát olej od LIQUI MOLY...
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Tak ja taky prispeju troskou do mlejna.

Do svyho 1.9 TDI leju uz cca 6 let olej od British Petrol, VW 505.01, SAE 5W-40, tak jak doporucuje vyrobce motoru. Pokud vim, Castrol je dtto prevleceny BP. Po najetych cca 160.000 km zatim bez problemu s mazanim, ci nadmernym ubytkem atp.

Do svyho 2.0 TDI leju od zacatku Castrol, VW 507.00, SAE 5W-30, coz je doporoucena specifikace pro motory s DPF a long-life. Zatim po 50.000 km zadny problem.

Obe auta jsou v ruznem stadiu uprav vykonu motoru a pouzivam je denne do prace. V obou pripadech menim olej striktne po 15.000 km. U 2.0TDI jsem kvuli tomu prekopal nastaveni z long-life na fixni interval. Spolu s olejem se meni ve stejnem intervalu i olejovy a vzduchovy filtr. Naftovy jsem menil u 1.9 jen jednou cca v polovine km probehu a vicemene jen pro formu. U 2.0 zatim vubec. Jezdim vyhradne na Verva Diesel (nove cet. cislo 60) nebo v nouzi Shell V-power Diesel.
kadlos
Přispěvovatel

Příspěvek od kadlos »

Zdravim, ja pred rokem koupil Octavii 66kw s tim ze nez jsem vymenil olej tak jse z autem najel asi 2 tisice km a stalo se mi asi 2 krat ze se mi za jizdy rosvitila kontrolka mazani ale oleje tam bylo dost.Tak jsem hned na to olej vypustil,dal jsem Castrol magnetek 5w-40 a od te doby klid.Nechci delat reklamu, buh vi co tam bylo pred tim za olej ale tod ma skusenost:)
Jozef Kráľ
Přispěvovatel

Příspěvek od Jozef Kráľ »

Ahoj tak prečítal som si túto problematiku mazania motora a tieš sa chcem vyjadriť k tomuto tematu , ktoré ma moc zaujíma a tieš mám s ním bohaté skúsenosti po práci s autami (viac ako 20 rokov). pana Humla si moc Vážim je to odborník. Ale tento problem je oveľa širší.
1. Odlupovanie karbonu je problem aj vystriedania kvality oleja , ale aj napríklad zmenou charakteristiky jazdy , alebo zvýšenej vlhkosti , presakovanie chladiacej kvapaliny , ucpanie odvetrávacieho ventylu skrine atd...
2. Kvalita oleja Castrol je tieš otázna , ale nie so strany výrobcu , skôr so strany distribucie , už som mal ponuku na lacný Castrol a dokonca som robil dva prípady ked olej bol v balení Castrol aj so všetkými známkami originality a bol falošný , jedna Octavia TDI , a jeden Sharan 2,0 benzín. každý s motorov zlihalo mazanie cca po 500 Km.
3. tieš mám skusenosť s Castrolom , na jednom passate 1,8 t a má to 480 tis. Km a motor je stále v norme a aj so spotrebou oleja a aj s emisiami.a ešte nebol otvorený .
Takže nesuhlasím ani s jedným ani s druhým , podla mna Castrol a mnoho dalších slušných výrobcov oleja je veľa . a problemou v oblasti mazania tieš.tato problematika je moc rozsiahla a je na velku diskusiu. A hlavne pri benzínových turbo motoroch. tieš som tieti 1.8 t riešil už všeličo , a aj niektore opravi boli zaujímavé a tieš bolo treba čistiť sítko sania čerpadla mazania.podla mna je treba použiť taký olej aký je pre daný motor potrebný a aj pre povahu jazdy na tom motore, a je to jedno ktorej serioznej značky značky, a tieš dať pozor od koho ten olej kupite. Je na trhu moc plagiatov .Castrol powered by BP, Schell , Mobil a oleje Total-Fina-Elf radím na svetovú špičku.
Naposledy upravil(a) Jozef Kráľ dne 23 lis 2009, 22:24, celkem upraveno 1 x.
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

