O1 občas nejde nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
smudlik843
Nováček
Odpovědi: 0

O1 občas nejde nastartovat

Příspěvek od smudlik843 »

Zdravím mám octavii I r.v. 1999 1,9Tdi 81 kw.motor AHF.Mám takovýto problém občas se mi stává že mi nejde auto nastartovat,žhavení vše funguje.Kdysi mi to udělalo ikdyž jsem měl větší čtvrt nádrže,stalo se mi to asi 3 krát,tak jsem si myslel že je to asi plovák v nádrži.Dneska mi to udělalo znovu ale nádrž mi ukazovala 1/2 nádrže.Vždycky pomůže když dojelu cca 10 lirtru nafty povolím vstřiky abych to odvzdusnil a pak to zase jede.Od toho co mi to udělalo tak si vždy měřím kolik ujedu na tu polovinu nádrže jak mi to dneska udělalo jsem najel cca 540Km,takže stav by cca odpovídal.Nevíte někdo čím to může být?Zkoušel jsem i vyměnit palivový filtr ale taky to nepomohlo.Předem díky za rady.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

kup si zpětný ventil stojí tři kila a namotuj ho do hadice před palivový filtr

problém zmizne ;)
Sayllo
Aktivista

Re: O1 občas nejde nastartovat

Příspěvek od Sayllo »

smudlik843 píše:Zdravím mám octavii I r.v. 1999 1,9Tdi 81 kw.motor AHF.Mám takovýto problém občas se mi stává že mi nejde auto nastartovat,žhavení vše funguje.Kdysi mi to udělalo ikdyž jsem měl větší čtvrt nádrže,stalo se mi to asi 3 krát,tak jsem si myslel že je to asi plovák v nádrži.Dneska mi to udělalo znovu ale nádrž mi ukazovala 1/2 nádrže.Vždycky pomůže když dojelu cca 10 lirtru nafty povolím vstřiky abych to odvzdusnil a pak to zase jede.Od toho co mi to udělalo tak si vždy měřím kolik ujedu na tu polovinu nádrže jak mi to dneska udělalo jsem najel cca 540Km,takže stav by cca odpovídal.Nevíte někdo čím to může být?Zkoušel jsem i vyměnit palivový filtr ale taky to nepomohlo.Předem díky za rady.
Niekde nejaka stopa-smrad po nafte? Napriklad hlava cerpadla je sucha? A samozrejme ako prve ten spetak aby sa ti okruh zuzil o kopu chujovin.
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
slovacek.milos
Aktivista

třeba nedávno 1,9 D stejný problém občas.

hadice, hadičky, filtr všechno nové,

dal jsem zpětný ventil, problém odstraněn a objevilo se palivo pod čerpadlem do té doby sucho, přetěsnění čerpadla a je po problému

je to fakt někdy kopa chujovin ;)
smudlik843
Nováček

právě že ne žádná stopa po unikájící naftě nikde není,hlava čerpadla je suchá.
ten ventil koupím v autodílech?
smudlik843
Nováček

zdravím byl jsem ve 3 prodejnách u nás ve frýdku místku a nikde nevěděli co po nich chci.Jen v autokelly mi cpaji ventil který je přímo v palivovém filtru a tvrdili že je to zpětný ventil.Mohl by tady někdo prosím dát link (odkaz) kde to koupit?
slovacek.milos
Aktivista

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... GE&cad=rja

třeba zde ho má, už jsem se ale setkal že dokonale netěsnil, musíš ho vyzkoučet, pokud netěsní tak de rošroboval pak svděláš pavouka s pružinou a v díře jsou okuje kterí nadzvedávají pástek sttrhneš je vrtákem složíš a OK ;)

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... GE&cad=rja
smudlik843
Nováček

zdravím tak zpětný ventil mám namontovaný tak uvidíme jestli to pomůže.Ještě jsem vyčistil sací koš co je v nádrži byl docela zaneseny tak snad to bude OK.Jinak díky za rady.
slovacek.milos
Aktivista

pokud dáš ten ventilpřed filtr tak je dobré před ten ventil dát ještě ten malý plastový filtr, spěták se nezanese třeba vlasem a šetří hlavní filtr

já ten ventil taky dnes montoval po chcípnutí motoru lítaly bubliny v hadicích
a je kid
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“