Octavia II přestala jet
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia II přestala jet
Včera jsem jel s OII 2.0 TDI po dálnici a zničehonic motor chcípnul, už jsem jej nenastartoval. Starter točí, ale ani to nemá snahu chytnout. Na VAGu žádná chyba není. Prošel jsem všechny pojistky a jsou v pořádku. Ještě jsem zkoušel, zda funguje podávací čerpadlo v nádrži a to po odpojení hadice u filtru funguje. Měl by někdo nápad, co dalšího zkusit nebo co na VAGu ověřit? Předem díky za rady.
Rozpojení potrubí s EGRem nepomohlo. Ale zato startovací sprej zabral - chytlo to. Auto už startuje jako dřív. Nikde jsem s ničím nic nedělal, pouze jsem tam stříknul ten sprej. Rozvody jsou v pořádku, motor normálně přirozeně běží. Netušíte, co by to mohlo dělat? Člověk pak má strach s tím jet někam dál. Jinak řídicí jednotka má zvednutou startovací dávku a motor předtím zhasnul po vyřazení na dálnici, takže starter/baterku bych z toho vynechal.
Postihl mě stejný problém na Audi A3, 2.0 tdi 103kw..O tomto motoru vím naprosto vše..nechala mě snad 5x, vyměnilo se co se dalo..teď jezdím, ale i tak škubu.. Začalo vše prasklou hlavou, jasnej únik g12, pak podávací a tandemové čerpadlo, řj motoru, baterie a odporovej kabel mezi startérem a baterií..mno, hodně zdaru