Já leju Aral do obou aut celou dobu a bez problémů.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

mate niekto v tdi motore Motul specific 505.01?
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

eazy20 píše:mate niekto v tdi motore Motul specific 505.01?
Jo, v AGR, poprvé, zatím cca 4tkm :)
GIV Variant TDi ???kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Do AGR naprostá zbytečnost. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

nogis píše:Do AGR naprostá zbytečnost. ;)
Ty woe, kámoš dělá motorky a dává Motul... no nějak se připletl barel tohoto... tak je tam :D... zadara dobrý ne? (noteeth)
GIV Variant TDi ???kW
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Castrol sice nepoužívám, ale v práci léta a OK, ale musí to být Castrol, k některým balením se castrol údajně nezná....Třeba je to Made in PRC
Pokud někdo naleje Castrol po něčem jiném může se toho dost uvolnit. Platí to obecně pro většinu olejů. Záleží to třeba na provozních podmínkách atd. Pokud bych ten olej nekoupil a neměnil sám několik period, asi bych tak striktní nebyl. Na internetu je Castrol někdy hodně levný....
G3 Variant synchro
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Pane Kráľ, do puntíku s Vámi souhlasím.

Pokud se stane něco podobného, jako Humlovi, určitě překontrolovat funkci PCV.
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

Huml píše:todle je teda benzín, tam to trpí o dost víc, jen jsem to sem chtěl hodit, protože u jiných olejů krom Castrolu jsem se s tím nesetkal, s tak nadměrnou karbonizací, neřekl bych kdyby to dělalo takovej ten hnusnej hnědej povlak, ale todle dělá vrstvy karbonu a ty pak padaj do vany a zbytek už myslím nemusím dodávat, jinak najeto to má asi 250000km.
uplne stejny problem jsem resil dnes na O1 1.8 T 6 let jezdila na castrol motor je zasranej jako krava coz je vyditelny uz prostym pohledem do motoru vyckem na ventilovym výku auto je na prodej takze jsem udelal pruplach a snad se to zlepsi , ale uplne stejna zavada po startu hasla kontrolka , po nekolika kilometrech se rozsvitilo mazani a na maxidotu napis STOP po restartu motoru zase ok
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
barborka
Nováček

Příspěvek od barborka »

no tak v mojej Bore som mal prvy krat olej Castrol EDGE 505.01 je to totiz PD ale uz nikdy viac moje auto olej castrol neuvidi mal som dost velke problemy ako tu pisete vsetci s tim ze sa mi rozsvecovala koontrolka mazania a to bolo na prd teraz mam Shell a to je ine kafe motor ide aj citelne lepsie do otacok a vazne je zivssi ako ani sam to nechapem ale je to fakt citelne
VW Bora 1,9 TDi PD 85KW 6-kvalt
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

njn, vana dolů a vyčistit sací koš, možná není 100% problém jen v tom Castrolu, na vině můžou být i nevýměny jen s razítkem v servisce, např. v dieslech s normama 50500-50700 problémy nejsou, ale moje zkušenosti s těmito oleji v benzíňácich jsou prostě takový, už Protec kdysi, tak zasíral motor, že to bylo neuvěřitelný, např. proti Aralu nebo Valvolinu a to se v tý době chlubili jak to má ten motor udržet v čistotě, ještě si pamatuju jak na tom obalu byla vyfocená vana motoru s a bez použití tohoto zázračného oleje, no ale bylo to v době kdy se začlo opovrhovat vším českým, kdy Mogul v testech vykazoval daleko lepší vlastnosti, no tak to tam lidi lili s tím jakej je to zázrak, prostě zvýšenou karbonizaci jsem za svou praxi u benálů jezdících na Castrol vypozoroval, nikomu to nevnucuju a ani nevymlouvám používání olejů této značky, ale prostě myslím, že nemají takovou hodnotu za jakou se prodávají ;)
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

ja do sveho tdi pouzivam liqui-moly SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40 a naprosta spokojenost dolejvam 1L na 15 tis najeto ma 220 tis
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“