Čo vydáva tieto zvuky ??? Prosíím
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Čo vydáva tieto zvuky ??? Prosíím
Golf IV TDI 81 kw
turbo pred REPASOM mi vydávalo podobný zvuk ale v menšom rozsahu.
Po repase aj výmene hriadelky ( rotora ) turba mi to robí ešte viac.
Takto píska aj počas jazdy ale len do cca 2200 otáčok, ale ak dám podlahu už pri 1700 otáčok tak to prestane.
4o by to mohlo byť ? pozeral som cele sanie ani Inter cooler nieje prasknuty menili sa tesnenia pod sanim aj výfukovým zvodom.
ešte som nemenil tesnenie medzi turbom a výfukom taky trojuholník mohlo by to sposobovať ???
Dokonca tesnenia na EGR sú nové.
VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=JX_J2-yE ... e=youtu.be
Vopred Ďakujem
turbo pred REPASOM mi vydávalo podobný zvuk ale v menšom rozsahu.
Po repase aj výmene hriadelky ( rotora ) turba mi to robí ešte viac.
Takto píska aj počas jazdy ale len do cca 2200 otáčok, ale ak dám podlahu už pri 1700 otáčok tak to prestane.
4o by to mohlo byť ? pozeral som cele sanie ani Inter cooler nieje prasknuty menili sa tesnenia pod sanim aj výfukovým zvodom.
ešte som nemenil tesnenie medzi turbom a výfukom taky trojuholník mohlo by to sposobovať ???
Dokonca tesnenia na EGR sú nové.
VIDEO : http://www.youtube.com/watch?v=JX_J2-yE ... e=youtu.be
Vopred Ďakujem
-
- Aktivista
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Ak si z toho psychicky tak zly, skus prenastavit geometriu lopatiek turba, viac ju otvor (vysrobuj ten dorazovy cervik).... inak ma Milos pravdu, aj ked to mohol podat trosku inak 

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
zkus se podívat na vlnovec jestli je převařený některé vlnovce umí vydávat příšerné zvuky, pak ucpi výfuk a sleduj vlnovec jestli se zněj nehulí když tomu šlápneš může být děravý, tan zvuk pak leze z toho vlnovce,
taktéž skus turbo odpojit jen vytáhni hadičku z ventilu nebo bandy a zjisti k jaké dojde změně,
hvízdání turba jsem řešil u auta a ono turbo nemělo

taktéž skus turbo odpojit jen vytáhni hadičku z ventilu nebo bandy a zjisti k jaké dojde změně,
hvízdání turba jsem řešil u auta a ono turbo nemělo

slovacek.milos Aktivista Založen: 23.12.2007 Příspěvky: 13
Dakujem, toto sa mi zdá také asi najjednoduchšie a asi najrealnejšie prečo to môže robiť, vydávať tie zvuky.
Myslim si že s turbom to mať nebude nič spoločné. ak je intercooler prasknuty tak bude asi otečený od oleja v mieste praskliny, či sa mýlim ???
A Ospravedlňujem sa za ten môj príspevok ktory som adresoval na tvoju adresu...
Myslim si že s turbom to mať nebude nič spoločné. ak je intercooler prasknuty tak bude asi otečený od oleja v mieste praskliny, či sa mýlim ???
A Ospravedlňujem sa za ten môj príspevok ktory som adresoval na tvoju adresu...
-
- Aktivista
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Re: Čo vydáva tieto zvuky ??? Prosíím
Myslim ze toto je sama o sebe dost podstatna a smerodatna informacia. Uz som ti pisal co mas skusit urobit, ale asi je to ako hadzat hrach o stenu. Mozes vyskusat aj to co napisal Milos (odpojit podtlak) ako dalsiu diagnostiku zavady, akurat zalezi na kolko dobry testovaci usek cesty mas, lebo ti to do 5-6 sekund pod plynom pojde do nudzaku a je po diagnostikeGreatone píše:Takto píska aj počas jazdy ale len do cca 2200 otáčok, ale ak dám podlahu už pri 1700 otáčok tak to prestane.

Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Audi A2 1.4TDI
-
- Aktivista
já to napsal je tak aby se nehledal problém jen v turbu ke mně jezdí třeba sintra benál 2.2 a někdo tam navařil ten nejlevnější a nejmenší vlnovec a z toho vlnovce zeze zvuk jak z turba a motor je atmosvérák,
nebo co jsem řešil hodně motorů hvízdání přičemž tam turbo nebylo a hvízdala vonoběžka v altíku nebo baterka,
nebo co jsem řešil hodně motorů hvízdání přičemž tam turbo nebylo a hvízdala vonoběžka v altíku nebo baterka,

Tak cez víkend sa vymenil vlnovec, troška cez neho fučalo. ale nič sa nezmenilo stále to isté zavíjanie.
všimol som si že mám ofučané tesnenie medzi turbom a výfukovým potrubím.
takže vymením ešte to a ked som bol pod autom a kamarat pridával tak tie zvuky boli najviac počuť v okolí turba, takže ak aj po výmene tesnenia to bude zavíjať tak to pojdem dať na reklamaciu nezaplatil som najmenej
všimol som si že mám ofučané tesnenie medzi turbom a výfukovým potrubím.
takže vymením ešte to a ked som bol pod autom a kamarat pridával tak tie zvuky boli najviac počuť v okolí turba, takže ak aj po výmene tesnenia to bude zavíjať tak to pojdem dať na reklamaciu nezaplatil som najmenej