kabel s optočleny-zkušenosti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
kabel s optočleny-zkušenosti
Jaké máte zkušenosti s tímto typem diagnostického rozhraní?
Mohli byste napsat i postřehy s použitím ruzných optočlenů(PC816, SFH615-2,SFH615-3) případně zda je u tranzistoru BC847 důležité zda jde o typ A,B nebo C...atd.Ted myslím zapojení podle id2.cz
Co jiné konstrukce? Která je na 100% spolehlivá a zároveň levná?
Díky!
Mohli byste napsat i postřehy s použitím ruzných optočlenů(PC816, SFH615-2,SFH615-3) případně zda je u tranzistoru BC847 důležité zda jde o typ A,B nebo C...atd.Ted myslím zapojení podle id2.cz
Díky!
- dalik
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: kabel s optočleny-zkušenosti
Interface ktery mam uvedeny u sebe na strankach www.auto-diagnostika.com mi fungoval bez problemu s Octavii 99. Nyni mam uz ale kabel s Si.....gastarbeiter píše:Jaké máte zkušenosti s tímto typem diagnostického rozhraní?
Díky!
-
- Sběrač informací
- dalik
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Dik za pochvalugastarbeiter píše:a co ostatní auta krom te octavie? s tema nesel?
nevíš kde se dá sehnat Si... levněji než těch 200 na id2?
Máš super stránky(už o nich vím docela dlouho a postahoval jsem co šlo) jen s tou aktualizací je to horší a na fóru taky není zrovna narváno:-(

Nezkousel jsem ho s jinyma autama, s moji oktavkou fungoval normalne. Ted mam kabel ktery jsem koupil hotovy.
Kde sehnat levnejsi Si fakt nevim:-(
Aktualizace - mam hromadu dalsich veci nachystanych na stranky, jen neni cas, delam dve prace takze nestiham. Ale bude uz brzo. Co se tyce fora - je jake je, navstevnost bohuzel nezvysim.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Co viem a mam skusenost s optokablom , tak nefungoval korektne na niektorych notebookoch. S sI9XXX uplna pohoda.
Mam USB HEX-CAN kabel takze slape mi na vsetkom co som testoval. Od Felicie az po Passat, O2, Golf5.
Mam USB HEX-CAN kabel takze slape mi na vsetkom co som testoval. Od Felicie az po Passat, O2, Golf5.
Škoda SuperB Combi
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
-- na úvod řekla "ale já nekouřím" ... a já si v duchu říkal "ale začneš" --
Autodiagnostika, autoelektrika, montáž temp., autoalarmy, parkovacie, central.
-
- Sběrač informací
s can-bus kabelem mas samozrejme vyhrano jenze ten nepostavis doma a kdyby nahodou ano tak to rozhodne nevyjde na desítky korun(ci nekolik sto korun) a víc bohužel nejsem schopen obětovat.
zítra snad vyzkouším ty optočleny a kdyby náhodou nešly, což se doufám nestane, tak jsem zvažoval to Si... taky nevíš kde jde sehnat levněji než tech 200(s postovnym 300)??
zítra snad vyzkouším ty optočleny a kdyby náhodou nešly, což se doufám nestane, tak jsem zvažoval to Si... taky nevíš kde jde sehnat levněji než tech 200(s postovnym 300)??
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
S optočleny je ztráta času. Není to razhraní moc spolehlivé. Vyplývá to z požadavků na obsluhu RS232. Na něčem to chodí, ale požadavek snad je aby to bylo spolehlivé. Pokud chceš levný interface a spolehlivý, použij některý s MAX 232. Tenhle šváb je spešl pro sériový port. Co je u něho už není tak moc důležité. Pokud je tam SI šváb, tak ten je spešl pro OBD komunikaci a je to to nelepší, co se dá použít. Dnes se dá koupit za dobrou cenu. Nezapomeň, že i čas jsou peníze a ty optočleny stejně jednou zahodíš, jako já a mnoho dalších. Kdybych tehdy věděl, co vím dnes tak by s nimi nic nestavěl.
- dalik
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ten kabel s optocelny je haklivy na pocitac, strana po optocleny je totiz napajena z com portu pocitace, takze s nekterymi to vubec nechodi, s nekterymi ano. Taky jsem postavil kabel s optocleny a taky ho jednou zahodilorigoš píše:S optočleny je ztráta času. Není to razhraní moc spolehlivé. Vyplývá to z požadavků na obsluhu RS232. Na něčem to chodí, ale požadavek snad je aby to bylo spolehlivé. Pokud chceš levný interface a spolehlivý, použij některý s MAX 232. Tenhle šváb je spešl pro sériový port. Co je u něho už není tak moc důležité. Pokud je tam SI šváb, tak ten je spešl pro OBD komunikaci a je to to nelepší, co se dá použít. Dnes se dá koupit za dobrou cenu. Nezapomeň, že i čas jsou peníze a ty optočleny stejně jednou zahodíš, jako já a mnoho dalších. Kdybych tehdy věděl, co vím dnes tak by s nimi nic nestavěl.

- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Je to o tom, jak kdo k tomu přistupuje. Prostě možnost, že by to nekomunikovalo nemohu připustit. Jaký je rozdíl, jestli rozhraní stálo 60, nebo tisíc Kč. Potřebuji spolehlivé věci. Pokud mám Maxe + SIčko, tak je to profi spolehlivé řešení a kdo s tím pracuje mi dá za pravdu. Jednou se akorát nepodařilo spojení s Favoritem, ale tam klempíri spálili kabel k zásuvce.
- dalik
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, jak rikas, jak k tomu kdo pristupuje. Pokud to nekdo chce na pokusy se svym autem a nehodla se tim zivit, tak proc ne optocleny? Pokud ovsem potrebujes spolehlivost, protoze to delas na kseft, pak je jasne, ze si koupis origo kabel. No a pak jsou blazni jako ja, co si koupili na pokusy origo kabelorigoš píše:Je to o tom, jak kdo k tomu přistupuje. Prostě možnost, že by to nekomunikovalo nemohu připustit. Jaký je rozdíl, jestli rozhraní stálo 60, nebo tisíc Kč. Potřebuji spolehlivé věci. Pokud mám Maxe + SIčko, tak je to profi spolehlivé řešení a kdo s tím pracuje mi dá za pravdu. Jednou se akorát nepodařilo spojení s Favoritem, ale tam klempíri spálili kabel k zásuvce.