velky pes....

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

batoo píše:Si rikal, ze kocky nemas rad:)
Pravda, ale tyhle větší můžu a pak taky dvounohý (noteeth)
Kdysi jsem moch mít na výchovu pumu, ale z nedostatku času jsem se do toho radši nepustil.
Elektronika auta a technika........
776 829390
batoo
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od batoo »

Ja zvazoval rysa, ale taky jsem se do toho radsi nepustil.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

batoo píše:Ja zvazoval rysa, ale taky jsem se do toho radsi nepustil.
rys patri do prirody ;)
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Vsechny zvirata patri do prirody, taky jeden z duvodu proc jsem rysa nevzal.
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem :)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@batoo : tak oni by tam ti mravenci bez tech kraloven nebyli, ze? Mimochodem ty stromecky jim asi moc dobre nedelaly, myslim.

Jeden clovek z mesta, majitel autoservisu, ktery zbohatl na dovozu aut, tak si v ramci dokresleni sveho zbohatlickeho image poridil pumu a chodil s ni po malomeste, kde jsem vyrostl.
Nezridka se stavalo, ze ho napadla, casto mu vlezla na strom (na retezu, ale zkousejte si to nejak strhavat, zatrzeny drap neni nic prijemneho) - proste cekal jako trouba, nez to milou pumu preslo (rofl)
Co jsem slysel, kdyz ho pak jednou napadla dost drastickym zpusobem, tak ji nekomu prenechal. Opravdu nevidim v necem takovem nic pozitivniho.

Ja se mohu priznat k tomu, ze jsem choval sklipkany. Jednu dobu jsem mel neco kolem 200 sklipkanu (vetsi, ne zadne prcky, to by byl jeden kokon/snuska) vice. No a diky teto cinnosti jsem si vydelaval v prumeru v obdobi cca 13-17 vice, nezli je dnes prumerna mzda (zohledneno v souladu s upadkem meny).

Jako predskolni dite jsem zacinal jesterkama, v deviti jsem dostal uzovku cervenou (zel, pajcnutou s uzovkou cernou jak jsem pozdeji zjistil), tu jsem pak vymenil za sklipkany, cast z nich jsem vymenil za gekony a chameleony, mel jsem i stiry, fretku, zelvy, agamy, gekonciky, zabu ... dodnes obdivuji rodice, ze to psychicky zvladli ale asi byli radeji, ze se venuju necemu takovemu nezli fetu nebo chlastu. Navic diky tomuto obchodovani jsem se imho naucil vnimat hodnotu penez (byt projekt twinturbo o tom nesvedci).

Rozhodne musim uznat, ze v tomto trochu uzivateli batoo prejicne zavidim. Ted uz si nemohu diky zivotnimu stylu dovolit chovat nic.

Na konec si dovolim zminit asi toho nejlepsiho pritele z rise zvirat, bohuzel, diky jeho minulosti uz nas jeho pritomnost nemuze tesit. Chteli jsme udelat dobry skutek a vzali jsme si ho od rodiny, ke ktere si ho "na chvili" odlozila majitelka - mlada, emancipovana krava s pritelem, ktery mel sadisticke sklony. Zili vsichni tri v 6. patre v 1+kk. Kaslala na nej, takze Kim, jak se moc ve vyvinu nehybal, tak mel dost vyklenuty hrudnik namisto aby rost do sirky, proste gaucak.

Ujali jsme se ho ve dvou letech. Neumel nic, jen "pocem" a "na". Podarilo se mi ho naucit vse vyjma "aport" a plizeni, rozeznaval i vlevo, vpravo, ... na to, ze do dvou let neumel nic a mel takovy jalovy chovani, nasledne mel disciplinu. Pri vyjizdkach na kole a bezkach mu nedelalo problem ubehnout 40 km, jednou ubehnul dokonce 76 km (bez nuceni a s radosti, ikdyz pak druhej den hur chodil). Rec je o tom, co jsem ujel ja, samozrejme, on toho nabehal kolem daleko vice - rec je o vyletech v prirode, na silnici bych ho nebral.

Zel, jak jsem zminil, jeho minulost mu byla osudna - od zavirani do nejake komory trpel klaustrofobii a nektera gesta mu pripominala minulost plnou sadistickeho zachazeni ze strany pritele byvale majitelky, takze se obcas bezduvodne ohnal a cim byl starsi, tim se staval nevypocitatelnejsim.

Kdyz prisel na svet prvni synovec, snazil jsem se Kima mit v panelaku ale sousedi si stezovali, protoze jakmile jsem odesel, tak zacal usilovne vyt. Nikdo se ho v jeho osmi letech nechtel ujmout a utulek by snasel hodne spatne, takze nezbylo, nez ho nechat uspat :(

Obrázek
Obrázek

Meli jsme (a mame) nekolik kocek ale pravdou je, ze ani stovka kocek nemuze nahradit jednoho psa. Nenadarmo se rika "pes, nejlepsi pritel cloveka".
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
batoo
Aktivista

Příspěvek od batoo »

Urcite druhy mravencu dokazou zit a rozmnozovat se bez kralovny.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Zajimave info, to jsem si nemyslel, jak to delaji? Jak organizacne funguji?

Mimochodem znam cloveka, ktery prodava rysy po dvou stovkach korun :P
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“