Aké auto kúpiť na jazdu na vyfrit?A ako zistit typ čerpadla?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Aké auto kúpiť na jazdu na vyfrit?A ako zistit typ čerpadla?
Zdravím, idem v blízkej budúcnosti kupovať nejaké staré auto ako spotrebák. Chcem jazdiť na vyfrit, mám dobrý zdroj zadarmo.
Rozmýšlam nad autami Peugeot 306 - 1.9D
Renault Megane pred FL - 1.9D
Citroen Xsara pred FL - 1.9D
Auto bude do tých 1200€ (cca 35 000 Kč)
V poslednom čase trochu študujem problematiku, a viem že mám hladať auto s čerpadlom Bosch. No je to trochu problematické, niekde som čítal že napríklad do Xsary sa dával aj Lucas aj Bosch, a takisto aj do Megana. Neviem ako je to u P306, či je vždy Bosch, tak to by ma zaujímalo.
A chcem sa opýtať, ako zistím či je v motore čerpadlo Bosch alebo Lucas? Nevyznám sa do áut, a ani neviem kde sa čerpadlo nachádza. Takže potreboval by som nejaký postup, ako po otvorení kapoty zistiť či je tam Bosch alebo Lucas, nejaký jednoduchý postup. Najlepšie keby bol niekto taký dobrý a urobil aj fotku a dal do krúžku kam treba pozerať.
Vopred ďakujem za pomoc.
Inak pokial kupim auto, a bude mi ostávať oleja, tak môžem dať zadarmo pokial by mal niekto záujem. Za cenu odvozu. Budem ho mať pravdepodobne dosť veľa.
Rozmýšlam nad autami Peugeot 306 - 1.9D
Renault Megane pred FL - 1.9D
Citroen Xsara pred FL - 1.9D
Auto bude do tých 1200€ (cca 35 000 Kč)
V poslednom čase trochu študujem problematiku, a viem že mám hladať auto s čerpadlom Bosch. No je to trochu problematické, niekde som čítal že napríklad do Xsary sa dával aj Lucas aj Bosch, a takisto aj do Megana. Neviem ako je to u P306, či je vždy Bosch, tak to by ma zaujímalo.
A chcem sa opýtať, ako zistím či je v motore čerpadlo Bosch alebo Lucas? Nevyznám sa do áut, a ani neviem kde sa čerpadlo nachádza. Takže potreboval by som nejaký postup, ako po otvorení kapoty zistiť či je tam Bosch alebo Lucas, nejaký jednoduchý postup. Najlepšie keby bol niekto taký dobrý a urobil aj fotku a dal do krúžku kam treba pozerať.
Vopred ďakujem za pomoc.
Inak pokial kupim auto, a bude mi ostávať oleja, tak môžem dať zadarmo pokial by mal niekto záujem. Za cenu odvozu. Budem ho mať pravdepodobne dosť veľa.
- imakebiodiesel
- Sběrač informací
https://www.google.co.uk/search?q=cerpa ... 24&bih=637
ja by som odporucil peugeot 1.9 d na vyfrit
ale ak mas toho oleja moc zvazil by som vyrobu bia ktore znesie
aj ovela novsie auto ked mas kde ten olej skladovat tak budes mat aj priestorna vyrobu a tak ci tak ten vyfrit treba filtrovat odvodnit
riesit ohrev dvojnadrz alebo mixovat s naftou ja osobne varim bio
lejem to do scenica dci s bosh cerpadlom teraz uz mam druhy prvy
zvladol ciste bio do -10c a urobil 160000 km bio as kym nenamotal
klinak pod rozvody teraz ten samy typ dci na bio zatial 15000km
a jazdi (zaklopat na drevo) dalej to lejem do oktavky tdi asv asi 30000km
tiez bez problemu a posuvam to dokoknca chlapikovy do hdi-cka
ktory serie na akykolvek servis a tiez jazdi aj ked okolo nuly uz mu to
nechce chytat aj ked podla mna on to zanedbava pal filter uz nemenil viac ako 100000 km v kazdom pripade vzdy to je individualne
aj bosh sa moze posrat po prvom natankovani zalezi na stave auta
km ako bolo o neho postarane ...
ja by som odporucil peugeot 1.9 d na vyfrit
ale ak mas toho oleja moc zvazil by som vyrobu bia ktore znesie
aj ovela novsie auto ked mas kde ten olej skladovat tak budes mat aj priestorna vyrobu a tak ci tak ten vyfrit treba filtrovat odvodnit
riesit ohrev dvojnadrz alebo mixovat s naftou ja osobne varim bio
lejem to do scenica dci s bosh cerpadlom teraz uz mam druhy prvy
zvladol ciste bio do -10c a urobil 160000 km bio as kym nenamotal
klinak pod rozvody teraz ten samy typ dci na bio zatial 15000km
a jazdi (zaklopat na drevo) dalej to lejem do oktavky tdi asv asi 30000km
tiez bez problemu a posuvam to dokoknca chlapikovy do hdi-cka
ktory serie na akykolvek servis a tiez jazdi aj ked okolo nuly uz mu to
nechce chytat aj ked podla mna on to zanedbava pal filter uz nemenil viac ako 100000 km v kazdom pripade vzdy to je individualne
aj bosh sa moze posrat po prvom natankovani zalezi na stave auta
km ako bolo o neho postarane ...
viac ako 100000km len na ciste bio
Asi dva roky liju friťák do mercedesu W124 250D. Funguje a jezdí bez údržby, jen častěji měním olej a filtry.
Teď mám vyhlídnutého nástupce a je to 300D 100kW, kterej by měl mít stejný čerpadlo i motor co se technologie týče jen o válec navíc. Tak uvidíme co si do garáže dovezu a jak to bude jezdit.
Teď mám vyhlídnutého nástupce a je to 300D 100kW, kterej by měl mít stejný čerpadlo i motor co se technologie týče jen o válec navíc. Tak uvidíme co si do garáže dovezu a jak to bude jezdit.
Mercedes-Benz W210 300D
-
- Přispěvovatel
Ďakujem za foto, presne toto som potreboval! Ešte by som sa chcel spýtať, toto miesto sa nachádza kde, pri rozvodoch? Lebo je to dosť z blízka odfotené, nevyznám sa v motore, takže by najlepšia bola nejaká fotka celého motoru a v krúžku označené kde je čerpadlo, ale predpokladám niekde pri rozvodoch (hore alebo dole?), a bude tam vidno?
Inak ešte sa chcem spýtať, mám na ruke peknú Opel Astru F, motor 1.7D 44kW, podla všetkého by mal mať Bosch čerpadlo, čo som našiel na internete, lenže som počul že tento motor mal nejaké iné problémy, aké máte skúsenosti? Je to ten čo sa montoval aj do Corsy aj do Vectry A.
Díkyy
Inak ešte sa chcem spýtať, mám na ruke peknú Opel Astru F, motor 1.7D 44kW, podla všetkého by mal mať Bosch čerpadlo, čo som našiel na internete, lenže som počul že tento motor mal nejaké iné problémy, aké máte skúsenosti? Je to ten čo sa montoval aj do Corsy aj do Vectry A.
Díkyy
- Tomas-Oaza
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Tak som kúpil nakoniec Opel Vectra B 1.7TD, rv96. Je tam ISUZU motor, original 238 000 najazdených. Tu je z nej krátke video: http://www.youtube.com/watch?v=d5cE2LWoYn4