Leon při startu BÍLE zahulí??????

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Leon 4x4 TDI
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Leon 4x4 TDI »

Mám takový problém, Seat Leon 4x4 TDI 130kw,160tis najeto ( poctivejch) při startu to bíle zahulí,někdy málo a někdy dost. Prý to je špatnou naftou tankuju OMV,SCHEEL a pridávám navíc ješte TDI aditivum Castrol. Navíc jsem ještě nedávno tam přidal aditivum na odstranění vody ( vlhkosti ) a tak 1 měsíc byl klid a ted se to zase vrátilo. Při ostřejší jízdě je viděl jak to za autem bíle hulí a zadek auta je přitom klasicky černej od sazí. Navíc ted dost pocituji ze motor při volnoběhu jde nepravidelně ( za studena ) a sem tam se viditelně zachvěje. Když pridám nepatrně otáčky ( DO 1000ot/m ) tak je klid. Na diagnostice je vše ok. Jo a také se nepravidelně 1x za 3-5 dní pri startu z motoru ozívá krátké zaklepání ( kovové ),že by spojka?! Takže mi z toho už hrabe (wallbash) (wallbash) (wallbash) . Díky za pomoc
trojka
Přispěvovatel

Příspěvek od trojka »

A co olej?! Žere?
Tono
Přispěvovatel

Příspěvek od Tono »

To krátke "zaklepání" ako píšeš by som skorej tipoval na hydroštel. A ak to krátko po štarte za studena ide nepravidelne tak možno vadný niektorý žhavič. Moj názor ;)
Leon 4x4 TDI
Nováček

Příspěvek od Leon 4x4 TDI »

žhavící svíčky jsem všechny měnil před 1/2 rokem,to si nemyslím. Také mě napadlo že bude asi v řiti 1 vstřikovací tryska ( ten nepravydelnej chod ). S olejem je klid,trochu ho je v sání ale to je normální u TDI aspon myslím :? . To by byl kouř modrej ne,kdyby to byl olej a mizel by mi.
rai81kw
Sběrač informací

Příspěvek od rai81kw »

mne sa takto auto spravalo ked mi zacalo odchadzat cerpadlo. rano zadymilo na bielo a ked som stal na volnobeh tak mi trhal motor a casom sa presteloval aj predstrik a na neutrali mi pocitac neukazoval spotrebu 0,6 ale 1,2. tak isto ked som mal zaradenu rychlost a dal dole nohu z plynu a nasledne jemne pridal tak bolo citit slabe trhanie. nechal by som si skontrolovat cerpadlo
Rudolf Diesel
Přispěvovatel

Příspěvek od Rudolf Diesel »

Nech si zkontrolovat vstřiky. Řekl bych že nějaký bude v "háji".
Audi A6 2.5TDI, 103kW, r.v.1995
(Citroën C15 1.8D,r.v.1997,arbeit-CAR)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“