kdyby radši zlevnily ropu...

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

kdyby radši zlevnily ropu...

Příspěvek od Ladas »

Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
tukydydes
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od tukydydes »

spíš aby ty Kapustňáci co sedí ve vládě snížili spotřební daň, dneska už daně tvoří z 54% cenu PHM...
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

jenže mám obavu, že kdyby spotřební daň klesla např. o 2kč, tak výsledná cena nebude taky -2kč. a nebo ne moc dlouho!
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

urcite ne, ty kurvy puparsky by to hned dohnaly na marzich a byli by jsme tam kde predtim :x
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

já když se rozhlídnu po okolí tak mě přijde že benzín stojí 10Kč.
Každej dnes jezdí autem i na záchod, pěšky nikdo nejde ani přes ulici. I lidi co mají hluboko do kapsy mají nejméně 4 auta na tříčlennou rodinu (včetně kojenců) Ráno u školy dopravní kolaps. Někde ve městě zaparkovat je neřešitelnej problém, na silnicích 1.třídy souvyslé kolony oběma směry. Fakt by mě zajímalo, kolik by muselo palivo stát, aby o tom lidi začali přemýšlet
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Fantomeš
Přispěvovatel

Příspěvek od Fantomeš »

MirekX píše:já když se rozhlídnu po okolí tak mě přijde že benzín stojí 10Kč.
Každej dnes jezdí autem i na záchod, pěšky nikdo nejde ani přes ulici. I lidi co mají hluboko do kapsy mají nejméně 4 auta na tříčlennou rodinu (včetně kojenců) Ráno u školy dopravní kolaps. Někde ve městě zaparkovat je neřešitelnej problém, na silnicích 1.třídy souvyslé kolony oběma směry. Fakt by mě zajímalo, kolik by muselo palivo stát, aby o tom lidi začali přemýšlet
Je to blbost jak každej říká: až mi nebudou stačit 2000,- na nádrž, tak jezdím na kole. Je to totální hovadina a naši zákonodárci to moc dobře vědí, že se jezdit musí.
škoda octavia ASZ + chip - Prodáno

VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků.. :-) - Chvála bohu prodáno... Nejhorší auto co jsem kdy měl...

Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS :-)

OII BKC DSG
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..
nepropadat panice...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

jericho-3 píše:Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..
Dřív jezdili autobusem nebo vlakem, bylo to levnější než autem. Dneska když bych jel s děckama do zologický, vyjde mě to autem na míň jak polovinu. Navíc jezdí polovina spojů. Zkus dát bicykl do vlaku a jeď na Pálavu. Kdybych ho neměl, nestihl bych v Brnisku přípoj. Vyšlo mě to 2x tak draho jak autem. Holt vlak je luxus. Pivisko, čtivo... Takže asi proto
G3 Variant synchro
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Byl to příklad, já nejel vlakem možná 10 let, jen si říkám, když už se jezdí autem i o ulici dál nebo kvůli každé kravině se sedá do auta, není divu, že je všude plno, Kdysi jsme se v republice pošklebovali , že v USA jsou města, kde je pěšák podezřelý, protože všichni jezdí auty a už je to tady.. :(
nepropadat panice...
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

ropa asi levnější nebude, tohle je zajímavý pohled.
http://email.seznam.cz/redir?hashId=319 ... 5fembedded
G3 Variant synchro
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

