zapojení Webasto T top C

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jimi_91
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jimi_91 »

Hele chvilku jsem zagooglil a tady máš odpověď .. V Germany to takhle někdo udělal do Jetty Obrázek
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

Obrázek
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Jimi_91
Nováček

Příspěvek od Jimi_91 »

Někde jsem viděl i fotky jak to dávaj do A6 do předního podběhu a taky nebylo rovně. Popravdě nevidím důvod proč by to vadilo. hořáku to je jedno myslím a vodní čerpadlo si to taky natáhne. Nebo jsem na omylu?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

JJ.Diky kluci.Uz jsem taky hledal po netu a taky jsem par fotek se stojatym nasel.Uz robim drzak...
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Jimi_91
Nováček

Příspěvek od Jimi_91 »

Jediné co mě napadá je to, že když se pouští bufík tak sepne vetrák komory aby jí vyfoukal.. pak by mohlo dojít třeba ke špatnému vyfoukání ale nemyslím si, že by to byl extra průser, protože pak je tam takový žár že se to vše vypálí
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

V tom pripade se omlouvam ;)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Jimi_91
Nováček

Příspěvek od Jimi_91 »

Jimi_91 píše:Zdravím všechny řešitele Webasto TTC. Už třetím dnem pročítám všech 62 stránek a nenarazil jsem na můj problém. Koupil jsem VW T5 SHUTTLE s tímto bufíkem. Je to od základu ze stropníma hodinama. Má to fungovat jako nezávislé topení. Problém je ten, že začína přituhovat a né a né topit. Když stisknu talčítko topení a nebo větrání tak akorát cvakne relátko a zhruba za 3-4 sekundy podruhé a to je vše. Včera jsem měl oddeklovaný bufik a šel jsem po známkách soli koroze a atd.. porozpojil jsem všechny konektory a vše vypadá čisté a vpořádku. Napíchnul jsem to přes VAG a byla tam chyba komunikace po CAN sběrnici, která šla ovšem vymazat a už se nezobrazuje ale né a né fungovat. Teď se snažím bádat po tom, jak udělat komunikaci pro Thermo test. Jde nějak napojit KKL kabel na konektor hodin ve stropnici ? Nebo neporadí tady někdo z Vás fundovaných kde by mohl být problém?

Všem moc děkuji za jakékoliv nápady.

Tak vyřešeno přes vag com.
Jimi_91
Nováček

Příspěvek od Jimi_91 »

Měl bych ještě dotázek.

1) Manuálu (palubní literatura) je obsluha klimatizace a přídavného topení (originál VW hodiny). Akorát podle toho něco nastavit je snad nadlidský úkol. Neměl by někdo nějakou lepší příručku ? Jsou tam vyobrazené znaky, ale mám tam i jeden navíc a nevím co znamena. Hodil by se manuál a přímo z obrázky dispalye. Jsou tam třeba zkratky dnů a pod., které nevím co znamenají a připadá mi to jako anglocko-německy. V přilženém prvním obrázku je ten symbol (připomíná mi to z androidu buď kompas nebo určování polohy) a ve druhém obrázku je to potvrzené OK a takhle se to rozvinulo).

2) Někde jsem se dočelt, že VW T5 s novějším webastem spouší už od 10°C a starší jely od 5°C dá se to někde přenastavit na těch 5°C? Nejlépe přes VAG? Dlouho jsem pátral po literatuře k VAGU kde by byly rozepsané kanály u 18 přídavné topení, abych to přenastavil ale nikde nic.

Všem děkuji za jakoukoliv odpověď

Obrázek
Obrázek
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Chlapi jedna debilni otazka.Jak moc je u TTC tlumic vyfuku dulezity?Ten co mam ma dirku v lemu a jeste je netesny v miste kde se sroubuje na upevneni.Vypada to jako by to tak melo byt.Vsude se tam z nej dymi a rovnou pod kapotu.Coz samozrejme neni moc dobre.Mam jeste jeden novy,nepouzity ale ten je diravy uplne stejne.Napadlo mne ze bych ho vyradil uplne.Co vy na to?
S2 3.6fsi L&K 512 000km
OIII 1.4 TSI 310 000km
O1 4x4 240 000kn
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Kamarádovi na O1 2001 přestal topit bufík. Webasto - bylo tam už z Německa.

