Rádio - špatný signál

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mir77
Aktivista
Odpovědi: 0

Rádio - špatný signál

Příspěvek od mir77 »

Nevím, kam jinam to zařadit a tady je dost velký provoz na to, aby mi někdo poradil. OI, radio Sony MEX BT2500, žádná novinka. De facto z ničeho nic začaly šumět prakticky všechny stanice.
Zatím jsem se dostal jen k tomu sundat a nandat anténu, ale to nepomohlo. Bez ní žádný signál. S ní to šumí. Co dál? Chystám se ho vyndat a mrknout, jestli se vzadu nějak nevyklepal konektor od antény. Kde jinde hledat problém?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

pokud máš origo anténu začni tím že sundáš prut místo něj vlož do díry šroubovák pokud se rádio rozehraje je prut v háji pokud ne odpoj pod tapecem konektor a šroubovákem se dotkni živý části koaxu antény pokud se rozehraje je v háji zesilovač v samotný anténě stačí ho vyhodit a propojit napřímo a opět hraješ pokud ne odešel kabel k anténě a budeš muset dát jinej
většinou odejde zesilovač už sem tu pár antén propojil napřímo lidem se nechtělo kupovat nový -pokud si na octávia clubu je tam návod i s fotkama :)
já ted dával novou anténu na oktu přítelkyni neb tchán couval do garáže a zapoměl že je tam dlouhej prut dal sem jinou sklápěcí a chytlo to s bídou 2 stanice chvilku sem okolo toho běhal pak vyškubl origo prut dal svůj osvědčenej metr dlouhej a hraje a drží stanice jak fík 8)
poslední dobou zjištuju že ty origo pruty na anténách nestojí za nic (LOL)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Hej, super návod :) Za chvíli se na to vrhnu :) V pondělí jedu na dovču, tak bych byl rád funkční :D
P.S. Jak sakra může odejít ten prut? :D Vždyť je to jen kus drátu, ne?

V minulosti:
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

jak ten prut může odejít to nevim ale problémi s těma felda a okta pruty zaznamenávám již delší dobu zvláště s těma jakoby oplétanými
já zjištuju že nejlepší anténa je ta co vypadá jak kus svářecího drátu :)
ted sem vzal tudle a po výměně prutu hraje jak fík :)
http://www.autodoplnkyfro.cz/auto-anten ... wagen.html
dával sem takýto podobný prut
http://www.auticko.eu/tutut/eshop/1-1-A ... 5-obycejny
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

No nejdřív jsem vyměnil fantomový zesilovač. Nic. Pak jsem prubnul jinou anténu a to už pomohlo, tak jsem jí tam rovnou nechal. Neměl jsem čas to řešit. O víkendu jsem byl pryč a zejtra frčím na dovču.
Zatím to vypadá, že to hraje narozdíl od toho stavu před tím, ale byl jsem v lokalitách se špatným signálem, takže nějakou čistotu příjmu nemůžu úplně posoudit. Zítra mě každopádně čeká 400 km na trase Teplice - Luhačovice, takže se uvidí co a jak ;)

V minulosti:
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

ta fantomový zesilovače taky nejsou bůhví co já když to na anténě vidim tak to rovnou vyhazuju
zrovna včera přijel známej s oktou a prej mu to nechytá stanice měl tam anténu se zesilovačem říkám vyhodim zesík a bude klid nakonec stačilo dát jinej anténí prut a nestíhal se divit jak to hrálo :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tyhle zesilovače mají jednu vlastnost..ničí příjem signálu..Jako mnoho el.vymožeností vlastně narušují funkci..Např. přímo zásadní vliv má výška antény od země a bič je prostě bič.. :)
nepropadat panice...
Golf-GT
Přispěvovatel

nechytá nic

Příspěvek od Golf-GT »

čau, nedávno jsem koupil octavii a dávám ji postupně dohromady, teď přišla na řadu anténa, na origo nic nehytnu, tak jsem rozkuchal tapec a zjistil jsem že je přervanej koaxiál u střechy, koupil jsem novou anténu se zesilovačem (nalepovací na sklo) namontuju a nic nešlo naladit, ani F1 která hraje snad na všem, tak jsem anténu odmontoval a namontoval ji do felicie, tam chytá uplně krásně, rádio (neorig) zkoušené ve 3 autech a všude ok, jen v octavii je nějaký problém a já nevím kudy kam, nevěděl by někdo? díky
GIII AHF VA, S764, chip, kat+egr off, jednohmota + HDS57, 280mm brembo max, zadek zatím bubny, podvozek Koni, 1Z 66KW? (LOL)
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Hele nevím. Myslel jsem, že je to rádiem. Strčil jsem ho do Fáčka a hrálo jak víno. Už jsem v Octávce vyměnil zesilovač, anténu a už mě to fakt točí. Nevím, co s tím.

V minulosti:
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

fantomovy zosilovac nepotrebujes potrebujes napajaciu vyhybku pre fantómové napajanie zosilnovaca čo je v antene....totiž vw antény majú zosilnovace napajane po koaxiali a originál rádia su tak stavané aby toto napajanie zabezpečili.....
Tdi
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

A takže jen vyhodit fantoma a propojit kabel?

V minulosti:
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Nebo je v hajzlu konektor to byl můj případ zlomený koax v konektoru u radia
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Předpokládám, že nikdo z Vás VF měření neovládá, že 8-)

Tam se objeví sebemenší prkotina... Ale přiznám se, spektrák si také pujčuji ;)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

HanZ píše:Předpokládám, že nikdo z Vás VF měření neovládá, že 8-)

Tam se objeví sebemenší prkotina... Ale přiznám se, spektrák si také pujčuji ;)
Ovládá neovládá, nevím o nikom kdo má vybavení na měření ;)
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

Škoda, šikovná věc. Když budeš potřebovat něco spěšl, klidně dej vědět, kousek od tebe mám znám člověka s luxusním vybavením...ale kvůli obyč anténě to nemá moc smysl ;)
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“