bobG3 píše:
jericho-3 píše:Musí, ale jak kdy..Zrovna dnes, když jsem jel z burzy na Kladně a byla zácpa na výpadovce z Prahy směr Strakonice, tak jsem si říkal, jak jezdili ti lidé dřív, když byly dálnice prázdné a lidí bylo stejně.. .. Ve většně aut seděli panáci tak po jednom, my seděli 2 , kámoš nadával, jak je to strašný, že je aut jak nasráno, že má chuť na plzenský, tak mu říkám , tak proč jsme nejeli vlakem? A nejsi vůl? Jít na nádraží, čekat na vlak apod. Kdo by to dnes dělal, tak jsme seděli v klimatizovanám medvědu a já si říkal, že bychom měli všichni držet hubu, jsme jenom přežraný líný svině, kterým se pořád něco nelíbí..
Dřív jezdili autobusem nebo vlakem, bylo to levnější než autem. Dneska když bych jel s děckama do zologický, vyjde mě to autem na míň jak polovinu. Navíc jezdí polovina spojů. Zkus dát bicykl do vlaku a jeď na Pálavu. Kdybych ho neměl, nestihl bych v Brnisku přípoj. Vyšlo mě to 2x tak draho jak autem. Holt vlak je luxus. Pivisko, čtivo... Takže asi proto
To je bohužel pravda :( cesta do práce a z práce pražskou mhd, tzn. busem, případně metrem a busem a potom pěšky, mě vyjde na 48kč a cesta tam trvá 40 minut, navíc bus jezdí každou půl hodinu, takže příjdu do práce buď o 10 minut dříve a pokud nestíhám, tak o 20 minut později...

autem to trvá do práce 10 minut a cesta tam i zpět mě vyjde snad ani ne na 30kč :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

turbo kamna power píše:autem to trvá do práce 10 minut a cesta tam i zpět mě vyjde snad ani ne na 30kč :)
... spocitej si realne naklady.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Jo, pánové, máte bohužel nejspíš pravdu. Jezdí se všude, mnohdy zbytečně a mnohdy jen proto, že jsme jako národ (lidstvo) pořádně zpohodlněli. Není to tak dávno, pamatuju to jako kluk, kdy člověk auto běžně neměl a neměl ho ani nikdo z rodiny. Všude jsme se dopravovali vlaky a autobusy. Jsem od Sokolova a jako mladá rodina (mně bylo pár roků) jsme jezdili k dědovi do Havířova vlakem. Ráno v deset hodin v Chodově (SO) do lůžkového vlaku a večer kolem jedenácté na místě. Tehdy to celé stálo šest set korun (kupé se třemi lůžky). To nebyly malé peníze - moje máma na to vydělávala tři pracovní týdny tehdy. A přesto jsme tak běžně jezdívali. Proč? - no protože vlastnit auto byl luxus. A i kdyby tehdy (při ceně litru benzinu 8,- Kčs a dráze cca 500 km) ta cesta autem vyšla mnohem levněji než tím vlakem, přesto ten vlak vítězil. Prostě byla jiná doba.

Vidím to u sebe - do kapsy pěkně hluboko, přesto si denně vozím prdel do práce, která je vzdálena tři kilometry (pouze na druhé straně města) a klidně bych mohl jít pěšky (max. 40 minut volnou chůzí). No jo, jenže auto stojí v baráku v garáži, že?

Je to celé v prdeli.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Problem je, ze dnes je MHD nerealne a neopodstatnene draha.

Jinak resim to same jako Marek77 - do prace to mam do 4 km a presto jezdim autem (co kdybych musel vyjet, ze? ;) ). Jezdil bych na kole, kdybych si nebyl vedom zaprve moznosti zpoceni (mit tak v praci sprchu, neresim to) a druha, ze neni realna sance se dostat do prace jinak, nezli se nainhalovat ranni dopravni spicky. A jak je znamo, pri fyzicke zatezi clovek dychaka "hloubeji", takze se to "lip vstrebava".

Kamarad, ktery dela obchodniho reditele v Unicornu to vyresil tak, ze jezdi po Praze skutrem. Rika, ze neexistuje rychlejsi zpusob jak se dostat do prace (snad jen helikopterou). V praci ma sluzebni auto, doma osobni. Sice nic zdraveho v zime ale jinak to vychazi vyrazne levneji nezli provoz auta. Nejlepsi by byla nejaka motokolobezka ale tu muze nekde lehceji ukrast a navic jak vozit pripadny kufrik nebo tasku se sanony aby clovek nevypadal na ulici jako exot netusim.

... takze o tom zacinam tez dost vazne uvazovat :(
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Skútr by nebyl od věci. Jenže doma bych ho neměl kde parkovat. Navíc na moji muší váhu snad ani padesátku nedělají :-) a na větší nemám papíry.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“