Renault master 2,5dci 84kw
Rozmlete ozubene rozvody. vylomene zuby,vytrhnuty drziak vahadiel.
Ventily budu ok alebo davat hlavu dole. ked fukam cez otvor vstreku hadicou tak tlak drzia.
su ko alebo nie.
master 120dci
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nevím, zda je to přesně ten motor, ale dělal jsem Opela Movano /kopie Renaultu/ rozvody byly jen 2 kola a řemen, taky se motor potkal, rozvalená vahadla, jak píšeš Ty, tak jsem zkoušel únik žádný nebyl, tak jsem vyměnil poškozené komponenty vahadel apod. a motor normálně naskočil a běžel..Co vím, nic neulítlo..
nepropadat panice...
Re: master 120dci
Ja mam stymto katastroficke skusenosti...Hlavu dole a kontroluj.... Nemas preburany aj blok dakde?civic píše:Renault master 2,5dci 84kw
Rozmlete ozubene rozvody. vylomene zuby,vytrhnuty drziak vahadiel.
Ventily budu ok alebo davat hlavu dole. ked fukam cez otvor vstreku hadicou tak tlak drzia.
su ko alebo nie.
Hlavu dolů dávat nemusíš, záleží na celkovém poškození motoru. Určitě bych dal dolů vanu a následná kontrola olejového čerpadla i ložiska ojnic.
Jestiže jsou vytrhané držáky vahadel, tak se nic zváštního nestalo. Stačí jenom opravit závity v hlavě a samozřejmě nové šrouby.
Můj skromný odhad opravy je 50 000,00 Kč za náhradní díly, pokud budeš dělat z nového. Jenom všechna rozvodová kola stojí skoro 20 000,00 Kč!!
Záleží na zákazníkovi, zda chce tak drahou opravu anebo ne.
Jestiže jsou vytrhané držáky vahadel, tak se nic zváštního nestalo. Stačí jenom opravit závity v hlavě a samozřejmě nové šrouby.
Můj skromný odhad opravy je 50 000,00 Kč za náhradní díly, pokud budeš dělat z nového. Jenom všechna rozvodová kola stojí skoro 20 000,00 Kč!!
Záleží na zákazníkovi, zda chce tak drahou opravu anebo ne.
Tak ja ti len dobre radim, ze tu hlavu zhod dole aj ked je cink cing podla super merania hadicou...
Pokial sa ti pomiesili rozvody, a co i len to tuklo do nejakeho ventilu tak to do mesiaca nema dobru kompresiu.
Nehodu s 2,2 2,5 DCI korektne v ramci preferencii motoru riesi iba vymena.
Mam asi 9 tychto rozbytych motorov. Stoho boli uz niektore co som robil...za 3 mesiace bol clovek spet....tak zas...uz mi neveril, preskladali mu to v Renaulte...heh, vratil sa kumne za tyzden....
Kupil som mu motor za 1800€ a jazdi este dodnes...
50 000 na tu opravu nedavaj.
Pokial sa ti pomiesili rozvody, a co i len to tuklo do nejakeho ventilu tak to do mesiaca nema dobru kompresiu.
Nehodu s 2,2 2,5 DCI korektne v ramci preferencii motoru riesi iba vymena.
Mam asi 9 tychto rozbytych motorov. Stoho boli uz niektore co som robil...za 3 mesiace bol clovek spet....tak zas...uz mi neveril, preskladali mu to v Renaulte...heh, vratil sa kumne za tyzden....
Kupil som mu motor za 1800€ a jazdi este dodnes...
50 000 na tu opravu nedavaj.