kdyby radši zlevnily ropu...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
kdyby radši zlevnily ropu...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
- tukydydes
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
spíš aby ty Kapustňáci co sedí ve vládě snížili spotřební daň, dneska už daně tvoří z 54% cenu PHM...
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
- MirekX
- Aktivista
já když se rozhlídnu po okolí tak mě přijde že benzín stojí 10Kč.
Každej dnes jezdí autem i na záchod, pěšky nikdo nejde ani přes ulici. I lidi co mají hluboko do kapsy mají nejméně 4 auta na tříčlennou rodinu (včetně kojenců) Ráno u školy dopravní kolaps. Někde ve městě zaparkovat je neřešitelnej problém, na silnicích 1.třídy souvyslé kolony oběma směry. Fakt by mě zajímalo, kolik by muselo palivo stát, aby o tom lidi začali přemýšlet
Každej dnes jezdí autem i na záchod, pěšky nikdo nejde ani přes ulici. I lidi co mají hluboko do kapsy mají nejméně 4 auta na tříčlennou rodinu (včetně kojenců) Ráno u školy dopravní kolaps. Někde ve městě zaparkovat je neřešitelnej problém, na silnicích 1.třídy souvyslé kolony oběma směry. Fakt by mě zajímalo, kolik by muselo palivo stát, aby o tom lidi začali přemýšlet
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Je to blbost jak každej říká: až mi nebudou stačit 2000,- na nádrž, tak jezdím na kole. Je to totální hovadina a naši zákonodárci to moc dobře vědí, že se jezdit musí.MirekX píše:já když se rozhlídnu po okolí tak mě přijde že benzín stojí 10Kč.
škoda octavia ASZ + chip - Prodáno
VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků..
- Chvála bohu prodáno... Nejhorší auto co jsem kdy měl...
Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS
OII BKC DSG
VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků..

Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS

OII BKC DSG
Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..
nepropadat panice...
Dřív jezdili autobusem nebo vlakem, bylo to levnější než autem. Dneska když bych jel s děckama do zologický, vyjde mě to autem na míň jak polovinu. Navíc jezdí polovina spojů. Zkus dát bicykl do vlaku a jeď na Pálavu. Kdybych ho neměl, nestihl bych v Brnisku přípoj. Vyšlo mě to 2x tak draho jak autem. Holt vlak je luxus. Pivisko, čtivo... Takže asi protojericho-3 píše:Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..
G3 Variant synchro
Byl to příklad, já nejel vlakem možná 10 let, jen si říkám, když už se jezdí autem i o ulici dál nebo kvůli každé kravině se sedá do auta, není divu, že je všude plno, Kdysi jsme se v republice pošklebovali , že v USA jsou města, kde je pěšák podezřelý, protože všichni jezdí auty a už je to tady.. 

nepropadat panice...
ropa asi levnější nebude, tohle je zajímavý pohled.
http://email.seznam.cz/redir?hashId=319 ... 5fembedded
http://email.seznam.cz/redir?hashId=319 ... 5fembedded
G3 Variant synchro
-
- Aktivista
To je bohužel pravdabobG3 píše:Dřív jezdili autobusem nebo vlakem, bylo to levnější než autem. Dneska když bych jel s děckama do zologický, vyjde mě to autem na míň jak polovinu. Navíc jezdí polovina spojů. Zkus dát bicykl do vlaku a jeď na Pálavu. Kdybych ho neměl, nestihl bych v Brnisku přípoj. Vyšlo mě to 2x tak draho jak autem. Holt vlak je luxus. Pivisko, čtivo... Takže asi protojericho-3 píše:Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..

autem to trvá do práce 10 minut a cesta tam i zpět mě vyjde snad ani ne na 30kč

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
... spocitej si realne naklady.turbo kamna power píše:autem to trvá do práce 10 minut a cesta tam i zpět mě vyjde snad ani ne na 30kč
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Jo, pánové, máte bohužel nejspíš pravdu. Jezdí se všude, mnohdy zbytečně a mnohdy jen proto, že jsme jako národ (lidstvo) pořádně zpohodlněli. Není to tak dávno, pamatuju to jako kluk, kdy člověk auto běžně neměl a neměl ho ani nikdo z rodiny. Všude jsme se dopravovali vlaky a autobusy. Jsem od Sokolova a jako mladá rodina (mně bylo pár roků) jsme jezdili k dědovi do Havířova vlakem. Ráno v deset hodin v Chodově (SO) do lůžkového vlaku a večer kolem jedenácté na místě. Tehdy to celé stálo šest set korun (kupé se třemi lůžky). To nebyly malé peníze - moje máma na to vydělávala tři pracovní týdny tehdy. A přesto jsme tak běžně jezdívali. Proč? - no protože vlastnit auto byl luxus. A i kdyby tehdy (při ceně litru benzinu 8,- Kčs a dráze cca 500 km) ta cesta autem vyšla mnohem levněji než tím vlakem, přesto ten vlak vítězil. Prostě byla jiná doba.
Vidím to u sebe - do kapsy pěkně hluboko, přesto si denně vozím prdel do práce, která je vzdálena tři kilometry (pouze na druhé straně města) a klidně bych mohl jít pěšky (max. 40 minut volnou chůzí). No jo, jenže auto stojí v baráku v garáži, že?
Je to celé v prdeli.....
Vidím to u sebe - do kapsy pěkně hluboko, přesto si denně vozím prdel do práce, která je vzdálena tři kilometry (pouze na druhé straně města) a klidně bych mohl jít pěšky (max. 40 minut volnou chůzí). No jo, jenže auto stojí v baráku v garáži, že?
Je to celé v prdeli.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Aktivista
Problem je, ze dnes je MHD nerealne a neopodstatnene draha.
Jinak resim to same jako Marek77 - do prace to mam do 4 km a presto jezdim autem (co kdybych musel vyjet, ze?
). Jezdil bych na kole, kdybych si nebyl vedom zaprve moznosti zpoceni (mit tak v praci sprchu, neresim to) a druha, ze neni realna sance se dostat do prace jinak, nezli se nainhalovat ranni dopravni spicky. A jak je znamo, pri fyzicke zatezi clovek dychaka "hloubeji", takze se to "lip vstrebava".
Kamarad, ktery dela obchodniho reditele v Unicornu to vyresil tak, ze jezdi po Praze skutrem. Rika, ze neexistuje rychlejsi zpusob jak se dostat do prace (snad jen helikopterou). V praci ma sluzebni auto, doma osobni. Sice nic zdraveho v zime ale jinak to vychazi vyrazne levneji nezli provoz auta. Nejlepsi by byla nejaka motokolobezka ale tu muze nekde lehceji ukrast a navic jak vozit pripadny kufrik nebo tasku se sanony aby clovek nevypadal na ulici jako exot netusim.
... takze o tom zacinam tez dost vazne uvazovat
Jinak resim to same jako Marek77 - do prace to mam do 4 km a presto jezdim autem (co kdybych musel vyjet, ze?

Kamarad, ktery dela obchodniho reditele v Unicornu to vyresil tak, ze jezdi po Praze skutrem. Rika, ze neexistuje rychlejsi zpusob jak se dostat do prace (snad jen helikopterou). V praci ma sluzebni auto, doma osobni. Sice nic zdraveho v zime ale jinak to vychazi vyrazne levneji nezli provoz auta. Nejlepsi by byla nejaka motokolobezka ale tu muze nekde lehceji ukrast a navic jak vozit pripadny kufrik nebo tasku se sanony aby clovek nevypadal na ulici jako exot netusim.
... takze o tom zacinam tez dost vazne uvazovat

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by