Turbo netáhne po vytočení 1.9 TDi Octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
buben
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Turbo netáhne po vytočení 1.9 TDi Octavia

Příspěvek od buben »

Čau,
doufám, že mně tady někdo poradí a ne, že tady narazím jen na namachrovaný velký huby, jak na jinejch forech (LOL)
Mám OI 66kW 2004 dotáhlou ze Španěl a dávám si ju po kouskách do pucu. Už jsem skoro u konce, momentálně vychytávám poslední muchy, o kterých si tady potřebuju pokecat :)
Octa neměla výkon, tak jsem komplet sundal egr, turbo, parohy, atd., všechno vyčištěný, egr zaslepenej, novej olej, všechny filtry, váha vzduchu pročištěná, intercooler včetně trubek čistej, sací koš v pucu, rozvody, klíňák, hadičky k turbu, turbo jsem rozhejbával jen ručně, nekuchal jsem je...
Dal jsem to dohromady, a protože byl totál zasranej vejfuk, litaly z něho saze jak z prdele, tak sem motor opatrně zahřál a pak jsem tomu začal dávat kotel jak kráva, do červenýho jsem se ale nedostal, ale pak najednou jakoby nouzák a hotovo. Ani vypnutí a zapnutí nepomohlo, startuje na drc i za studena, turbo za studena pěkně kvičí, ale jakmile se to zahřeje, táhne fakt málo a motor zní jen jak traktor...
Jinak měl sem to zatím jednou pichlý na Vagu a akorát mně to poukázalo na špatnej snímač tlaku na intercooleru, ale i s tím to tahlo jak blázen.
Nevíte, čím to může byt? Mám zkusit profouknout N75? Zkontrolovat hadičky a nebo by bylo asi nejmoudřejší to pichnout na Vag? (hm)
Díky moc za RADY 8)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

co čtu tak zkus věšteckou kouli http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8975,d.bGE

pokud budeš dávat motoru kotel jak kráva tak ten stav odpovídá věčně se budeš v něčem vrtat, auto je na jezdění a silnice není závodní dráha,

no a at ti něco vypadne z mé namachrované huby tak bych sem nalogoval skuny O1O O11 váha a turbo trojka plný kotel
tak zjistíš jestli ti turbo dává tlak a váha nastříká odpovidající naftu, tam bych začal

;)
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

Jsi koupil v čr nebo sám dotah a tipnu si že je černá že :D
Seat toledo rv04 66kw rotačka
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Koupil jsem v ČR a je bílá, komplet bílá (LOL)

Jinak, zkusím to teda pichnout na to VAGO. Auto sice je na ježdění, ale pokud chceš dostat saze z vejfuku, tak ti 50km/hod fakt nepomůže...ale co potkávám denně na silnicích, tak asi jo (offtopic) (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

buben píše:Koupil jsem v ČR a je bílá, komplet bílá (LOL)

Jinak, zkusím to teda pichnout na to VAGO. Auto sice je na ježdění, ale pokud chceš dostat saze z vejfuku, tak ti 50km/hod fakt nepomůže...ale co potkávám denně na silnicích, tak asi jo (offtopic) (LOL)
buben prosímtě koli ti let :?
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Myslím, že tady nejsme na obecním úřadě na nebo v obchodě u pultu s cigaretama, takže si to nechám pro sebe (wallbash)
slovacek.milos
Aktivista

já jen tak jestli si mladý buben a vyrosteš ze spousty věcí co stím souvisí

at si neplácáme zbytečně namachrovaný huby ;)
ondrejj.k
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejj.k »

hele hlavne sem dej ten log,zajima me to..ale jestli ti to padne ve vysokych tak je to klasika co se zde resi nescetnekrat..sam mam ten problem,turbo cisty ale nemuzu za boha nastavit banku a prefoukne mi to,jojo vim o tom hovno a nevim jak to nastavit
toledo ahf,184/450
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Ono je to docela deficit řidiče s povoláním mít takovej názor na český silnice a jejich členy (LOL) Třeba u vás ve Strážnici, copak jsi v životě neřekl ani jedno sprostý slovo když jsi jel po rychlostce směr Hodonín a jel celou dobu rychlostí 55km/h?? Jestli ne, tak to já mám asi hodně často smůlu ;)

Jinak to turbo mně to právě dělá odspodu, nouzák shora člověk pozná hned, ale tohle je jiný...překontroluju ještě cesty k turbu, baňka chodí pěkně, pak to pichnu na diag. ale stejně si myslím, že by to mohla byt vývěva...to by ale bylo poznat na brzdách, že? :roll:
ondrejj.k
Přispěvovatel

Příspěvek od ondrejj.k »

no ta vyveva je taky zajimava..co vse to muze zpusobit?jde rict bud saje nebo nesaje?nebo muze sat malo a tim i je spatna regulace napr?me to tahlo zatahuje jak zpomaleny a podtlak celkem slabej..
toledo ahf,184/450
slovacek.milos
Aktivista

[quote="buben"] Třeba u vás ve Strážnici, copak jsi v životě neřekl ani jedno sprostý slovo když jsi jel po rychlostce směr Hodonín a jel celou dobu rychlostí 55km/h?? Jestli ne, tak to já mám asi hodně často smůlu ;)

nadávám od rána do večera spravuji auta, jezdím pomalu, přesněji opatrně, papíry mám 35 let a nikdy jsem nic neodřel,

;)
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Já jsem ještě tu vývěvu taky nikdy neřešil, takže nemůžu říct, jak přesně se pozná. Dneska to budu řešit s mechošem, tak se ho na to zeptám,pak dám jen tak pro informaci vědět ;)
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Takže mám všechno komplet prohlídlý, a už asi vím, odkud vítr vane :) Nebo spíš saje (LOL)
Jak je napojená vývěva přes hadicu do posilovače, tak u výstupu z vývěvy je ta hadica jaksi taksi utěsněná přes pryž, nevím přesně jak, ale tama to saje falešnej vzduch už na volnoběh docela slušně. Zežralo mně to 3 sliny na prstě během vteřiny :D (noteeth) (LOL)
Dá se vyměnit jen to těsnění, nebo se musí cela hadice a nebo celá vývěva?
slovacek.milos
Aktivista

tak dej místo sliny nějaký silikon cicnou ten ti zapí během vteřiny ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“