Ahoj všem, mám takový problém, nechal jsem si upravit řídící jednotku a od té doby mě auto cuká. Projevuje se to takto: jedu konstantní rychlostí na 1000 - 2000 otáček a po přidánáí plynu se malou chvíli nic neděje, auto nezrychluje, až najednou po cca 2 vteřinách cukne a vyrazáí dopředu.
Dříve to dělalo jen u studeného motoru při překročení 2000 otáček.
Firma, která mě auto upravovala, vylučuje chybu v programu...
Předtím to dělalo jen studené a ted je to pořád,ale u studeného motoru je to cukání silnější..
Myslíte si, že to může být tou úpravou jednotky, nebo se pouze více projevuje nějaká závada, která byla už dříve?
Mě to připadá jako když se přenastavuje vačka - časování ventilů..
Pokud vím, je jich tam 16 a při určité chvíli se to "časování" mechanicky mění..? U toho studeného motoru to dělá od nového auta, stále stejně, tak jsem tomu nepřikládal zájem. Dost mě to zlobí, ale nevím jak přijít na to, kde je chyba..Uvítám každý nápad.
Corsa 1,7 DTI - Cukání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Dělala mě to tato firma:
http://www.e-chiptuning.cz/index.php
Jaké jsou problémy s těmito motory? Já jsem naopak slyšel, že jsou tyto motory nesmrtelné a ve firmách v Opel Combo mají najeto stovky tisíc km..
Osobně jsem raději za Isuzu, než Opel
Vracet do původního stavu se mě to moc nechce, to bych to auto musel zkopat ze skály
Ted to jede slušně, před tím to byla nuda.
Raději bych doporučení, jak to odstranit, nebo kontakt, kdo by to uměl udělat lépe..?
Vzhedem k tomu, že mě to cukalo u studeného auta od začátku, nemůže to fakt být nějaká mechanická závada?
http://www.e-chiptuning.cz/index.php
Jaké jsou problémy s těmito motory? Já jsem naopak slyšel, že jsou tyto motory nesmrtelné a ve firmách v Opel Combo mají najeto stovky tisíc km..
Osobně jsem raději za Isuzu, než Opel

Vracet do původního stavu se mě to moc nechce, to bych to auto musel zkopat ze skály

Raději bych doporučení, jak to odstranit, nebo kontakt, kdo by to uměl udělat lépe..?
Vzhedem k tomu, že mě to cukalo u studeného auta od začátku, nemůže to fakt být nějaká mechanická závada?