Propadlá STK

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ferenzzo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Propadlá STK

Příspěvek od Ferenzzo »

Pánové, za dva dny bude končit jednomu autu STK, musí to za každou cenu stihnout, nebo když bude třeba za týden objednán na kontrolu, tak tam může přijet po vlastní ose? (On mi to nějak vysvětloval, ale mě se to stejně zdá jako blbost) Teď už to nestihne, protože má nějaký závady (zamrzlý lanovody ruč. brzdy, a vzadu jiný profil gum)

Názory?
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Dnem konce TK (zapsáno v TP) se stává vozidlo neprovozovatelné na pozemních komunikacích a teoreticky by mělo jet na STK na podvalu, po uspěšném absolvování může odjet po vlastních.

Kdo to ale takhle dělá co? Takže záleží na odvaze jezdit s autem s propadlou tecnickou.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

Takže je lepší tam zajet teď, neudělat to (na to by měla být nějaká lhůta k odstranění závad?) a pak tam jet znova, protože ta opakovaná kontrola stojí pár peněz... než riskovat průser v případě zastavení hlídkou policie
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Pokud nebude mít závady "C" ale jen "A" a "B" tak to dostane na měsíc. Do měsíce pojede na opakovačku (už nemusí na emise) a kontrolují se jen závady kvůli kterým neprošel tzn. jen B. Pokud termín měsíce prošvihneš musíš absolvovat celou prohlídku znova za plnou palbu.
776 829390
pstejski
Přispěvovatel

Příspěvek od pstejski »

ono nejde ani tak o to, že tě zastaví policie, mnohem zajímavější by to bylo pokud by jsi s propadlou TK byl účastníkem dopravní nehody (a to ji ani nemusíš zavinit) :(
tukydydes
Přispěvovatel

Příspěvek od tukydydes »

pstejski píše:ono nejde ani tak o to, že tě zastaví policie, mnohem zajímavější by to bylo pokud by jsi s propadlou TK byl účastníkem dopravní nehody (a to ji ani nemusíš zavinit) :(
Přesně tak.
Jednou jsem vezl oktu s propadlou technickou, snad půl roku (protože jezdila jenom v zahraničí) a na STK se málem podělali. Sice jsem jel jenom přes město ale kdo ví, může to do tebe někdo vrznout a vezeš se. Nikdy více !!!!
Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel :D
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
JENDA T4
Aktivista

Příspěvek od JENDA T4 »

vim o min 2 nehodách,jednou jsem byl učastníkem,když jsem žádal o odškonění rovnou jsem hlásil že jsem byl bez stk,paní na infolince jen zdělila,POKUD TECHNICKÝ STAV VOZU NESOUVISÍ S NEHODOU,NEMÁ NA VÝPLATU VLiV,a tak se i stalo,bezproblemu vyplaceno.v druhém případě taky vše proběhlo jak mnělo,jen po roce žádala pojištovna o vyrovnání,jsou ted asi bez peněz tak to zkouší,známej jim poslal přez právníka odpověd,tím to zkončilo.
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Jak jsem psal, je to jen o osobní statečnosti (noteeth)

Sám jsem jezdil kdysi s autem rok bez TK. Věděl jsem že ji mám do ledna, ale nějak jsem opoměl kterýho roku. Když o tom člověk neví tak se jezdí fajn, ale když jsem to zjistil, tak jsem dva dni jezdil tak že bych moch prdelí štípat dráty.
776 829390
peeeetr
Aktivista

Příspěvek od peeeetr »

Já mam takovou smůlu, že když mam v poho STK, tak mě zastaví tak jednou za rok. Před dvouma měsícema jsem vezl tátovo Fiata na STK, měl jí propadlou týden a PLESK, zastavila mě hlídka na klasickou kontrolu. Musel jsem si vymyslet příběh, že má táta zlomenou nohu a já jsem byl pracovně mmimo a proto to řešíme teďka. Zaplatil jsem 200kč pokutu, jelikož to uhrál na absenci lékárničky a jel jsem. Je to i o tom, na koho narazíš. (noteeth)
Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky :)
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

(noteeth) .. to jsou pěkné příběhy
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Tenkrát jsem to kolem tohoto problému studoval a to, že vozidlo nemá STK neznamená, že není technicky způsobilé.
Tel:776005385 Nový Bor
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kdybych přijel na STK s autem bez STK třeba 5 let je jim to fuk..Co je jim do toho ?Nebo jsou detašované pracoviště Pollicie? :)
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@jericho-3: Me by to celkem zajimalo jak to je? Co kdybych prijel treba na STK s autem, ktere je 1,5 roku bez STK, tedy nenastal dalsi termin?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Honza M
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza M »

Forest píše:@jericho-3: Me by to celkem zajimalo jak to je? Co kdybych prijel treba na STK s autem, ktere je 1,5 roku bez STK, tedy nenastal dalsi termin?
Tak je jim to jedno. ;)
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

Já byl teď s autem kdy poslední platila do 2008.
Tel:776005385 Nový Bor
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“