Výměna ramen Passat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměna ramen Passat
Ahoj pánové, potřeboval bych znát váš názor. Před rokem jsem nechal měnit na svém pašíkovi (1.9 tdi PD kombi, r.v. 2000) komplet ramena (origo). Mám na nich najeto cca 10000km a jsou totálně v pr.... Nejezdím po polňačkách. Docela mě to nasr... a šel jsem to reklamovat. Prodávajícím mi bylo řečeno, že byla provedena neodborná montáž. Proto se ptám, zda je nějáký postup, jak ramena namontovat. Mám na mysli až utažení ramen. Prý by se neměly ramena utahovat na fest, pokud je auto zvednuté. Děkuji za vaše názory
hodrni raminka se utahuji pod urcitym uhlem a nebo podle starych, spodni ramena se dotahunou treba na jame aby netrpely silentbloky.
Kazdopadne pokud jsou vymlaceny v cepech tak na to zadna montaz nema vliv
Spis bych to videl na nejakou origo cinu
Kazdopadne pokud jsou vymlaceny v cepech tak na to zadna montaz nema vliv

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
nebo proste az tam das rameno, tak nez ho utahnes v silenbloku tak auto spust treba na spalek celou vahou.....a nebo jak to delam ja zhruba od oka 3/4 vahy auta. Aby to rameno bylo jakoby v poloze kdy auto stoji na zemi. A pak teprve utahnouut. Mylslim ze to na to muze mit vliv ale ne az takovej...znamej ma origo ramena a 100 000 km uplne v pohode. kolik te staly ty originaly?
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)

no tak to mě zrovna kolem 30000km začla delphi odchazet do věčnych lovišt,hlavně ty zadnní spodní ramena a pravý čep řízení,a snniženo nic nemam,akorát sem měl 17ky kolaLuckyTDi píše:Pokud jsou rozervany silentbloky tak je to spatna montaz, pokud cepy tak to neni original. Ja mam Delphi a statečně drží na o 50mm snizene A6 už přes 30tis km.
seat exeo ST 125kw
vw passat B5,1,9tdi,ajm,gt 1749VA,egr off,kat off
vw passat B5,1,9tdi,ajm,gt 1749VA,egr off,kat off
Jo, dnes v dílnách chybí jámy, které na tyto operaci byly vhodné. Auto si sedlo do své polohy, párkrát se zmáčklo a pak se ramena utáhla a bylo to ideální. Samozřejmě je nejlepší vyměnit celou sadu od jedné firmy/ale jaké?/, bohužel majitelé většinou vymění jen sem tam nějaké rameno s větší vůlí a ta ostatní vymlácená to nové utahají..Člověk neví, co má dělat, když jsou všechna tak nějak ještě dobrá a majitel řekne, nechám to na tobě..a pak se ošívají..Dokonce na jednom voze vyměnili jen jednu stranu a auto táhlo do strany až tak, že bych tomu nevěřil..
nepropadat panice...
-
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Jo, dnes v dílnách chybí jámy, které na tyto operaci byly vhodné.
mám dvouslopák, trabanták a plošinu, není problém napsat na ramena datumy, lépe se mi hledají faktury, a povolené šulky podotahovat na plošině,
výsledky jsou téměř stejné, nejvíc stejně odchízjí horní přední a tam není co na plošině řešit,
ty pindy jak jsem všechno špatně namontoval, dotáhl, vúle v ložiskách které mají vliv na zničení brzd, písknání apodobné pindy toho jsem se taky načetl a naposlouchal,
jsou to vesměs výmluvy prodejců a dovozců kteří nemají kde ten vůj aušus reklamovat
de to řešit jen solidním partnerem dodavatelem který zvás nedělá blbce

mám dvouslopák, trabanták a plošinu, není problém napsat na ramena datumy, lépe se mi hledají faktury, a povolené šulky podotahovat na plošině,
výsledky jsou téměř stejné, nejvíc stejně odchízjí horní přední a tam není co na plošině řešit,
ty pindy jak jsem všechno špatně namontoval, dotáhl, vúle v ložiskách které mají vliv na zničení brzd, písknání apodobné pindy toho jsem se taky načetl a naposlouchal,
jsou to vesměs výmluvy prodejců a dovozců kteří nemají kde ten vůj aušus reklamovat
de to řešit jen solidním partnerem dodavatelem který zvás nedělá blbce

-
- Aktivista
ten tvůj mechanik ty prachovky nevyrobil ani ty táhla a čepyRichi píše:Kapičku OT, ale od listopadu mám na O1 nové čepy řízení i axiální táhla.
Oba čepy origo VW a oba mají prachovky rozsypané. To jsem snad ani nikdy neviděl.
Zatím jsem ještě neměl důvod nevěřit svému mechanikovi.
ten tvůj mechanik ti jen táhla a čepy namontoval a oni se nepovolily
prachovky se dají vyměnit

-
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Mne osobně zarazilo,
mi osobně nezarazí stalo se mi mockrát že věci co jsem namotnoval byly horší jak ty původní nebyla jiná možnost
jenže jaká je doba každý je závisly na autě ráno musí do práce večer z práce, v sobotu do supermarketu v neděli na výlet
tak ty auta můžem spravovat tak jedině v noci

mi osobně nezarazí stalo se mi mockrát že věci co jsem namotnoval byly horší jak ty původní nebyla jiná možnost
jenže jaká je doba každý je závisly na autě ráno musí do práce večer z práce, v sobotu do supermarketu v neděli na výlet
tak ty auta můžem spravovat tak jedině v noci

-
- Aktivista
si to vem naopak mondeo desky kotouče motrkraft koupeno v atorrizáku po pír jízdách třes děsTomas.cz píše:Potřeboval jsem čep na Forda Transit, druhovýroba 350kč až 700kč +- jak u koho, originál čep Ford 2700kč, dal jsem druhošku ,ale upozornil zákazníka, že tolik co originál určitě nevydrží, protože 2.7t dát nechtěl.
druhovýroba značka na všech forech zapovězená a fachčí a vím že dloho fachčit bude

Já tam mám 19" a zatim se měnilo jen jedno pravé zadní spodní rameno, ale tak to jsem si říkal, že to byl asi vadnej kus, protože ostatní byly ok.Toncek píše:no tak to mě zrovna kolem 30000km začla delphi odchazet do věčnych lovišt,hlavně ty zadnní spodní ramena a pravý čep řízení,a snniženo nic nemam,akorát sem měl 17ky kolaLuckyTDi píše:Pokud jsou rozervany silentbloky tak je to spatna montaz, pokud cepy tak to neni original. Ja mam Delphi a statečně drží na o 50mm snizene A6 už přes 30tis km.
VW Caddy 2,0TDI 75kW DFSD 2018