Octavia I porucha ridici jednotky.

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
chicony
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Octavia I porucha ridici jednotky.

Příspěvek od chicony »

Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G350SG 5366
diagnostika piše:

Porucha 16989 ridici jednotka vadna- chyba ROM
blika kontrolka žhaveni.

Porucha vznikne vzdy jen pri startu.Starter dlouho toci a a motor nechce nenaskocít.
Neni to vzdy ale častějí pri teplem motoru a cirka 5 minutové pause po zastaveni je to malem pravidelně.
Mám věřit VISU že je jednotka vadna nebo muze byt ještě nekde závada po strance elektriky.
Elektronické součástky fungují za pomoci dýmu. Když dym uteče, přestanou fungovat.
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Jednotka může být vadná třeba někdo chipoval a nebo něco podobného.jedině vyzkoušet jinou a nebo přehát soft.
Venca1
Přispěvovatel

Příspěvek od Venca1 »

nebude to porucha vlivem velkého poklesu napětí při startu ?? (podpětím ?)
chicony
Sběrač informací

Příspěvek od chicony »

"nebude to porucha vlivem velkého poklesu napětí při startu ?? (podpětím ?)"

toto jsem si myslel taky ale nabitim baterie se zavada objevuje taky a mozna jeste casteji.
Merenim napajeciho napeti na snimaci otacek od vacky kde je napeti pres hlavni rele nedojde k poklesu pod 10V a tento pokles je stejny i na baterii.
Proveril jsem i ukostreni motoru kde by mohl taky vzniknut pokles a pripadne rusive napeti nebot jednotka je uzemnena na karoserii.

Vymenil jsem i druhou ridici jednotku ktera ma problem se snimanim teploty motoru a naslednym ovladanim zhaviciho rele ( nezhavi spravne).Studeny motor jen tezko startne.
Ale obe jednotky jsou od jednoho opravare a ladice ?
na te druhe se objevi jeste i porucha snimace kliky neco jako nesoulad otacek mezi klikou a vackou.
Toto je jen pro vetsi informace o problemu.
Elektronické součástky fungují za pomoci dýmu. Když dym uteče, přestanou fungovat.
hombre_1
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hombre_1 »

Je vadna, sezen si druhou nebo ji nech opravit. Nekdo kutil az dokutil. Znam ve F-M jednoho pana co jsem po nem uz opravoval par ecu (prej je borec na opravy). :D
*-* opravy ecu a autoelektroniky *-*
fspsa
Nováček

Příspěvek od fspsa »

Dnes som riešil tento problem na octavii ASZ chip okolo160-170hp asi pred rokom auto dlho štartovalo studený aj teplý motor.Problém podľa majitela trval už dlhšiu dobu, nejak to neriešil pokiaľ mu nezačala blikať kontrolka žhavenia.
Pri štartovani sa náhodne zapisovala chyba
porucha pamäte -ROM alebo snimač otačok kľukového hriadeľa-nedvoveryhodný signal (opakovane).
Kontroloval som jednotku, snimač cez osciloskop všetko ok,pri štartovaní nekleslo nekleslo napätie pod 10,8 V .
Po dlhšom skúmaní som opäť kontroloval štartovacie otáčky, ale tentoraz som odpojil vstreky a po x-pokusoch, motor mal problém dosiahnuť štartovacie otáčky.
Nasledovala oprava štartra výmena uhlíkov a zadného púzdra a prekontrolovanie všetkých silových spojov.
Výsledok auto štartuje na otočenie a chyby zmizli.
Octavia 1U2, r.v.:2003, 1.9 tdi , ALH Elegance
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“