První jsem přezapojil elektriku, dělal to předtím nějaký asi zfetovaný idiot...

Nicméně bufík naběhne, zapálí a vypne... tak mě napadlo vodní čerpadlo nebo něco podobného...

tak si říkám bude tam TT E... a prd, je tam Thermo Top T! čili starý krám - znáte jej prosím někdo?

Rozchodil jsem si diagnostiku, díky jednomu členovi :)

A hle je tam opravdu chyba - vodní čerpadlo - přerušení....
Víc jsem neměl čas zatím bádat.

Vodní pumpu to má vevnitř... dá se vyměnit? Opravit?
Předem díky za pomoc :)
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Vici píše:Kamarádovi na O1 2001 přestal topit bufík. Webasto - bylo tam už z Německa.

První jsem přezapojil elektriku, dělal to předtím nějaký asi zfetovaný idiot...

Nicméně bufík naběhne, zapálí a vypne... tak mě napadlo vodní čerpadlo nebo něco podobného...

tak si říkám bude tam TT E... a prd, je tam Thermo Top T! čili starý krám - znáte jej prosím někdo?

Rozchodil jsem si diagnostiku, díky jednomu členovi :)

A hle je tam opravdu chyba - vodní čerpadlo - přerušení....
Víc jsem neměl čas zatím bádat.

Vodní pumpu to má vevnitř... dá se vyměnit? Opravit?
Předem díky za pomoc :)
Člen je rád, že to pomohlo :) Jinak pokud je pumpiště uvnitř, tak to bude chtít rozkopnout celý, mrknout zda to není zakarbonovaný a pumpu bych dal novou, opravovat to není moc dobrej nápad, vím lidi na kamionech opravují ventilátory, pumpy, někde to musíš rozpertlovat a pak zavařit, podle konstrukce. Dal bych pumpu novou, nebo se zeptal v servise co to koštuje. Pak to tak vypadá, když namontuješ na kamion repasovanej ventilátor na topení a po pár hodinách provozu stejně nejde.

Pokud je to starý topení jako BW 5O,což je benál, tak teď sem to řešil a sehnat na to věci je nereálný už u výrobce, protože nejsou k tomu už vyráběny díly. Takže chce se to poptat někde, dival sem se na autosip.cz a nic na typ T tam není. Takže rozdělat, zkusit opravit pokud to půjde, popřípadě to roztočit na zkušebně, pak teda omrknout uhliky, stator, rotor. Něco tam pak napasovat, nebo kompletně tam dát pumpu z něčeho jinýho i za cenu že to bude mimo topení, pokud to ovšem půjde udělat.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jj je to vlastně DW50 čili jako BW50...

pumpa externí to asi jistí... mám tu pár bezuhlíkových co dávám do sag2 :-)

to je rána http://www.topservis-holan.cz/vodni-cer ... i-zastavba

ta nablblá pumpa z toho takto leze ven http://www.ersatzteilbox.com/images/pro ... 7462_4.JPG
teď je jen otázka, jestli ji nějak vykuchat, aby nebránila proudění vody, kterou požene externí pumpa.. nebo nechat tak

http://www.ersatzteilbox.com/product_in ... 9-999.html
asi z toho nějak vyndat vrtulku...
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

ja bych ji rozdelal ;) treba budou jen uhliky a fungujes dal
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

9 litrů to je už příliš,ale asi to tak je. Jinak fakt bych to kuchl, podíval se na to a pak uvidíš co dál, popřípadě udělat na hovado jak to mám i já, dát tam pumpu z kamionu na 24 v a šlape mi to na poloviční výkon už 3 roky a pohoda. Těch pump jsou mraky a hlavně cenovej přístup a né tohle.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

jo jo... mám skladem takový ten Pierburg, bezuhlíkový, co se dává do SAG2 :)
akorát je otázka jestli se může nechat ta původní pumpa... aby nebrzdila průtok...?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“