uz me z toho mrd.... vodni pumpy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hoši, přidám dobrou zkušenost. Dnes jsem dělal na T5 rozvody a po 90 000 km pumpa Bugatti bez kapky. Snad kvalitu udrží a neposerou to.
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
Citroen XM Ambulance, 2,1TD 12V, r.v.1995
Citroen XM Musketier 3,0 V6 24V, r.v.1998
Citroen C5 break 2,0 HDi, r.v.2005
Citroen Berlingo 1,9D, r.v.2004
Citroen Berlingo 1,6 HDi, r.v.2009
Fiat Scudo 2,0 JTD, r.v.2008
A další...
A další...
tak jsem zjistil,že mrcha teče zas,tak asi pujde do kytek,stará už bude 3 roky a najeto cca 50 000 km,tak jsem zvedav jak to kuchnu..mjanulik píše:psal jsem to už v jiném tématu,ale hodí se to sem taky,dělal jsem si nové rozvody na octavii 1,9 PD sada contitech a pumpu graf,po nějaké době jsem si všiml,že se to kolem pumpy rosí,takže celé rozvody znovu a dal jsem jen nové originální těsnění škoda na pumpu,protože to jejich těsnění bylo výrazně tenší a je již klid,takže tak nějak
Nevíte jaký výrobce vodních pump je v sadě Gates? Cenově je to špička, ale kvalitou?
Jaguar S-type 3,0, r.v.2003
A další...
A další...
Tak nakonec pumpa ma vůli jak kráva takže tekla vsude mozne jak pod krykou tak i kolem hridelky vzhledem k tomu ze rozvody už mají polovinu za sebou tak jsem se nasral a dal tam původní originál co mela nejeto 120 000 km která byla dobra a zatím drží stejne ma interval 240 000 kmmjanulik píše:tak jsem zjistil,že mrcha teče zas,tak asi pujde do kytek,stará už bude 3 roky a najeto cca 50 000 km,tak jsem zvedav jak to kuchnu..mjanulik píše:psal jsem to už v jiném tématu,ale hodí se to sem taky,dělal jsem si nové rozvody na octavii 1,9 PD sada contitech a pumpu graf,po nějaké době jsem si všiml,že se to kolem pumpy rosí,takže celé rozvody znovu a dal jsem jen nové originální těsnění škoda na pumpu,protože to jejich těsnění bylo výrazně tenší a je již klid,takže tak nějak
Tak nakonec pumpa ma vůli jak kráva takže tekla vsude mozne jak pod krykou tak i kolem hridelky vzhledem k tomu ze rozvody už mají polovinu za sebou tak jsem se nasral a dal tam původní originál co mela nejeto 120 000 km která byla dobra a zatím drží stejne ma interval 240 000 kmmjanulik píše:tak jsem zjistil,že mrcha teče zas,tak asi pujde do kytek,stará už bude 3 roky a najeto cca 50 000 km,tak jsem zvedav jak to kuchnu..mjanulik píše:psal jsem to už v jiném tématu,ale hodí se to sem taky,dělal jsem si nové rozvody na octavii 1,9 PD sada contitech a pumpu graf,po nějaké době jsem si všiml,že se to kolem pumpy rosí,takže celé rozvody znovu a dal jsem jen nové originální těsnění škoda na pumpu,protože to jejich těsnění bylo výrazně tenší a je již klid,takže tak nějak
Dneska se vratila fabia 1.4 16v, ze se ztraci voda, vzpomnel jem si na tohle tema a uvedomil si, ze jsem mu pred rokem delal rozvody vc vodni pumpy Airtex
...tak kouknu na remenici a ta je cela ruzova
by mi mrdlo
FAkt naposledy co jsem tohle montoval!! Reklamaci rovnou vzdavam, pac mi zase napisou, jak jsem nedodrzel postup a ze to papirovy tesneni bylo na silikonu a proto tece ze zatky

FAkt naposledy co jsem tohle montoval!! Reklamaci rovnou vzdavam, pac mi zase napisou, jak jsem nedodrzel postup a ze to papirovy tesneni bylo na silikonu a proto tece ze zatky

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
-
- Nováček
V časopise Auto Expert som čítal že vodné pumpy vyrába aj Mayle HD. Údajne majú tesniace krúžky z karbidu kremíku a kombináciu valčekového a guličkového ložiska. Záruka je 4 roky.
Podobné sú pumpy Ruville (Schaeffler Group). Krúžky sú z karbidu kremíku, nie z oxidu hlinitého. Protikrúžok je vyrobený z uhlíkového grafitu, takže sa vie prispôsobiť.
Naživo som ich nevidel, ani neviem aké sú ceny. Ale možno vydržia viac.
Podobné sú pumpy Ruville (Schaeffler Group). Krúžky sú z karbidu kremíku, nie z oxidu hlinitého. Protikrúžok je vyrobený z uhlíkového grafitu, takže sa vie prispôsobiť.
Naživo som ich nevidel, ani neviem aké sú ceny. Ale možno vydržia viac.