Mám zatuhlý stěrače. Skáče to po skle jak koza a rychlost tragická. Skvělý takhle na podzim Vyndal jsem ten mechanismus a chci zejtra koupit rovnou novej. V Autokelly mají jeden značenej jako originál, ale je bez hnacích tyček a je označenej XS 1U1955603C. Cena zhruba 1 200 Kč. Pak tam mají další, stejné číslo, jen bez toho C a včetně těch tyček za zhruba poloviční cenu. K tomu prvnímu bych musel koupit ještě asi tyhle táhla XS 1J0955325A, tak se chci zeptat, jestli máte zkušenosti a co koupit.
Jsou tam i nějaký levnější, ale nepodařilo s mi identifikovat výrobce a v tomhle případě bych radši sázel na ten originál, takže by mě zajímal rozdíl v těch dvou výše zmíněných, tedy 1U1 955 603 C vs 1U1 955 603. Díky, M.
Původně to bylo v plánu, ale když jsem pak pročetl nějaký psaní všude možně na netu, tak to nevypadá jako úplně trvalý řešení. Ta práce, kterou mi dalo to vyndat ven se mi opakovat nechce Stěrače nešli dolu, neměl jsem stahovák, tak jsem si musel vyrobit náhražku, mám tam vedenou nějakou kabeláž od Webasta a hadičku do nádrže, překáželo to tam. Jak ježek v kleci. Motor z toho sundat nešel. Jsem si naivně říkal, jak mám za chvíli hotovo a strávil jsem nad tím celý odpoledne.
Ak môžem odporučiť, ak si trochu zdatný, rozobrať, vyčistiť, namazať, vymeniť O krúžky, a mechanizmus vydrží, toľko, ako tvoj nový. Urobil som ich už desiatky, bezproblémovo po oprave fungujú.
Náhradu viem zariadiť za 13€...aspoň vidíš, koľko zarábajú internetové obchody...
Ja som staré rozchodil, vyčistil, no keby som to nerobil neuverím, že som potreboval pomaly pol metrovú páku, aby som ho po troške rozchodil kua. Nedalo sa s tým pohnúť. Nič. Ako keby to niekto privaril. Das katastrofen. Miestami som myslel, že to zlomím, ale mne sa už stierače nehýbali vôbec .
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
starý rozchoď to co maj v kelly značený po XS je čajna oprava nejni nic složitýho...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Díkes, cinknu ještě do škodovky, za kolik to tam maj. Beru jedině originál, tak uvidíme. Potřebuju jezdit a ne mít rozebraný stěrače, když prší. Bohužel, s tím mechanismem si pohraju až někdy budu mít čas, máme v rodině víc octávek, tak bych se nedivil, kdyby mě to potkalo ještě jinde. Navíc mám šmatlavý ruce, tak bych to v na to vyhrazeném čase asi nedal. Každopádně díky za info. Aktuální cenu z ETKY asi nemáte, co? Mám stoletou verzi s neaktuálníma cenama v Eurech a jelikož jsem rád, že to funguje, tak do toho radši moc nelezu. Vždycky tam mrknu max na katalogový číslo, tak by mě zajímalo, kolik tam na mě zejtra vybafnou
Ty gumový krytky jsou různý na starej a novej mechanismus? Ten co jsem koupil má plastový krytky kolem spodku osičky a ta stará podložka na to pořádně nesedne. Budu jí muset uříznout ten lem dole, aby to sedělo pořádně. V Etce je jenom jedna verze (1J0 955 229).
Na netu taky jen jedna verze. Ď.
Já jsem si na to udělal z kusu gumy krytku,aby netekla na osičky voda z před skla a 3 roky nevím,co to je zatuhlé stěrače. Tento mechanismus vymyslely a prosadily "soudruzi z NDR" a vyrábělo se to v PALu ve Kbelích.Vývoj v PALu to chtěl upravit ale nebylo to povoleno.Osobně o tom vím,pracoval jsem na tom,mé dítě.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené